АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення довірчих (трастових) операцій банківськими

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  4. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  5. VІ. Організація і проведення конкурсу
  6. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження за критеріям витрат
  7. Алгоритм проведення
  8. Алгоритм проведення
  9. Алгоритм проведення
  10. Алгоритм проведення
  11. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  12. Аналіз ефективності лізингових операцій

Установами

Перспективним напрямом розвиток ринку банківських послуг є здійснення комерційними банками трастових послуг. Під трастовими послугами розуміють такі, що засновані на довірчих правовідносинах, коли одна особа — довіритель — передає майно у розпорядження шитої особи — довірительного власника для управління в інтересах третьої особи — бенефіціара. Бенефіціаром може бути і сам довіритель майна. Отже, трастові послуги — це вид діяльності комерційних банків із управління майном, що передається банку за домовленістю з клієнтом або за рішенням суду (в деяких випадках). Внаслідок цього між сторонами угоди складаються взаємовідносини, коли одна сторона передає, а інша бере на себе відповідальність за управління майном. Управління майном за своєю специфікою близьке до банківської діяльності, бо пов'язане з виконанням операцій із обліку, збереження цінностей, розпорядження майном (рухомим і нерухомим), інвес­тування, консультування, розміщення коштів, здійснення фінансового контролю за виконанням угод тощо. Трастові послуги також охоп­люють операції з цінними паперами, валютні операції, укладання договорів, сплату рахунків та податків, збереження активів, отримання


Розділ IV. Ринок банківських послуг

доходів, тимчасове управління підприємством у разі його ліквідації чи реорганізації тощо.

У міжнародній практиці широко використовується розпо­рядження майном на користь пенсійних фондів, страхових компаній, благодійних та інших фондів. За надання трастових послуг банк стягує плату, розмір якої встановлюється у договорі між банком і клієнтом залежно від виду трастових послуг і вартості майна. Плата може бути фіксованою від вартості майна, залежати від рівня доходу або може бути отримана іншим способом, зафіксованим у договорі.

В Україні, на відміну від розвинутих країн світу, трастові послуги лише починають розвиватися, але деякі з них уже досить популярні й широко використовуються (табл. 4.8).

Таблиця 4.8 Обсяг надання трастових послуг комерційними банками України, млн грн

 

Показники 1998 р. 1999 р. 2000 р. 2001р.
Усього коштів за трастовими операціями банків        
У т.ч. суб'єктів господарюв ання        
фізичних осіб        

Позитивним є поступове зростання обсягу надання трастових послуг в Україні, що відбулося за рахунок збільшення кількості трастових послуг, наданих фізичним особам. Трастові взаємовідносини з юридичними особами становили у 2001 р. невелику частку (5 млн грн), та не набули належного розвитку в сучасних умовах. Здійснення трастових операцій позитивно позначилося на угодах. Так, клієнти змушені звертатися до трастових відділів комерційних банків, по-перше, внаслідок відсутності або недостатнього рівня знань для розпорядження майном; по-друге, внаслідок можливості втрати власником свого майна в разі самостійного здійснення ним операцій, що потребують відповідної кваліфікації і можливостей; по-третє, внаслідок неможливості зберігання певних видів цінностей і відсут­ності необхідних надійних приміщень. Усе це стосується, насамперед,


ГорбачЛ.М., КаунО.Б. Ринок фінансових послуг

фізичних осіб, які не мають спеціальних знань і можливостей у певній сфері й змушені вдаватися до послуг комерційних банків.

Юридичні особи переважно розпоряджаються майном на власний розсуд, маючи фахівців у різних сферах управління майном, необхідні приміщення для зберігання цінностей тощо. Це спричинило скорочення трастових послуг, наданих суб'єктам господарювання. По-четверте, клієнти потребують надання трастових послуг унаслідок обмежень деяких видів діяльності для фізичних і юридичних осіб, які можуть здійснювати комерційні банки (наприклад, валютні операції). Комерційні банки, у свою чергу, зацікавлені у наданні трастових послуг. З їх допомогою вони мають можливість залучити нових клієнтів, диверсифікувати операції та джерела прибутку.

Важливим моментом є те, що трастові послуги дають змогу комерційним банкам залучати додаткові кошти, які можуть бути використані ними і давати прибуток. Надання трастових послуг потребує певних знань і кваліфікації персоналу банку, але ці послуги харак­теризуються порівняно невеликими витратами й ризикованістю. Враховуючи певні проблеми ліквідності комерційних банків, посилення конкуренції і зменшення прибутковості традиційних банківських операцій, надання трастових послуг має певні переваги у сфері залучення нових клієнтів, підвищення прибутковості й конкурентоспроможності, а, крім того, всі можливості для подальшого розвитку в Україні.

Проведення довірчих (трастових) операцій грунтується на основі Господарського кодексу, Законів України "Про банки та банківську діяльність", "Про власність", "Про інвестиційну діяльність", Декрету Кабінету Міністрів України "Про довірчі товариства".

