АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етапи кар’єри та етапи життя

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  3. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. Берн починає нове життя
  5. Біосфера – це сукупність гідро, атмо- та літосфери Землі, у якій є життя та знаходяться продукти функціонування живих організмів .
  6. Вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб.
  7. Виникнення економічної теорії і основні етапи її розвитку
  8. Виникнення життя. Основні етапи біогенезу
  9. Виразність мовлення формується впродовж усього життя: мовленням середовища
  10. Вікові етапи розвитку особистості школяра.
  11. Вплив релігії на суспільне життя
  12. Вплив рівня життя на трудовий потенціал суспільства

Протягом своєї кар’єри людина проходе через різні, але взаємопов’язані етапи.

 

  1-й етап       Доробочий попередній етап         До 25-ти років     • Навчання у школі • Навчання у середніх та вищих навчальних закладах (професійне навчання) • Практичне навчання на виробництві • Залежність у роботі
2-й етап Установлення,затвердження До 30-ти років • Самостійна робота • Генератор ідей у вибраній галузі • Незалежність у роботі • Придбання впевненості у собі • Стан незалежності може привести до деяких проблем, появи “провалу” у роботі
3-й етап Просування на службі До 45-ти років •Прагнення розширити коло своїх інтересів в рганізації •Прагнення до взаємодії з іншими організаціями •Тренінг і взаємодія з іншими професіоналами
4-й етап Збереження До 60-ти років • Формування стратегії розвитку підприємства, довгострокове стратегічне планування • Генерування ідей • Визначення і сприяння кар'єрі своїх послідовників • Взаємодія з важливими фігурами інших організацій • Уміння впливти на інших • Відбір персоналу

 

Вказані етапи є фундаментальними для розуміння і управління розвитком кар’єрою. Працівники проходять за етапами кар’єри як за етапами життя. Психологія приділяє значно більше уваги проблемам раннього дитинства, ніж дорослого періоду людини.

Кожний етап життя характеризує потребу в роботі над визначеними задачами розвитку. Успішна кар’єра часто є результатом досягнення визначеного етапу кар’єри до визначеного віку.

Люди, чиє просування по службі йде не в ногу з їх етапами життя, мають відносно низьку продуктивність у роботі і напруження у відносинах у колективі.

Вибір роботи і одержання посади при виборі

Визначення того, якими навичками володіє людина, є дуже важливим при виборі кар’єри.

Людина повинна володіти визначеними навичками або бути спроможною розвивати ті із них, які вимагає її професія.

Науковці США пропонують сім порад людині, яка вибирає роботу або намагається одержати вищу посаду при виборі кар’єри.

Поради для вибору роботи і одержання посади

Проведіть самооцінку: точно визначте, яке місце (регіон, фірма) і яка робота Вас цікавить.

Вивчіть посадові інструкції, опишіть всі можливі роботи, щоб з’ясувати,які з них відповідають Вашим бажанням, інтересам, можливостям. Особливо важливі відомості про:

• необхідну для цих робочих професійну освіту;

• вимоги до професійних знань;

• наявність вакантних робочих місць у кожній сфері діяльності;

• систему оплати праці.

Сформулюйте цілі свого пошуку. Первісний список робіт і посад повинен бути достатньо широким і гнучким. Не звужуйте рамки свого уявлення про шляхи досягнення цілей.

Вивчіть ринок робочих місць і оцініть свої можливості.

Вивчати ринок конкретних посад необхідно для того, щоб знайти, на які вакансії можна розраховувати.

Така інформація у США є у виданнях “Щорічник наявності робочих місць для випускників”. Він містить довідки про фірми, які зацікавлені в досвідчених працівниках і спеціалістах з науковими ступенями, вищими за бакалавра.

Уважно, не поспішаючи, вивчіть інформацію про галузі фірми, які вас зацікавили.

Спробуйте оцінити ваші шанси на просування, рівень зарплати, особливості посад для новачків.

Встановіть контакти з фірмою. Напишіть їй листа про свої наміри.

Підготуйте коротку довідку про себе і супровідний лист. Довідка повинна дати уявлення про ваші можливості, освіту, досвід роботи, особливі якості. Вона повинна бути короткою і не займати більш однієї сторінки. Мета довідки домогтися позитивного відгуку від потенційних роботодавців.

Супровідний лист повинен бути переконливим, професійно витриманим,цікавим. В ідеалі він повинен поставити вас вище за усіх інших претендентів на посаду і окремо від них.

 

Кожний лист за виглядом і змістом повинен бути оригінальним.

У кожну організацію потрібно надавати надрукований окремий примірник послання. Воно повинно містити у собі опис посади, на яку Ви претендуєте, викликати інтерес, давати уявлення про вашу кваліфікацію, повідомляти, як з вами можна зв’язатися.

У супровідному листі потрібно вказати не лише прізвище, а й титул посадової особи, до якої Ви звертаєтесь.

Відправивши листа, через деякий час потрібно зателефонувати до фірми для з’ясування етапу вирішення вашого питання.

Доможіться розмови з тією людиною з фірми, хто цим займається. При

цьому завчасно підготуйтесь; продумайте можливі запитання і відповіді; приходьте на зустріч одягнутим швидше консервативно, ніж надто сучасно; рийдіть хвилин за десять до призначеного часу, щоб була можливість зібратися з думками.

Поведінка під час розмови

Вітаючись з посадовою особою, відрекомендуйтесь. Намагайтесь викликати сприятливе перше враження.

Зберігайте витримку, оптимістичний настрій, тримайтесь невимушено.

Обов’язково дивіться співбесіднику в очі. Держіться прямо. Розмовляйте чітко і зрозуміло. Не зціплюйте руки, не смикайте волосся, прикраси, стілець.

Сідайте на стілець зручніше. Не паліть, навіть коли Вам пропонують. Тримайте при собі кілька екземплярів короткої довідки.

Чітко вивчіть розповідь про себе, викладіть свої комерційні доводи. Відповідайте на запитання не ухиляючись. Уникайте лаконічних відповідей, але й не будьте багатослівними.

Не перехоплюйте ініціативу у посадової особи, але і не залишайтесь пасивними.

У кінці бесіди викладіть свій найсуттєвіший досвід.

Не бійтесь виступити ініціатором закінчення бесіди.

Міністерство аграрної політики і продовольства України

Уманський національний університет садівництва

 

 

Реферат на тему:

«УПРАВЛІННЯ

І ПЛАНУВАННЯ ДІЛОВОЇ КАР’ЄРИ»

 

 

Виконала:

Ст.41-3 групи

Мукомол Г.О.

 

 

Умань 2011


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)