АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 5. Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях

Читайте также:
  1. IV. Членство
  2. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  3. VIII. ПРО ЧАСОВЕ ПРИПИНЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СВОБІД
  4. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  5. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  6. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  7. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями
  8. Будинки дитячих дошкільних установ
  9. Будівлі органів керування, кредитування й громадських організацій
  10. Види і класифікація дитячих ігор
  11. Виконання покарання у виді громадських робіт
  12. Гігієнічні вимоги до дитячих меблів ,фізіологічне обґрунтування основних параметрів дитячих меблів

Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях може бути індивідуальним і колективним.

(Статтю 5 доповнено частиною першою згідно з Законом N 271-V від 19.10.2006)

Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях може бути фіксованим і нефіксованим.

(Статтю 5 доповнено частиною другою згідно з Законом N 271-V від 19.10.2006)

Індивідуальними членами молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

(Частина третя статті 5 із змінами, внесеними згідно з Законом N 271-V від 19.10.2006)

Індивідуальними членами молодіжних громадських організацій можуть бути особи віком від 14 до 35 років, індивідуальними членами дитячих громадських організацій - особи віком від 6 до 18 років. Вступ неповнолітніх віком до 10 років до дитячих громадських організацій здійснюється за письмовою згодою батьків, усиновителів, опікунів або піклувальників. Особи старшого віку можуть бути членами молодіжних та дитячих громадських організацій за умови, якщо їх кількість у цих організаціях не перевищує 10 відсотків загальної кількості членів; у складі виборних органів молодіжних та дитячих громадських організацій кількість осіб старшого віку не може перевищувати третину членів виборних органів.

(Частина четверта статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законами N 271-V від 19.10.2006, N 2749-VI від 02.12.2010)(Частину п'яту статті 5 виключено на підставі Закону N 2749-VI від 02.12.2010)

Колективними членами молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути колективи інших молодіжних та дитячих громадських організацій.

(Статтю 5 доповнено частиною шостою згідно з Законом N 271-V від 19.10.2006)

Колективні члени молодіжних та дитячих організацій можуть брати участь у діяльності таких організацій у випадках, передбачених їх статутами.

(Статтю 5 доповнено частиною сьомою згідно з Законом N 271-V від 19.10.2006)

Стаття 6. Статус молодіжних та дитячих громадських організацій

Статус молодіжних та дитячих громадських організацій і їх спілок визначається відповідно до цього Закону та Закону України "Про об'єднання громадян".

(Положення частини другої статті 6 втратили чинність, як такі, що є неконституційними, на підставі Рішення Конституційного СудуN 18-рп/2001 від 13.12.2001)

Молодіжний рух в Україні координується Українським національним комітетом молодіжних організацій, який є незалежною неурядовою організацією і має статус всеукраїнської спілки молодіжних та дитячих громадських організацій.

У своїй діяльності Український національний комітет молодіжних організацій керується законодавством України та власним статутом.

Вступ Українського національного комітету молодіжних організацій до міжнародних молодіжних організацій (асоціацій, союзів тощо) не є підставою для його реєстрації як міжнародного.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)