АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Семінарське заняття 17

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Зміст теми попереднього заняття.
  5. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  6. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  7. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  9. АНАЛІЗ ВІДВІДАНОГО ЗАНЯТТЯ
  10. Анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю
  11. Бібліографічний список до практичного заняття
  12. Варіант проведення практичного заняття

Протягом семінарського заняття проводиться письмова контрольна робота з модуля 3

Методичні вказівки до виконання Самостійної роботи студентів

 

Самостійна робота студента є невід’ємною складовою процесу вивчення навчальної дисципліни «Страхування» та є основним засобом засвоєння матеріалу в вільний від аудиторних занять час. Матеріал, засвоєний студентом у процесі самостійного вивчення, виноситься на поточний, модульний та підсумковий контроль разом з матеріалом, який опрацьовувався при проведенні аудиторних занять.

Самостійно робота студента включає:

- опрацювання теоретичних основ лекційного матеріалу;

- вивчення питань які винесені для самостійного вивчення;

- підготовку до практичних та семінарських занять;

- підготовку звіту з виконаної самостійної роботи, у тому числі завдання виконанні самостійно чи під час практичного заняття;

- розв’язання та оформлення задачі;

- оформлення перекладу іноземного тексту;

- підготовку конспекту вивченого матеріалу, реферату;

- підготовка до контрольних заходів (попереднього контролю знань, модульних контрольних).

Самостійна робота студента з дисципліни «Страхування» поділяється на обов’язкову та вибіркову індивідуальну.

Обов’язкова самостійна робота студента містить завдання, які студент повинен обов’язково виконувати при вивчені дисципліни «Страхування».

Обов’язкова самостійна робота студента при вивчені дисципліни «Страхування» охоплює наступні види робіт:

1. Опрацювання лекційного матеріалу.

Кожен студент повинен вести конспект лекцій в окремому зошиті. Лекцію необхідно занотовувати або вести короткі записи у вигляді фіксування головних положень та важливих моментів, які наводить лектор. При оформлені конспекту лекцій необхідно залишати поля, на яких студент може записувати свої думки, питання, які виникають при прослуховуванні лекції або при опрацюванні лекційного матеріалу. Пізніше, сформулювавши питання, можна його задати лектору в кінці лекції або викладачу на практичному або семінарському занятті. Також на полях можна розміщувати помітки, цитати з підручників чи навчальних посібників або відновлену по пам’яті частину лекції при опрацюванні конспекту.

Опрацювання конспекту лекцій доцільно здійснювати поетапно:

- прочитати конспект;

- технічно оформити записи, тобто виділити головне, підкреслити основні поняття та визначення;

- виконати завдання лектора, якщо воно є;

- доопрацювати конспект лекцій використовуючи навчальні посібники, підручники, додаткову літературу.

На опрацювання конспекту лекцій студент повинен згідно нормативам витрачати 30-40 хвилин. Для вивчення додаткового матеріалу необхідно витрачати час який запланований для підготовки до практичних та семінарських занять.

2. Підготовка для практичних та семінарських занять.

Підготовка до кожного заняття здійснюється відповідно до плану семінарського чи практичного заняття та питань для самостійного вивчення з відповідної теми. Плани заняття, рекомендована література повідомляється викладачем або наведені в методичних вказівках для практичних та семінарських заняттях, самостійної роботи студентів з дисципліни «Страхування».

Перед тим як розпочати вивчати літературу, необхідно засвоїти питання плану заняття. Знання питань допоможе при опрацюванні літератури швидко знаходити потрібний матеріал по кожному питанню не затримуючи свою увагу на другорядній інформації. Підготовку до заняття доцільно здійснювати поетапно:

- прочитати відповідну тему в конспекті лекцій;

- прочитати відповідні розділи в підручнику або навчальному посібнику;

- опрацювати додаткову літературу з відповідних питань.

Для отримання кращого результату доцільно при опрацюванні літературних джерел вести нотатки. Записи можуть мати вигляд простого чи складного плану, тезису, цитати, конспекту. Записи допомагають при повторенні матеріалу, мобілізують накопичені знання студента.

Підготовку до практичного чи семінарського заняття слід здійснювати послідовно протягом декількох днів. При цьому весь час який має витрачатися відповідно нормативам на підготовку до семінару дорівнювати 2 години, до практичного – 1 годину.

Для якісної підготовки доречно ще раз уважно прочитати конспект лекції та готові записи по темі семінару чи практичного заняття, продумати свої відповіді.

3. Підготовка до модульного контролю.

Модульний контроль передбачає перевірку рівня знань студентів з тем, які відносяться до одного змістовного модуля.

Підготовку до модульного контролю доцільно здійснювати поетапно:

- прочитати конспекти лекцій відповідних тем;

- прочитати записи до відповідних семінарів та практичних занять;

- повернутися та опрацювати питання які викликали ускладнення при їх вивченні;

- потренуватися у написанні модульної контрольної роботи.

Перелік тем, які виносяться на змістовий модуль, можна взяти у викладача або в методичних вказівках. Відповіді на питання, які виникли під час самостійної підготовки, студент може отримати у викладачів під час консультацій відповідно розкладу викладачів кафедри фінансів та планування.

Модульний контроль з дисципліни «Страхування» проходить у вигляді письмової роботи, яка складається з тестових завдань. Приклад тестових завдань до модульних контрольних наведені у методичних вказівках. Отже, студент може самостійно перевірити свої знання. Відповідаючи на тестові завдання необхідно пам’ятати про часові межі. Після написання завдання студенту необхідно відповісти на тести з використанням лекційного матеріалу, записів до семінарів та практичних занять, підручника та перевірити отримані ключі з раніше отриманими відповідями.

Виконання завдань для самостійного опрацювання оцінюється викладачем на семінарських та практичних заняттях протягом навчального семестру. Кожен студент повинен так розпланувати свою самостійну роботу, щоб вкладатися в становленні терміни при цьому витрачати нормований час.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)