АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДГОТОВКА ДО ЗАХИСТУ І ЗАХИСТ МАГІСТЕРСЬКОЇ

Читайте также:
  1. III. Захист інтересів клієнта
  2. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  3. IV. Підготовка сержантів (старшин) і кваліфікованих солдатів (матросів)
  4. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  5. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  6. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. А) Соціальний захист дітей-інвалідів
  8. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  9. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. Вакцинація: найефективніший засіб захисту

РОБОТИ

 

5.1. Завершену магістерську роботу магістрант подає науковому керівникові для перевірки і підготовки відгуку на неї. Якщо магістерська робота з погляду наукового керівника готова до захисту перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК), відповідна рекомендація дається ним у кінці відгуку.

5.2. Письмовий відгук наукового керівника на магістерську роботу висвітлює: рівень використання магістрантом теоретичних знань для розв’язання завдань дослідження; аналіз методики дослідження; оцінку якості вирішення завдань дослідження; аналіз та оцінку запропонованих дослідником заходів; інформацію про недоліки магістерської роботи; загальні висновки та оцінку роботи. Науковий керівник оцінює роботу записом: “Допускається до захисту”, а в разі негативної оцінки – “До захисту не допускається”. У випадку негативного висновку щодо допуску магістранта до захисту магістерської роботи, це питання виноситься на розгляд засідання кафедри за участю наукового керівника і магістранта.

5.3. Магістерська робота, яка одержала позитивний відгук (тобто допущена до захисту перед ДЕК), направляється зовнішньому рецензенту. Коло наукових та фахових інтересів рецензентів має відповідати тематиці роботи. Зовнішня рецензія дозволяє оцінити практичну значимість пропозицій і рекомендацій магістранта.

На відміну від відгуку наукового керівника рецензія є результатом контрольної перевірки магістерської роботи на її якість. В рецензії відмічаються:

· актуальність, значимість роботи для розвитку банківської справи;

· глибина висвітлення магістрантом реального стану справ у відповідній ділянці банківської сфери;

· позитивні сторони роботи, її недоліки;

· повнота розробки роботи з методичної точки зору: достовірність, достатність і відповідність змісту ілюстративного матеріалу;

· ясність і доступність мови викладання змісту роботи;

· обґрунтованість та значимість рекомендацій автора.

На закінчення рецензії формулюється висновок про допуск магістерської роботи до захисту, присвоєння певної кваліфікації та пропозиції щодо її оцінки (“відмінно”, “добре”, “задовільно).

Рецензія підписується рецензентом і вказується його прізвище, ім’я, по батькові, вчений ступінь та вчене звання (за наявністю).

Підпис рецензента завіряється начальником відділу кадрів і гербовою печаткою організації, підприємства, в якій працює рецензент на постійній основі.

5.4. Завершена магістерська робота, підписана автором, разом з письмовим відгуком керівника та зовнішньою рецензією, подається завідуючому кафедрою, який вирішує питання про допуск магістранта до захисту. Термін подання – два тижні до захисту.

5.5. Перед захистом магістрант повинний ознайомитися з відгуком і рецензією на магістерську роботу, ретельно вивчити зауваження для того, щоб на захисті дати на них аргументовані пояснення (відповіді).

5.6. Державній екзаменаційній комісії перед початком захисту магістерських робіт подаються такі документи:

Ú зведена відомість про виконання магістрантами навчального плану і про отримані ними оцінки;

Ú відгук наукового керівника магістерської роботи;

Ú зовнішня рецензія на магістерську роботу.

Державній екзаменаційній комісії можуть бути подані також інші матеріали, що характеризують цінність використаної роботи, – опубліковані статті, тези доповідей, довідки про впровадження або про апробацію.

5.7. Дата захисту визначається графіком засідань ДЕК, що затверджується ректором, і доводиться завідуючим кафедрою до відома голови, членів ДЕК, магістрантів.

До захисту не приймаються роботи магістрантів, які не виконали навчальної програми і на момент подання до захисту магістерської роботи мають академічну заборгованість.

5.7.1. Захист магістерської роботи передбачає доповідь магістранта, яка структурно коротко будується у послідовності від актуальності теми дослідження до висновків і пропозицій з використанням ілюстративного матеріалу - таблиці, рисунки (5-6 ілюстрацій), виконаних на комп'ютері, папір А4 (210 х 297мм), або поданих у вигляді комп’ютерної презентації у середовищі Microsoft PowerPoint.

5.7.2. Процедура захисту магістерської роботи складається з:

Ú короткої доповіді автора (до 5-7 хв.);

Ú відповідей на запитання членів ДЕК. При відповідях на запитання магістрант має право користуватися своєю роботою.;

Ú відповідей на зауваження керівника та рецензента;

Ú підбиття підсумків захисту магістерської роботи.

Під час захисту положень магістерської роботи магістрант повинен використати для забезпечення наочності ілюстративні матеріали (таблиці, схеми, роздрук програмного матеріалу та необхідні технічні засоби).

5.7.3. На підставі рецензії та відгуку керівника, результатів захисту магістерської роботи Державна екзаменаційна комісія приймає мотивоване рішення по кожному магістранту щодо присвоєння кваліфікації магістра за спеціальністю “Банківська справа”.

Рішення Державної екзаменаційної комісії щодо оцінки знань, виявлених при підготовці та захисті магістерської роботи, а також присвоєння магістранту кваліфікації магістра та видачі йому державного документа приймається на закритому засіданні відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, що брали участь в засіданні. При однаковій кількості голосів голос голови є вирішальним.

Результати захисту магістерських робіт оголошуються у цей же день після оформлення протоколів державної комісії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)