АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДО ЗАХИСТУ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ СТУДЕНТУ РЕКОМЕНДОВАНО МАТИ ПУБЛІКАЦІЇ ЗА ТЕМОЮ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  6. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  8. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  9. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. VІІ. Оформлення роботи
  11. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  12. Алгоритм виконання курсової роботи

Зміст магістерської роботи визначається особливостями обраної теми і узагальнених вимог до її змісту.

Узагальнені вимоги до змісту магістерської роботи.

Вступ. Вступ є особливо відповідальною частиною магістерської роботи. Текст вступу поділяється на такі рубрики:

1. Актуальність теми.

2. Мета і задачі дослідження.

3. Об’єкт і предмет дослідження.

4. Методи дослідження.

5. Наукова новизна одержаних результатів.

6. Практичне значення отриманих результатів.

7. Особистий внесок автора магістерської роботи.

8. Апробація результатів магістерської роботи.

9. Публікації.

10. Структура та обсяг роботи.

Розпочинають вступ з обґрунтування актуальності обраної теми. Висвітлення актуальності має обмежуватися 1 – 2 сторінками машинописного тексту, в яких висвітлюється суть проблемної ситуації. Формулювання суті наукової проблематики, на пізнання якої зорієнтована магістерська робота, розгортається через визначення межі між знанням і пізнанням про предмет дослідження. Актуальність теми дослідження означає її значущість, своєчасність, важливість, злободенність на конкретний момент.

Обов'язковим елементом цієї рубрики має також бути розкриття дослідженості обраної для магістерської роботи теми. На це спрямований огляд літератури, який може зумовити висновок, що порушена тема не розкрита, або розкрита частково чи не в тому аспекті і потребує подальшого дослідження. За неможливості такого висновку подальша робота за обраною темою втрачає сенс.

Далі від формулювання наукової проблеми та аргументування того, що частина її, яка є темою магістерської роботи, ще недостатньо вивчена, висвітлена, або не знайшла практичного застосування необхідно перейти до визначення мети та завдань дослідження.

Обов'язковим елементом вступу є також визначення об'єкта і предмета дослідження.

У рубриці „Методи дослідження” позначається методологічна основа дослідження як сукупність способів наукового пізнання та загальнонаукових принципів; теоретична основа дослідження, в якості якої приймаються наукові праці провідних вітчизняних і зарубіжних учених з питань, що досліджуються в магістерській роботі; правове поле дослідження як чинні законодавчі та нормативні документи, що регламентують банківську діяльність; інформаційна база дослідження, в якості якої зазначаються нормативні матеріали законодавчої і виконавчої влади, офіційні статистичні матеріали, інформація, Інтернет, результати власних досліджень. Далі наводяться використовані в процесі дослідження метод з обов’язковим позначенням, який метод був застосований при вирішенні того чи іншого конкретного питання. Перераховуються комп’ютерні програми, за допомогою яких в магістерській роботі відбулась обробка фактичного та аналітичного матеріалу.

Методичною основою дослідження в магістерській роботі можуть бути:

ü Конституція України, закони України, укази Президента, постанови Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України;

ü підзаконні нормативні акти НБУ(Інструкції, Положення, Правила і т.і.), міністерств і відомств, які регулюють організаційно-правові питання, поставлені в магістерській роботі;

ü спеціальна література і матеріали періодичних видань;

ü практичні і статистичні матеріали з питань дослідження.

 

У рубриці „Наукова новизна одержаних результатів”, визначається основний науковий результат, який полягає в розробці (удосконаленні) підходів (процедур, моделей, механізму тощо) до управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємств відносно проблеми, що досліджується.

Далі розкривається наукову новизну результатів, послуговуючись при цьому словами „ уперше ” (обґрунтовано, доведено, запропоновано, розроблено); „ удосконалено ”; „ дістали подальшого розвитку ”.

У рубриці „Практичне значення отриманих результатів” визначається, що запропоновані в магістерській роботі підходи, способи і отримані результати являють собою методичну основу управління (розвитку) банку. Слід також зазначити результати, що мають найбільше практичне значення для банку – бази дослідження.

За можливості слід навести дані про впровадження запропонованих рекомендацій.

У рубриці „Особистий внесок автора магістерської роботи” визначається, що наукові положення, розробки та висновки магістерської роботи є результатом самостійно проведеного автором дослідження в напрямку розв’язання питання (проблеми), що досліджується.

