АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні цілі Інтерполу

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Основні правила та обов’язки працівників
  4. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  7. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  8. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  9. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  10. Банки — основні учасники ринку капіталів
  11. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  12. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.

1) забезпечувати та розвивати широке взаємне співробітництво всіх органів (установ) кримінальної поліції у рамках існуючого законодавства країн та в дусі Загальної декларації прав людини;

2) створювати та розвивати установи, які можуть успішно сприяти запобіганню та боротьбі з загальною кримінальною злочинністю. Статут забороняє будь-яке втручання у діяльність політичного, воєнного, релігійного або расового характеру.

Структура:

Генеральна Асамблея

Виконавчий комітет

Генеральний секретаріат

Радники

Національне центральне бюро (в країнах-членах)

Членство України:

Прийняття України до Інтерполу відбулося 4 листопада 1992 року на 61-й сесії Генеральної асамблеї Інтерполу (м. Дакар, Сенегал), а вже 25 березня 1993 року постановою Кабінету Міністрів України № 220 було створене Національне центральне бюро Інтерполу в Україні та затверджене Положення про підрозділ.

 

Міжнародний суд (англ. International Court of Justice) — головний судовий орган ООН, до юрисдикції якого входять усі питання, що передаються йому державами, і всі питання, передбачені Статутом ООН і чинними договорами і конвенціями. Цей орган складається з 15 суддів, яких окремо обирають Генеральна Асамблея і Рада Безпеки на дев'ять років. Судді обираються за рівнем кваліфікації, а не за національною ознакою. Проте не може бути обрано двоє суддів з однієї країни. Суд знаходиться у місті Гаага (Нідерланди).

Суд функціонує відповідно до Статуту (який є частиною Статуту ООН) і Регламенту. Офіційні мови Суду - французька і англійська.

Суд заснований в 1945 році. Суд формується і діє відповідно до свого Статуту, який є невід'ємною частиною Статуту ООН. Мета та цілі діяльності

Суд уповноважений:

· розглядати правові спори між державами, що пов'язані з порушенням міжнародних договорів і зобов'язань або виникають при їх тлумаченні;

· ухвалювати обов'язкові до виконання рішення за всіма спорами, які передаються державами на його розгляд;

· давати консультативні, що не мають обов'язкової сили вироку з правових питань на прохання Генеральної Асамблеї ООН, Ради Безпеки і інших органів ООН з дозволу ГА ООН.

Суд використовує джерела права

· міжнародні конвенції і договори;

· міжнародний звичай;

· загальні принципи права, визнані цивілізованими націями;

· судові рішення і доктрини найкваліфікованіших фахівців з міжнародного права.

Судді «ad hoc»

Регламентом Суду передбачено, що держава, яка є стороною у цій справі і не має у складі суддів свого громадянина, може вибрати суддю «ad hoc» для конкретної справи. Це є правом сторони, а не його обов'язком. При цьому такий суддя не обов'язково повинен бути громадянином цієї держави.

Членство

Членами Міжнародного Суду ООН є держави, які є учасниками статуту Міжнародного Суду ООН. Усі країни - члени ООН є ipso facto (в силу самого факту) учасниками Статуту Суду, що є невід'ємною складовою частиною Статуту OOH. Тобто, всі держави-члени ООН є членами Міжнародного Суду ООН.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)