АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДО ЗАХИСТУ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ СТУДЕНТУ РЕКОМЕНДОВАНО МАТИ ПУБЛІКАЦІЇ ЗА ТЕМОЮ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  6. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  8. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  9. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. VІІ. Оформлення роботи
  11. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  12. Алгоритм виконання курсової роботи

 

 

2.1. Зразкова тематика магістерських робіт розробляється ведучими викладачами кафедри у відповідності з вимогами освітньо–професійної програми підготовки магістрів і затверджується на засіданні кафедри. (Додаток 1). Тематика магістерських робіт систематично обновляється і щорічно перезатверджується засіданням кафедри.

2.2. Тему магістерської роботи магістрант вибирає самостійно у терміни, які визначаються графіком навчального процесу, і узгоджує з науковим керівником і завідувачем кафедрою. При цьому він може запропонувати свою тему з належною мотивацією.

2.3. Обрана тема магістерської роботи закріплюється наказом ректора університету відповідно до письмової заяви магістранта (Додаток 2), погодженої з її керівником.

2.4. Науковий керівник за проханням магістранта (див. детальніше п. 3.6) має право змінити тему магістерської роботи, погодивши цю зміну на засіданні кафедри не пізніше, ніж за три місяці до її захисту. Зміна теми роботи оформлюється наказом по університету.

2.5. На затверджену тему магістерської роботи науковий керівник оформляє магістранту завдання та календарний план її виконання по формі додатку 3.

2.6. Підставою для складання календарного плану виконання магістерської роботи повинний служити план магістерської роботи, розроблений студентом після попереднього ознайомлення з літературою й узгодження з керівником.

2.7. План складається з розділів і підрозділів (а в необхідних випадках і пунктів), кількість яких залежить від назви магістерської роботи і характеру досліджуваних у ній питань. У процесі підготовки магістерської роботи цей план може коректуватися.

2.8. У терміни, визначені кафедрою, але не рідше одного разу на місяць, магістрант звітується про виконану роботу перед керівником, який на основі аналізу підготовлених матеріалів фіксує ступінь планомірності виконання дослідження в графіку календарного плану, про що інформує кафедру.

2.9. Відповідальність за виконання затвердженого календарного плану підготовки магістерської роботи покладається безпосередньо на магістранта.


ПІДБІР І ОПРАЦЮВАННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ.

СКЛАДАННЯ ОСТАТОЧНОГО ВАРІАНТА ПЛАНУ

3.1. Літературу студент підбирає самостійно після вибору теми. Для цього необхідно використовувати предметні каталоги бібліотеки, скориставшись (при необхідності) консультацією чергового бібліографа, покажчиками публікацій періодичних видань. Вони приводяться в останніх номерах (за відповідний рік) журналів "Вісник НБУ», “Актуальні проблеми економіки”, "Економіка України", "Фінанси України", "Банківська справа", "Економіка та держава", "Регіональна економіка", “Финансовые риски”, “Экономика. Финансы. Право” і ін., а також у щотижневиках "Бизнес", "Інвестиційна газета” і ін.

Законодавчі і нормативні акти України студент може знайти в періодичних виданнях "Відомості Верховної Ради України", "3ібрання постанов уряду України", "Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності" (додаток до журналу "Вісник Національного банку України"), в електронній пошті НБУ чи Інтернету.

Статистичні матеріали можно найти також в журналі “Статистика України”, Бюлетень НБУ.

3.2. Опрацювання літературних джерел рекомендується проводити у визначеній послідовності. Спочатку необхідно ознайомитися з законодавчою базою того чи іншого питання, потім зі спеціальною літературою новітніх видань, включаючи періодику, засвоїти теоретичний аспект проблем, потім - прикладний. Це дозволить заощадити час, правильно сформулювати позицію автора дослідження.

3.3. Результати опрацювання літератури з питань теми дослідження оформляються у виді тематичних оглядів, рефератів, у яких викладається сутність найважливіших наукових положень, виявляються основні концепції (співпадаючі і що розрізняються), групуються малорозроблені, незрозумілі, дискусійні і невивчені положення, визначається можливість їхнього використання в дослідженні.

Кожне положення краще фіксувати на окремому листі папера з одного боку, залишаючи великі поля. Це дозволить при необхідності робити доповнення, вставки, паралельні виписки з інших книг чи періодики для порівнянь, протиставлень, формулювання власної думки по даному питанню.

3.4. Зафіксована інформація для подальшого використання в процесі дослідження має бути згрупована за однорідними ознаками. Зазвичай такою ознакою є питання, що міститься в плані теми дослідження. Тому таку інформацію рекомендується накопичувати в окремих папках по окремим розділам плану. Впродовж написання магістерської роботи сюди можуть вноситися зміни, оскільки в процесі наукового дослідження його первісний план коректується й уточнюється.

3.5. Методика роботи з фактографічною інформацією (фактичним матеріалом) має відповідати головній меті дослідження - розробці конкретних рекомендацій, спрямованих на удосконалювання і поліпшення досліджуваних процесів і явищ.

Вона включає наступні процедури: добір даних, перевірку їхньої вірогідності, дослідження і використання в системі доказів.

3.6. Складання остаточного варіанта плану. Після того, як опрацьована і систематизована відібрана по темі література, зібраний і оброблений фактичний матеріал, можливі деякі зміни в первісному варіанті плану магістерської роботи.

Зміни в плані можуть бути зумовлені коректуванням самого напрямку дослідження, у необхідності якого автор переконався після детального ознайомлення досліджуваної проблеми, або ж через недостатність фактичного матеріалу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)