АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VI.Самостійна робота(22 хв)

На сьогоднішньому занятті ми приступим довиконання виду геометричної різьби «Розетка вписана в чотирикутник»-це вже за вашим васним бажанням.

Перед вами будуть знаходитись заготовки,одна сторона їх гладенька інша шерховата,темніша.Та яка чиста –вона зветься базова на ній виконуємо зображення.Зображення можна перенести на заготовку за допомогою перебивного паперу,виколюванням та просто перемальовуванням по розмірах.Ми будемо переносити по розмірах.Висота розетки 30мм а довжина довільна.Також від країв заготовки слід зробити відступ 5мм.

Показую розетку вирізану

-А зараз приступаємо до перенесення зображення на заготовку.

Чергові роздайте заготовки.

Ходжу контролюю далі коль зображення готове роблю інструктаж.

Показую технологію креслення розетки та вирізування.

- вступний інструктаж.

 

-Різати у напрямку природного зростання і розвитку волокон деревини. У цьому випадку поверхню виробу виходить гладкою і блискучою. При різьбленні проти шару деревини волокна перерізаються, задираються, поверхня виходить шорсткою, матовою.
-Виконання різьблення складається з двох етапів: надрізання і підрізання.
При надрізанні ніж-косячок затискають в руці лезом на себе і ведуть по лініях малюнка звичайно з нахилом вправо.
При підрізання положення ножа в руці не міняється, тільки руку нахиляють у протилежний бік і роблять підрізування вже надрезанного контуру.
-Косячок ставлять вістрям леза на початок першої олівцевої лінії вертикально або з невеликим нахилом до себе.

-Різати потрібно строго по олівцевим лініях, тримаючи косячок у вертикальній площині і занурюючи його на однакову глибину. Дуже важливо не перерізати лінію, що обмежує орнамент.
-При різьбленні похилих граней виїмки косячок нахиляють вправо або вліво. Кут нахилу повинен бути в межах 30-40 °. При більшому нахилі грані виїмки вийдуть пологими й невиразними, при меншому нахилі - занадто різкими.

-. Різати треба повільно з постійним натиском на різець.
-Якщо стружка де-небудь не відокремилася, повторюють всі операції спочатку в тому ж порядку. Не слід віддирати стружку пальцями або виламувати її ножем.
Зазвичай праву грань ріжуть по напрямку до себе, а ліву - від себе.

 

-Азараз приступаємо до виконання зізьби

Роздаю косячки.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)