АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мочерний С. В., Устенко О. А., Чеботар С. І. Основи підприємницької діяльності: Посібник. — К.: Академія, 2001. — 280 с

Читайте также:
  1. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  3. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  4. Б. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ПРАВА
  5. Гігієнічні основи масажу
  6. Дубравська Д.М. Основи психології. Навч. Посібник — Львів; Світ, 2001. — 548 с.
  7. Економічна сутність підприємства та правові основи його діяльності в Україні
  8. Економічний контроль суб’єктів підприємницької діяльності агропромислового виробництва
  9. З ДИСЦИПЛІНИ «Основи економічної теорії»
  10. За спеціальністю «Основи психології. Основи педагогіки»
  11. За спеціальністю «Основи психології. Основи педагогіки»
  12. Загальні основи управління активами підприємства

 

Приклад розділу бізнес - плану: «Галузь, фірма та її продукція».

 

Магазин спортивного одягу

"Sport Secret"

 

1. Обрання ідеї та місії бізнесу.

Даний проект має на меті розповсюдження спортивного одягу і передбачає започаткування нового бізнесу компанії "Sport Secret".

Основними магазинами-конкурентами є: магазин «PLATO», магазин «Adidas», магазин «MEGASPORT».

Продукція наших конкурентів не вражає якістю, асортиментом, є одноманітною та не задовольняє повністю потреби покупців. При цьому мало представлено дитячих моделей та моделей для людей з різними фізичними параметрами.

В наш час основними виробниками аналогічного продукту являються такі торгові марки, як Puma, Nike, Reebok, тощо. Не дивлячись на високі конкурентні умови в яких функціокує наше підприємство займає велику нішу на ринку спортивних товарів.

Ціни приблизні конкуруючих фірм кросівки – 549 грн., спортивні костюми – 800 грн., спортивні футболки – від 200 грн.

Наш магазин пропонує ті ж самі товари, але по значно нижчим цінам. При цьому якість нашої продукції є набагато кращою, ніж у конкурентів. Крім цього, в нас існує гнучка система знижок для постійних клієнтів.

Основні дії котрі можуть вплинути на функціонування нашого бізнесу - це зниження конкурентами цін на товару.

 

 

2. Характеристика галузі, до якої належить фірма.

ПП “Sport Secret” є приватним підприємством, котре засноване за рахунок внеску засновника, має право наймати робочу силу,а також несе відповідальність за результати своєї діяльності, перед законом, кредиторами, банками, трудовим колективом.

Директор ПП “Sport Secret” - Задворна Юлія Сергіївна,її заступники - Гончаренко Інна Миколаївна, Неминуща Марина Анатоліївна та Шутенко Аліна Анатоліївна, кожний з представників компанії має вищу освіту та найкращі професійні навички. Головним установчим документом ПП є статут, який створений згідно ЗУ “Про підприємництво” та Господарським Кодексом України.

3. Характеристика фірми.

ПП “Sport Secret” було створено для продажу спортивного одягу, тобто для народного споживання.

Пропонуємо одяг для занять футболом, баскетболом, волейболом, для тренувань, для виступів спортсменів та для повсякденного використання. Головними товарами “Sport Secret” є брендовий одяг, відомих марок: NIKE, ADIDAS, REEBOK, PUMA, UMBRO, LOTTO, KAPPA та ряду інших відомих марок. Добре коли є вибір!

Кредитну лінію для розвитку виробництва представляють інвестиції учасників ПП, а також інші зацікавлені фізичні та юридичні особи.

 

 

  1. Опис продукції фірми.

Заняття спортом знову стало модним, і якщо ти хочеш виглядати актуально і стильний - спортивний одяг для тебе. Марок та представників спортивного одягу зараз величезна кількість, колекції задовольняють навіть найвишуканіші смаки. Спортивний одяг часто виявляється недоступною через своєї вартості, тому можна сказати, що на ринку не вистачає такої якісної спортивного одягу, яку міг би придбати кожен. Виробництво красивою і функціональною спортивного одягу - головна мета діяльності нашого підприємства. Спортивну одяг носять люди, незалежно від віку. Якісні, легкі, натуральні матеріали - це запорука успіху нашого спортивного одягу, та вашого неперевершеного вигляду.

Наша компанія випускає чоловічий, жіночий та дитячий спортивний одяг для таких видів спорту:

  • - теніс,
  • - біг,
  • - фітнес,
  • - баскетбол,
  • - гольф,
  • - плавання.