До довірчих (трастових) операцій належать: зберігання та представ­ницькі послуги, пов'язані з обслуговуванням майна довірителя; роз­порядження майном, агентські послуги, ведення рахунків для власників цінних паперів та управління голосуючими акціями; участь в управління AT від імені його акціонерів або державних органів приватизації, які володіють акціями товариства, створеного шляхом перетворення державних підприємств в акціонерні; здійснення інвестування, інно­ваційної та іншої діяльності, пов'язаної з проведенням довірчих операцій та представницьких функцій; формування та управління фондовим портфелем довірителя, конверсія цінних паперів довірителя.

При відсутності довірчих (трастових) операцій банк, відпо­відно до чинного законодавства України, виконує такі функції: укладає договори про виконання довірчих операцій та предста-


Розділ IV. Ринок банківських послуг

вницьких функцій з майном підприємства та здійснює довірчі операції та представницькі функції; укладає в Україні та за кордоном юридичні акти, які не суперечать чинному зако­нодавству, в тому числі акти купівлі-продажу, обміну, позички, застави, страхування, доручення, комісії, спільної діяльності, а також бере участь у торгах, конкурсах та аукціонах, надає та одержує гарантії, кредити тощо; надає та отримує право на володіння, використання, розпорядження та розповсюдження охоронних документів, "ноу-хау", іншої інформації та доку­ментації, укладає договори з господарюючими суб'єктами, здатними забезпечити послуги з виконанням довірчих операцій, оформляє довірчі відносини з державними, громадськими, колек­тивними та приватними організаціями і т. д.

Питання для самоперевірки

1. Визначте сутність ринку банківських послуг.

2. Назвіть основні види банківських послуг за традиційністю операцій.

3. Окресліть етапи становлення ринку банківських послуг у незалежній Україні.

4. Якими основними чинниками обумовлена проблема високої вартості кредитів?

 

5. На які види поділяються банківські кредитні послуги за характером і способом сплати процентів?

6. Назвіть форми факторингу, які застосовуються в Україні.

7. Визначте особливості практики надання трастових послуг в Україні.

Рекомендована література

1. Закон України "Про банки і банківську діяльність" від У грудня 2000 р. № 2121 — III //Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності (Додаток до журналу "Вісник Національного банку України"). - 2001.- № 1.- С 3-46.

2. Закон України "Про Національний банк України" від 20 травня 1999 p. № 679-XIV // Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності (Додаток до журналу "Вісник Національного банку України"). - 1999. - № 7. - С 3-23.


Горбач Л. М., КаунО.Б. Ринок фінансових послуг

3.Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом" від 28 листопада

2002 p. № 249-IV//http://www.rada.kiev.ua

4. Декрет Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" від 19 лютого 1993 р. № 15—93// Урядовий кур'єр. - № 9. - С. 3-9.

5. Основні засади грошово-кредитної політики на 2003 рік / Вісник Національного банку України. - 2002. - № 10. — С. 2.

6. Постанова Правління Національного банку України "Про схвалення методичних рекомендацій з питань розроблення банками України програм з метою протидії легалізації (відмиванню грошей, отриманих злочинним шляхом" від ЗО квітня 2002 р. № 164 / http: // www. bank. gov. ua.

7. Постанова Правління Національного банку України "Про здійснення переказування коштів у національній та іноземній валюті щодо оплати робіт та послуг нерезидентів" від 12 лютого 2003 р. № 58 // http:/Avww. bank, gov.ua.

8. Постанова Правління Національного банку України "Положення про оформлення та подання клієнтами платіжних доручень в іноземній валюті, заяв про купівлю або продаж іноземної валюти до уповноважених банківі інших фінансових установ та порядок їхвиконання" від 5 березня

2003 р. № 82//http.//www.hank.gov.ua.

9. Положення "Про порядок здійснення банками операцій із
векселями в національній валюті на території України", затверджене
Постановою Правління НБУ від 16 грудня 2002 р. № 508 / / http://
www.bank.gov.ua.

10. Положення "Про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства", затверджене Постановою Правління НБУ № 369 від 28 серпня 2001 р.//Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності. - № 10. — 2001. - С 38-101.

11. Положення "Про порядок створення і державної реєстрації банків, відкриття їх філій, представництв, відділень", затверджене Постановою Правління НБУ від 31 серпня 2001 р. № 375 //http: // www. bank. gov. ua;

12. Положення " Про порядок видачі банкам банківських ліцензій, письмових дозволів та ліцензій на виконання окремих операцій", затверджене Постановою Правління НБУ від 17 липня 2001 р. № 275.

13. Положення "Про кредитування", затверджене Постановою
Правління НБУ від 28 вересня 1995 р. № 246//http://www.bank.gov.ua.


Розділ IV. Ринок банківських послуг

14. Положення "Про порядок формування обов'язкових резервів для банків України", затверджене Постановою Правління НБУ від 27 червня 2001 р. № 244//http://www.bank.gov.ua.

15. Положення "Про порядок формування та використання банками резервного фонду", затверджене Постановою Правління НБУ від 8 серпня 2001 р. № 334 //http://www.bank.gov.ua.

16. Положення "Про порядок формування та використання резерву для відшкодування можливих втрат за кредитними операціями банків", затверджене Постановою Правління НБУ від 6 липня 2000 р. № 279//http://www.bank.gov.ua.


Горбач Л. М., КаунО.Б. Ринок фінансових послуг

Розділ V Ринок страхових послуг


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)