АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 9. Видатки бюджету на економічну діяльність та науку

Читайте также:
  1. VІІІ. Зовнішньоекономічна діяльність держави
  2. Б)Діяльність культурно-освітніх осередків
  3. Безоплатне отримання об'єктів основних засобів шляхом виділення з бюджету або передача іншим підприємством – на схемі
  4. Безспірне списання коштів державного бюджету для відшкодування (компенсації) шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам
  5. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  6. березня 1921 року Х з’їздом РКП(б) було проголошено нову економічну політику (неп)
  7. Брокерська діяльність на фондовому ринку
  8. Взаємозалежність бюджету і макроекономічних показників
  9. Видавнича діяльність Києво-Печерської лаври
  10. Видатки державного бюджету та їх призначення
  11. ВИДАТКИ ЗА ФУНКЦІОНАЛЬНОЮ КЛАСИФІКАЦІЄЮ ВИДАТКІВ ТА КРЕДИТУВАННЯ БЮДЖЕТУ
  12. Видатки місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів

Роль бюджету у становленні економіки ринкового типу. Необхідність видатків бюджетів на розвиток економіки, склад, структура і класифікація. Фінансування та планування видатків бюджетів на економічну діяльність.

Бюджетні інвестиції, їх види та функції. Порядок планування та фінансування бюджетних інвестицій.

Бюджетне кредитування, його основні форми та принципи здійснення. Нормативно-правове регулювання бюджетного кредитування.

Особливості планування і фінансування видатків на розвиток промисловості, енергетики та будівництва.

Видатки бюджету на розвиток сільського та лісового господарства, рибальства і мисливства.

Порядок планування і фінансування видатків на охорону навколишнього природного середовища.

Видатки бюджетів на розвиток місцевої інфраструктури: особливості планування та фінансування.

Роль бюджетів у розвитку науки в Україні. Склад видатків на науку та джерела їхнього фінансування.

 

 

ТЕМА 10. Видатки бюджету на соціальний захист населення і соціальну сферу.

Функціональне призначення, склад видатків бюджету на соціальний захист населення і соціальну сферу, основи їхнього планування і фінансування

Економічний зміст соціального захисту населення, джерела його фінансування. Роль бюджету у виконанні програми соціального захисту населення в Україні. Склад видатків на соціальний захист населення, порядок їхньої виплати.

Фінансування установ та заходів по соціальному забезпеченню.

Роль бюджетів у розвитку освіти в Україні. Бюджетні заклади освіти, особливості організації їхньої діяльності. Джерела фінансового забезпечення освіти. Склад, структура і динаміка видатків на освіту в Україні, особливості їхнього планування і фінансування. Оперативно-сітьові показники шкіл, їхня характеристика і порядок визначення. Штати і система оплати праці в загальноосвітніх школах. Тарифікація педагогічних працівників та планування фонду заробітної плати. Поточні і капітальні видатки шкіл. Порядок складання і затвердження кошторису загальноосвітніх шкіл та визначення доходів і видатків по окремих елементах. Особливості планування і фінансування видатків на утримання дитячих дошкільних, інтернатних та інших закладів народної освіти.

Роль бюджетів у забезпеченні підготовки кадрів. Система підготовки кадрів в Україні, особливості її функціонування і розвитку. Джерела фінансового забезпечення установ підготовки кадрів. Склад, структура, динаміка видатків на підготовку кадрів в Україні, особливості їхнього планування і фінансування. Оперативно-сітьові показники по вищій школі, їхнє значення та порядок визначення. Штати і система оплати праці у вищій школі. Порядок складання і затвердження кошторисів вищих навчальних закладів та визначення доходів і видатків по окремих елементах. Особливості планування і фінансування видатків на утримання професійно-технічних і середніх спеціальних навчальних закладів.

Роль бюджетів у розвитку системи охорони здоров’я в Україні. Бюджетні заклади охорони здоров’я, організація їхньої діяльності. Склад, структура і динаміка видатків на охорону здоров’я, особливості їхнього планування і фінансування. Фінансування медичних установ за нормативами бюджетних видатків на одного жителя. Оперативно-сітьові показники установ охорони здоров’я, їхнє значення, види і порядок визначення. Штати та система оплати праці в установах охорони здоров’я. Тарифікація медичних працівників та порядок планування фонду заробітної плати. Порядок складання і затвердження кошторисів закладів охорони здоров’я та визначення доходів і видатків по окремих елементах.

Роль бюджетів у духовному і фізичному розвитку в Україні. Склад, структура і динаміка видатків на духовний та фізичний розвиток, особливості їхнього планування і фінансування.

Роль бюджетів у розвитку фізичної культури і спорту, державній підтримці олімпійського руху. Склад видатків на фізичну культуру і спорт, особливості їхнього планування і фінансування.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)