Також, компанія випускає спеціальну лінію одягу Vintage та пропонує верхній спортивний чоловічий та жіночий одяг високої якості, а також дитячого одягу з натуральних тканин.

Всі знають прислів'я: Зустрічають по одягу, а проводжають по розуму. При цьому підкреслюється, що розум, звичайно, головний, але зустрічають все ж таки за зовнішнім виглядом, за одягом.

У минулі часи одяг відображав належність людини до певної соціальної групи, професії. У багатьох випадках форма одягу строго регламентувалась, і ніхто не смів її порушувати. Особливо суворі вимоги були при дворах.

У наш час вимоги до одягу не такі категоричні. Але й тепер в розвинутих демократичних країнах керівники фірм, офісів надають великого значення зовнішньому виглядові своїх працівників. Практика показує, що до акуратно одягнених людей виявляється більш уважне ставлення оточуючих.

Нині кожен може одягатись, як він забажає на свій смак. Але саме це робить людину відповідальною за свій зовнішній вигляд. Широкий вибір одягу дає змогу кожному повною мірою виявити свій смак, почуття прекрасного, а також підкреслити переваги або приховати недоліки своєї фігури.

Форма одягу — найкраща характеристика людини, це свого роду ієрогліф, що відображає особистість зі всіма звичками і нахилами її. Естетика костюма має не менше значення в житті людини, ніж естетика поведінка. Неохайність в одязі рівноцінна моральному самогубству. Уміння одягатися належить як до науки і мистецтва, так і до звичок та почуттів. На думку Оноре де Бальзака, «Справа не стільки в костюмі, скільки в умінні його носити».

В мережі магазинів “Sport Secret” представлений широкий вибір спортивної продукції, що може задовольнити потреби найвибагливіших споживачів у сучасному, висоякісному одязі та взутті.

Основні якісні характеристики:

  • здатність відводу вологи від тіла спортсмена до зовнішнього шару костюму
  • висока теплоізоляція
  • еластичність
  • міцність та непомітність швів (в нашому спортивному одязі абсолютно не відчуваються шви та не заважають занаттям спортсмена).

Наша продукція зручна та практична та допомагає не лише добиватися хороших результатів, але і отримувати задоволення від занять спортом. При цьому ви отримаєте естетичне задоволення від вигляду вашого костюму та почуватимете себе впевнено. Для кожного виду спорту консультанти нашого магазину допоможуть підібрати комплект одягу.

  1. Цільовий ринок.

Світовий ринок пропонує споживачам велике різноманіття спортивних товарів. Світовий бренд “Sport Secret” пропонує своїм потенційним клієнтам різноманітний асортимент товарів - починаючи від головних уборів та шарфів і закінчуючи взуттям. Потенційним клієнтом Sport Secret може стати кожен, не залежно від віку, статі, національності чи власних інтересів. Світ “Sport Secret” відкритий для кожного!

Відповідно до проведених компанією аналізів виробництва та збуту продукції спостерігається тенденція до збільшення попиту на спортивні товари, що в свою чергу збільшить прибуток компанії.Що стосується купівельної спроможності клієнтів фірми, то спостерігається деяка тенденція до її зниження. Але слід зазначити, що потенційний клієнт фірми готовий придбати спортивний одяг за будь-якою ціною.

 

 

Критерій оцінювання:

Згідно з модульно-рейтингової системи оцінювання виконання практичних робіт здійснюється таким чином:

Студент отримує 1 бал, якщо практична робота виконана під час практичного заняття та зарахована викладачем;

Студент отримує 0 балів, якщо практична робота виконана і зарахована не своєчасно.

Без виконаної та зарахованої практичної роботи студенти не допускається до ПМК або іспиту.

Контрольні запитання:

1. Які основні цілі опрацювання розділу «Галузь, фірма та її продукція»?

2. З яких підрозділів складається розділ «Галузь, фірма та її продукція?

3. Яку інформацію потрібно навести в підрозділі «Аналіз стану справ у галузі»?

4. На які питання слід звернути увагу, характеризуючи фірму?

5. Як у бізнес – плані рекомендується давати опис продукту (послуги) фірми? Що важливо зазначити?

6. Чому у бізнес – плані необхідно розглянути питання про перспективи зростання фірми?

7. Які основні етапи охоплює процедура дослідження ринку?

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)