АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вступ у війну Італії

Читайте также:
  1. I. Вступительное слово учителя.
  2. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  3. III. ЦЕЛИ ВСТУПИТЕЛЬНОЙ ЧАСТИ БЕСЕДЫ
  4. III.1.6. Акты Президента Российской Федерации, порядок их подготовки и вступление в силу.
  5. III.4.6. Акты федеральных органов исполнительной власти, их регистрация, опубликование и вступление в силу
  6. VІІ.Участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
  7. Анкета кандидата на вступ до ВМГО Демократичний Альянс
  8. Баланс (вступительный)
  9. Блок 1. Вступ до анатомії. Скелет людини: хребет, скелет грудної клітки, верхньої та нижньої кінцівок.
  10. БУДУЩЕЕ – НЕ ПЕРЕПУТАЙТЕ УТВЕРДИТЕЛЬНОЕ «ДА» С ВАРИАТИВНЫМ «РАЗРЕШИТСЯ». СИТУАЦИЯ СКОРО ВСТУПИТ В СВОЮ ЗАКЛЮЧИТЕЛЬНУЮ ФАЗУ.
  11. Вимоги до вступу у магістерській роботі
  12. Вопрос 1. Пересмотр, вступивших в законную силу решений, определений в порядке надзора.

З початком війни Італія оголосила нейтралітет, а потім майже рік торгувалася з Антантою та Німеччиною про умови вступу у війну. Країни Антанти запропонували Італії територіальні надбання за рахунок Австрії й Туреччини. Крім того Британія надавала Італії велику позику (50 млн. фунтів). На початку травня вона офіційно вийшла з Троїстого союзу а 23 травня 1915 р. оголосила війну Австро-Угорщині і вступила у війну на боці Антанти.

3. Верденська битва. (21 лютого – 18 грудня 1916 р.).

Наприкінці лютого 1916 р. німецьке командування розпочало штурм французького міста Вердена. Це була одна з найкривавіших битв Першої світової війни, її називають «верденською м’ясорубкою», яка перемолола майже 120 дивізій, з них 69 французьких і 50 німецьких. Але ні ті, ні ті не домоглися переваги. Втрати з обох боків сягнули 1 млн. солдатів і офіцерів.

Брусиловський прорив.

Відповідно до вимог союзників, які хотіли ослабити німців під Верденом, війська Південно-Західного фронту під командуванням генерала О. Брусилова перейшли в наступ. Прорив айстро-німецької оборони здійснювався на фронті завдовжки 480 км. у кількох місцях. Було визволено частину Галичини, Волині з м. Луцьк та Буковину з м. Чернівці. Вся операція тривала з 4 червня по 13 серпня 1916 р. Прорив німецького фронту російськими військами змусив німецьке командування перекинути частину військ з під Вердена на Східний фронт. Після цього гострота боїв під Верденом зменшилася, це дало змогу французьким військам створити необхідні рубежі для контрударів великих маштабів.

Контрнаступ військ Антанти на р. Соммі.

Битва на р. Соммі тривала з 1 липня по 18 листопада 1916 р. і знаменувала перемогу англо-французької техніки, що було ознакою виснаження Німеччини. Стратегічна ініціатива переходила до Антанти.

У вересні 1916 р. англійці вперше використали танки; це справило величезний ефект – як воєнний так і психологічний. Танки тоді були 8,1 м. завдовжки, 4,1 завширшки, 2,5 заввишки. Температура всередині машини сягала + 70 С.

Наприкінці війни Британія та Франція мали понад 7 тис. танків.

Німеччина тільки 1917 р. приступила до їх створення і мала під кінець війни близько 70 машин.

Підводна війна.

18 лютого 1915 р. німецьке командування офіційно оголосило, що води які омивають Англію та Ірландію, вважаються воєнною зоною, тому будь-яке судно, зустрінуте в ціх водах, підлягатиме знищенню.

У 1916 р. відбулася найбільша морська битва – Ютландська (31 травня – 1 червня 1916 р.) в якій німецький флот зазнав поразки, німці зрозуміли, що не зможуть зрівняти сили свого флоту з англійським. Тому з 1 лютого 1917 р. розпочалася необмежена підводна війна.

Д/З. Кросворд «Бліцкриг».

 

  Б              
                 
                   
             
                       
               
                 
            Г          

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)