АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуація з охороною праці в галузі АПК

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  3. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  4. III. Основні правила та обов’язки працівників
  5. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  6. VI. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ЗДОРОВ'Я
  7. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  8. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  9. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  10. Активна фізична протидія виконанню працівникові правоохоронного органу своїх повноважень.
  11. Аналіз витрат на оплату праці.
  12. Аналіз оплати праці

ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ ОП В ГАЛУЗІ


ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ ОП В ГАЛУЗІ

План

Ситуація з охороною праці в галузі АПК.

Нормативпо-правова база охорони праці в Україні.

Права і обов’язки з охорони праці керівника підприємства, головних спеціалістів, керівників виробничих дільниць.

Ситуація з охороною праці в галузі АПК

Прискорення науково-технічного прогресу в галузях АПК, інтенсифікація виробництва на основі нової, більш сучасної техніки, індустріальної технології, нові форми власності, впровадження нових форм організації і керування висувають на перший план задачі удосконалювання системи заходів для охорони праці на виробництві, створенню безпечних умов роботи, по збереженню і зміцненню здоров'я трудівників села, поліпшенню організації їхнього відпочинку і лікування.

Успішне виконання цих задач залежить від ефективного використання методів економічного стимулювання заходів для охорони праці і підвищенню безпеки, а також- від сучасного науково-інженерного забезпечення. Фахівець кожного профілю повинний володіти методами техніко-економічиого аналізу стану охорони праці і техніки безпеки у своїй галузі, уміти розробля­ти і впроваджувати більш безпечні для здоров'я людей умови праці, прово­дити економічне обґрунтування системи мір, спрямованих на поліпшення умов праці і підвищення техніки безпеки, знати, як усувати виробничі шкід­ливості і небезпеки і яким шляхам знизити їхній несприятливий вплив на ор­ганізм працівника.

Останніми роками відбувається не тільки масове порушення працюючими правил безпеки, свідоме невиконання технологічних регламентів, але й деформація працеохоронних відносин та свідомості (масове приховування нещасних випадків, відмова від виплати допомог травмованим тощо). Поширюється настрій безвиході в питаннях профілактики травматизму. Байдужність до охорони праці є однією з причин порушення правил безпеки.

Найвищий рівень смертельного травматизму сьогодні простежують у вісьмох галузях економіки, на які припадає біля 90% всіх смертельних випадків на виробництвах України: вугільна промисловість, агропромисловий комплекс, транспорт, будівництво, невиробнича сфера, металургія, машинобудування, хімічна промисловість. Найбільша кількість нещасних випадків пов’язана з організаційними чинниками, біля двох третіх від усіх нещасних випадків.

В Україні останнім часом різко зростає професійна захворюваність. На підприємствах України щорічно реєструють до 7 тис. професійних захворювань. Аналіз такої захворюваності свідчить, що професійна патологія зареєстрована в осіб понад 185 професій, серед яких значною є частка інженерно-технічних працівників (2,5%), зайнятих у різних галузях економіки. Становище з професійною захворюваністю в Україні потребує реалізації комплексних заходів щодо створення умов праці, які забезпечать захист працівників від несприятливого впливу професійних шкідливих чинників.

Щорічно в Україні виникає близько 60 000 пожеж, у яких гине понад 3 500 осіб. Щодня в Україні виникає близько 200 пожеж, у яких гине 10–12 осіб і 5–6 отримують травми. Збитки від пожеж становлять понад 2 млрд грн на рік. Найпоширенішими причинами пожеж в Україні є: необережне поводження з вогнем (61%); порушення правил монтажу та експлуатації електроприладів (18%); порушення правил монтажу та експлуатації приладів опалення (11%); пустощі дітей з вогнем (7%); підпали (2%); нез’ясовані та ін. (1%).


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)