АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Індивідуальні навчально-дослідні завдання

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

1. Скласти реферативне повідомлення за темою: «Процесуальна форма судового розгляду».

2. Підготувати доповідь за темою: «Дослідження доказів у ході судового розгляду».

3. Здійснити рецензування наукової статті: Дудырев Ф.Ф., Малков В.П. Юридические клиники в России: возвращение через 150 лет // Государство и право. – 2002. – № 4. – С. 21 – 25.

4. Скласти бібліографію за темою заняття з урахуванням нових надходжень до бібліотеки.

5. Провести сюжетно-ролеву гру на основі запропонованої фабули.

7 жовтня 2003 р., близько 8 год 30 хв., Н. і Л. згідно з раніше розробленим планом щодо розбійного нападу та вбивства Я., під приводом купівлі взуття проникли до квартири останнього, розташованої на вулиці Херсонській, 24, кв. 28 у м. Луганську, де напали на потерпілого.

При цьому Н. ударив Я. гантеллю у шию, а потім у печінку та сонячне сплетіння, а Л. наніс потерпілому кілька ударів металевим диском від штанги в голову.

Після цього, Л., імітуючи наявність у нього вогнепальної зброї, погрожував потерпілому вбивством, вимагаючи сказати, де він зберігає кошти, а коли Я., боячись за своє життя, показав, де він зберігає 950 дол. США, Л. разом з Н. заволоділи цими коштами, і після цього Л. з місця злочину зник.

Н., залишившися у квартирі і продовжуючи діяти відповідно до розробленого з Л. плану, зв’язав потерпілого, погрожував йому вбивством і заволодів коштами у розмірі 2 800 дол. США, 220 євро і 140 грн. Після цього, діючи відповідно до обумовленого з Л. плану, убив потерпілого ножем, а потім з метою укриття злочину та знищення майна облив приготовленим керосином труп та інші речі й підпалив.

Внаслідок пожежі було знищено майно потерпілого на загальну суму 249 550 грн. 60 коп. та спричинено матеріальної шкоди пошкодженням квартири на загальну суму 74620 грн.

Н. свою вину у вчиненні злочину визнав повністю. Л. свою вину у вчинені інкримінуємого злочину не визнав.

Крім показань Н. про те, що у нього з Л. була змова на вчинення вбивства потерпілого і підпалу його квартири, жодних інших доказів у справі немає, в обвинувальному висновку не наведено.

ЗАВДАННЯ:

1. У процесі сюжетно-рольової гри необхідно проаналізувати обставини вчиненого злочину, оцінити докази, виробити позицію підсудних, прокурора, захисника і судді. Після чого, постановити вирок суду, визначивши кваліфікацію дій засуджених та призначивши їм кримінальне покарання.

2. Дайте юридичну оцінку відповідності вироку суду нормам матеріального і процесуального права з точки зору обвинувачення та захисту.

 

Основна література:

1. Конституція України.

2. Кримінальний кодекс України.

3. Кримінально-процесуальний кодекс України.

4. Яблоков Н.П. Криминалистика: учебник / Н.П. Яблоков. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Норма, 2008. – 400 с.

5. Кобликов А.С. Юридическая этика. – М.: НОРМА-ИНФРА-М, 1999. – 168 с.

6. Доброхотова Е.Н. Практическое обучение юристов в России: история становления и перспективы развития (на примере юридической клиники в СПбГУ): Автореф. дис. канд. юрид. наук. – СПб., 2007. – 20 с.

7. Профессиональные навыки юриста: Опыт практического обучения. – М.: Дело, 2001. – 416 с.

8. Организация работы с документами: Учебник / Под ред. В.А. Кудряева. – М.: ИНФРА-М, 2001. – 592 с.

9. Белкин А.Р. Теория доказывания в уголовном судопроизводстве. – М.: Норма, 2007. – 528 с.

10. Судова практика Верховного Суду України у кримінальних справах: Офіц. вид. / Верхов. Суд України; Відп. ред.. П.П. Пилипчик. – К.: Концерн «Ін Юре», 2007. – 696 с.

11.. Кудрявцев В.Н. Общая теория квалификации преступлений. – 2-е изд., перераб и доп. – М.: Юристъ, 2006. – 304 с.

Додаткова література:

1. Белкин А.Р. Теория доказывания в уголовном судопроизводстве. – М.: Норма, 2007. – 528 с.

2. Судова практика Верховного Суду України у кримінальних справах: Офіц. вид. / Верхов. Суд України; Відп. ред.. П.П. Пилипчик. – К.: Концерн «Ін Юре», 2007. – 696 с.

3. Кудрявцев В.Н. Общая теория квалификации преступлений. – 2-е изд., перераб и доп. – М.: Юристъ, 2006. – 304 с.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)