У рубриці „Апробація результатів магістерської роботи” визначається участь автора у науково-практичних конференціях різного рівня на яких доповідалися і отримали схвалення основні результати дослідження, висновки та пропозиції.

У рубриці „Публікації” наводяться дані про опубліковані роботи щодо основних результатів дослідження. При цьому позначається, що основні результати дослідження опубліковано в – наукових працях, серед яких ___ статті в наукових журналах, ____статей у збірниках наукових працях, ____публікацій у матеріалах наукових конференцій. Загальний обсяг публікацій ____д.а., з яких автору належить ___д.а.

У рубриці „Структура та обсяг роботи” наводяться дані про структуру роботи, а саме: „Магістерська робота складається із вступу, п'яти розділів і висновків, викладених на ___сторінках друкованого тексту.

Обсяг вступу не повинен перевищувати 5-6 сторінок.

Основна частина магістерської роботи. В основній частині, поділеній на п'ять розділів, в чотирьох з яких викладається зміст дослідження. В кожному розділі повинна бути завершеність змісту, головна ідея, а також тези, підтверджені фактами, думками різних авторів, результатами анкетування, експерименту, аналітичних даних, практичного досвіду. Думки мають бути пов'язані між собою логічно, увесь текст має бути підпорядкований одній головній ідеї. Кожний висновок повинен логічно підкріпляти попередній, один доказ випливати з іншого, інакше текст втратить свою єдність.

До кожного розділу магістерської роботи необхідно зробити ВИСНОВКИ.

4.6. Основна частина складається з розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів тощо. Наприкінці кожного розділу повинні бути висновки. Кожний розділ треба починати з нової сторінки.

4.6.1. У першому розділі магістерської роботи:

ü аналізуються дискусійні та невирішені аспекти за темою роботи. Висвітлюються та аналізуються літературні та інші інформаційні джерела (в тому числі і ті, які розповсюджуються через мережу Інтернет);

ü розглядається за необхідністю історичний аспект рішення досліджуваної проблеми;

ü висвітлюється та аналізується нормативно-правове забезпечення об'єкту дослідження, тобто відповідної сфери банківської діяльності.

Наприкінці розділу виконавець підводить підсумки та формує власні висновки щодо сутності теоретичних аспектів досліджуваної проблеми, а також нормативно-правового забезпечення об'єкту дослідження.

4.6.2. У другому розділі необхідно на підставі обґрунтованої в першому розділі концепції щодо об'єкта дослідження здійснити глибокий економічний аналіз практичного матеріалу з метою виявлення існуючих негативних моментів і проблем дослідження.

4.6.3. У третьому розділі на основі зроблених у попередніх розділах висновків і виявлених у другому розділі проблем і недоліків щодо об'єкту дослідження магістрантом розробляються конкретні шляхи удосконалення рішення цих проблем з врахуванням заубіжного досвіду, рекомендації з впровадження їх в банківську практику. У цьому ж розділі розраховується економічний очікуваний ефект від здійснення запропонованих заходів удосконалення рішення досліджуваної проблеми.

4.6.4. В четвертому розділі магістерської роботи автор дослідження має зробити апробацію застосування сучасних банківських технологій з викладом власних підходів щодо розробки та вирішення проблематики, яка окреслена метою роботи. Наприклад, це може бути спроба моделювання конкретних банківських дій, або застосування нових програмно-технічних комплексів відносно відповідного об’єкту дослідження.

4.6.5. В п'ятому розділі висвітлюються питання з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

4.7. У висновках викладаються основні підсумки дослідження: висновки, пропозиції і рекомендації з їхнім коротким обґрунтуванням, а також указуються питання, що залишилися невирішеними і потребують подальшого дослідження. При цьому слід мати на увазі, що в исновки підсумовують наслідки виконаного дослідження відповідно до мети та поставлених завдань, тоді як п ропозиції підкреслюють де та яким чином будуть запроваджені наслідки проведеного магістерського дослідження. Саме на основі заключення магістрант готує коротку доповідь по захисту своєї роботи перед Державною екзаменаційною комісією.

4.8. У додатки варто включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти змісту магістерської роботи (розрахунки, форми документів, таблиці допоміжних цифрових даних, ілюстрації допоміжного характеру), тобто такі дані, які мають значний обсяг і розривають логічне і доступне викладення матеріалу роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)