АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етапи проведення дослідження

Читайте также:
  1. III.Результати дослідження
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  4. VІ. Організація і проведення конкурсу
  5. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  6. Алгоритм проведення
  7. Алгоритм проведення
  8. Алгоритм проведення
  9. Алгоритм проведення
  10. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  11. Аналіз та інтерпретація результатів дослідження
  12. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.

Відділ освіти Бершадської РДА

Сумівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Всеукраїнський конкурс

З основ споживчих знань

«Молодь тестує якість»

Роботу виконали

Учні 10 класу

Керівники:

Грабовська Т. Л.,

Красиленко О. П.

Рік

Мета конкурсу: підвищення обізнаності шкільної молоді в питаннях реалізації прав споживачів, формування навичок орієнтації на сучасному ринку товарів та послуг, виховання грамотності споживчої поведінки та культури, громадянської позиції та впливу на якість життя в контексті європейських стандартів.


Як відомо, хліб – всьому голова, необхідний і корисний продукт, що вживається кожною людиною з дня вдень. Хліб постійно користується попитом, і його виробництво є дуже вигідною справою в усі часи.

Хліб вживається в їжу щодня, тому дуже важливо, щоб він був не тільки смачним, але і корисним. Комусь може здається, що хліб він і є хліб, важко щось вигадати оригінальне. Але як пояснити той факт, що один вид хліба користується підвищеним попитом, а інший ні?

Перед підприємствами, що займаються виготовленням хліба, стоїть ряд серйозних проблем, пов’язаних з покращенням якості харчової цінності хліба. Забезпечення безперебійного постачання населення свіжим хлібом викликає необхідність значного розширення асортименту виробів.

Дуже важливими проблемами в сучасній харчовій промисловості України по виробництву хліба на сьогодні є: подальше вдосконалення технології з метою інтенсифікації виробництва хліба; регулювання його харчової цінності; виробництво нових дієтичних сортів хліба та хлібобулочних виробів; широке використання упаковки для більш довгого зберігання свіжості хліба.

Товарознавцю належить оцінювати якість значно ширше, йому необхідно знати також харчову цінність і нешкідливість, стійкість при зберіганні, умови та строки зберігання. Якість хліба, а також основні методи оцінки якості регулюються відповідними стандартами.

Також дуже важливим є визначення попиту споживачів на різні види хлібобулочних виробів, так як смаки та вподобання досить часто змінюються, тому на сьогодні тема даної роботи вважається дуже актуальною.

 

Етапи проведення дослідження

1. Спостереження. Об’єктами для спостереження було обрано два магазини с. Сумівки: ГВП «Сумівський» (Маршук Алла Василівна) та магазин «Мрія» (Кушнір Тетяна Юріївна). Учні поділились на дві групи і працювали протягом тижня. Вони спостерігали за вчасністю доставки хліба, асортиментом продукції різних виробників і були незалежними дегустаторами продукції.

2. Анкетування покупців. Групи працювали протягом дня з 12 по 13 години і з 17 по 18 годину. Протягом 7 днів було опитано 200 односельчан, які купували хліб та хлібобулочні вироби.

3. Інтерв’ю. Даний вид роботи було проведено з директором Сумівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гуз Галиною Миколаївною, завідуючою ДНЗ «Зірочка» Чернегою Оксаною Дмитрівною, власниками магазинів, фельдшером ФАПу Грабовим Василем Михайловичем.

4. Підведення підсумків. Було опрацьовано результати анкетування та зроблено висновки.


1. Спостереження

 

Хліб та хлібобулочні вироби до ГВП «Сумівський» доставляють два виробники: «Бершадьхліб» та Тростянецький хлібокомбінат. «Бершадьхліб» доставляє свою продукцію щоденно в період з 11 до 12 години. Доставка проводиться автомобілем «Газель», обладнаним решітками для транспортування хлібних виробів.

Тростянецький хлібокомбінат щоденно доставляє близько 40 буханок пшеничного хліба. Житній хліб в кількості 20 шт. довозиться тільки по вівторках і п’ятницях. Інші хлібобулочні вироби постачаються у понеділок, середу та п’ятницю.

Бершадський хлібокомбінат довозить хліб щоденно в кількості 50 буханок. Житній хліб відсутній в асортименті даного магазину.

Ці ж два виробники постачають хліб та хлібобулочні вироби до магазину «Мрія», але в меншій кількості. Тростянецький хлібокомбінат: пшеничний хліб – 20 шт., житній – 10 шт. Бершадський хлібокомбінат – 25 шт. пшеничного хліба.

 


2. Анкетування покупців проводилось за такими пунктами:

1. Як часто ви купуєте хліб у сільських крамницях?

2. Чи цікавитесь, хто його виробляє?

3. Який хліб (пшеничний чи житній) вам найбільше до вподоби?

4. За якими критеріями ви вибираєте хліб: ціна чи якість?

5. Чи цікавитесь санітарно-гігієнічними нормами виготовлення, перевезення та зберігання хліба?

6. Які інші хлібокомбінати, на вашу думку, мають представити свою продукцію на полицях магазинів нашого села?

7. Чи відомо вам про існування організації по захисту прав споживачів, якщо так, то чи доводилось вам звертатись до неї?

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)