АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація виконання курсової роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  5. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  8. III. Основний зміст роботи
  9. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  10. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  11. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  12. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

До курсової роботи з дисципліни

«УПРАВЛІНнЯ ЯКІСТЮ»

Для студентів напряму підготовки

Менеджмент»

Усіх форм навчання

 

Полтава 2013

Методичні рекомендації до курсової роботи з дисципліни «Управління якістю» для студентів напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» усіх форм навчання. – Полтава: ПолтНТУ, 2013. – 22 с.

 

Укладачі: А.С. Старовірець, к.е.н., доцент, Г.К. Коваленко, ст. викладач, В.Т. Мірошниченко, асистент.

 

Відповідальний за випуск: І.А. Маркіна, завідувач кафедри менеджменту і адміністрування, доктор економічних наук, професор.

 

Рецензенти: Л.М. Болдирєва, к.е.н., доцент, О.В. Зернюк, к.т.н., доцент.

 

Затверджено науково-методичною

радою університету

від 28.02.2013 р., протокол № 5

 

 

35.38.06.01

Загальні положення

1.1 Виконання курсової роботи з дисципліни «Управління якістю» передбачене навчальним планом підготовки фахівців напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент».

1.2 Мета курсової роботи – систематизація, закріплення та розширення теоретичних знань і отримання практичних навичок з питань стандартизації, сертифікації, створення та експлуатації систем управління якістю продукції чи послуг.

1.3 В результаті виконання курсової роботи студент повинен знати:

- теоретичні основи стандартизації, сертифікації та управління якістю продукції (послуг);

- вітчизняний та зарубіжний досвід з управління якістю;

- фактичний стан справ з управління якістю на одному чи декількох підприємствах відповідної галузі.

1.4 Студент повинен уміти:

- користуватись нормативними матеріалами з питань стандартизації, сертифікації і управління якістю продукції чи послуг;

- аналізувати і узагальнювати теоретичні концепції і підходи до управління якістю продукції (послуг);

- вирішувати прості задачі з організації проектування систем управління якістю;

- володіти інструментарієм управління якістю.

 

 

Організація виконання курсової роботи

2.1 Виконання курсової роботи розпочинається з вступної консультації викладача, на якій студент отримує загальні вказівки щодо тематики, структури і змісту та вимог до її оформлення.

2.2 Курсова робота виконується з прив’язкою до конкретної організації. Це може бути організація, в якій студент проходив практику, чи якась інша, де можна отримати вихідні дані для курсової роботи.

2.3 Після проведення вступної консультації необхідно підібрати літературу, матеріали періодичних видань і попередньо з ними ознайомитись. Перелік рекомендованої літератури наведений в додатку «А».

2.4 Після попереднього ознайомлення з літературними джерелами та цими методичними рекомендаціями визначається перелік даних, які необхідно взяти в організації, що аналізується. Як правило, це можуть бути відомості із статуту підприємства про назву організації, її адресу, вид діяльності, форму власності, операційну систему, характеристику продукції, організаційну структуру управління, в тому складі організацію управління якістю, а також матеріали бухгалтерської, фінансової та статистичної звітності про результати діяльності підприємства.

2.5 Після визначення переліку вихідних даних, необхідних для виконання курсової роботи, слід їх отримати на вибраному для аналізу підприємстві, вибрати форму їх представлення і переписати чи скопіювати з дозволу керівництва даної організації. При зборі даних про організацію управління якістю необхідно ознайомитись з положеннями про підрозділи, штатним розписом і посадовими інструкціями в частині, що відноситься до питань забезпечення якості, стандартизації і сертифікації продукції. Основне завдання при вивченні цього питання полягає у виявленні і зборі інформації про наявну систему управління якістю, та її особливості функціонування. При зборі не документованої інформації рекомендується широко використовувати бесіди з працівниками різних рангів, взяття інтерв’ю, проводити опитування

2.6 В період збору інформації рекомендується продовжити ознайомлення з літературними джерелами та скласти їх список для того, щоб можна було ним користуватись при виконанні курсової роботи і оформленні посилань.

2.7 Перед виконанням курсової роботи, керуючись цими методичними рекомендаціями, необхідно скласти її план, узгодити з науковим керівником, розробити графік виконання з таким розрахунком, щоб закінчити за декілька днів до наміченого терміну захисту.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)