АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Система державного регулювання інвестицій в Україні

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  12. IV. Ямайская валютная система

Державне регулювання ринку інвестиційних послуг — комплекс економічних, організаційно-технічних та інших заходів держави, спрямованих на створення сприятливого інвестиційного клімату, структурну перебудову, підвищення ефективності національної економіки.

Систему державного правового регулювання ринку інвестиційних послуг в Україні можна подати у вигляді такої схеми (див. рис. 19).

Механізм державного правового регулювання інвестиційної діяльності в Україні обумовлений законом України "Про інвестиційну діяльність".

Державне регулювання інвестиційної діяльності здійснюється з метою реалізації економічної, науково-технічної і соціальної політики.

До органів, що здійснюють державне регулювання ринку інвестиційних послуг, належать Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг і Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку. Відповідно до своєї компетенції Держфінпослуг здійснює такі завдання:

—проведення єдиної та ефективної державної політики у сфері надання інвестиційних послуг;

—розроблення і реалізація стратегії розвитку ринку інвестиційних послуг;

—здійснення державного регулювання та нагляду за наданням інвестиційних послуг і додержанням законодавства в цій сфері;

 

—захист прав споживачів інвестиційних послуг шляхом застосування заходів впливу з метою запобігання порушенням законодавства на ринку інвестиційних послуг та їх припинення;

—узагальнення практики застосування законодавства України з питань функціонування ринку інвестиційних послуг, розроблення і внесення пропозицій щодо його удосконалення;

—запровадження міжнародно визнаних правил розвитку ринку інвестиційних послуг;

—сприяння інтеграції в європейський та світовий ринки інвестиційних послуг.

Поряд з головним, регулюючим ринки фінансових послуг органом України, не менш вагому роль у формуванні ринку інвестиційних послуг відіграє Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку.


Горбач Л. М., КаунО.Б. Ринок фінансових послуг

 

Рис. 19. Структура системи державного правового регулювання діяльності учасників ринку інвестиційних послуг


Розділ VI. Ринок інвестиційних послуг

Відповідно до покладених на неї завдань Комісія:

—здійснює заходи щодо вдосконалення регулювання діяльності учасників ринку фінансових інвестиційних послуг, готує на основі узагальнення законодавства та практики його застосування про­позиції щодо вдосконалення порядку видачі дозволів, ліцензій на здійснення підприємницької діяльності з фінансовими інвестиціями;

—визначає особливості діяльності на ринку інвестиційних послуг іноземних емітентів та іноземних фінансових посередників;

—забезпечує контроль за видачею дозволів на здійснення діяльності зі здійснення фінансових інвестицій, додержанням передбачених законодавством обмежень щодо їх проведення;

—готує роз'яснення, розробляє методичні матеріали і рекомен­дації з питань, віднесених до її компетенції;

—готує пропозиції щодо запобігання монополізації ринку інвестиційних послуг, створення умов для розвитку добросовісної конкуренції між його учасниками та здійснює контроль за їх реалізацією;

—проводить роз'яснювальну роботу в засобах масової інформації з питань функціонування ринку інвестиційних послуг, систематично інформує населення України про свою діяльність.

Державне регулювання інвестиційної діяльності забезпечують не тільки державне управління в особі Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг і Державної комісії з цінних, паперів і фондового ринку, а й такі важелі, як:

—система податків, податкових ставок і пільг;

—проведення кредитної та амортизаційної політики;

 

—надання фінансової допомоги у вигляді дотацій, субсидій, субвенцій, бюджетних позик на розвиток окремих регіонів, галузей, виробництва;

—визначення умов користування землею, водою та іншими природними ресурсами;

—політика ціноутворення;

— проведення експертизи інвестиційних проектів тощо.
Систему регулювання умов інвестиційної діяльності коригують

залежно від економічної політики держави у кожний конкретний період та залежно від ступеня інвестиційної активності суб'єктів господарювання тощо.

Особливо ефективним засобом акумулювання коштів для інвестицій є випуск цінних паперів.


Горбач Л. М., КаунО.Б. Ринок фінансових послуг

Нині держава в особі відповідних органів вже опанувала цивілізовані шляхи залучення коштів: ОВДП, облігації ощадних позик, євробонди та інші облігації зовнішніх позик.

В Україні серед випущених цінних паперів переважають акції. Проте сьогодні додатковий випуск акцій є переважно інструментом контролю над підприємством, а не засобом залучення коштів. Водночас у разі випуску і реалізації облігацій підприємство, згідно з чинним законодавством, повинно ввести отримані кошти у валовий дохід, з якого сплачується податок. Отже, можливості інвестування різко знижуються. Саме тому облігації підприємств в Україні ще не стали чинником акумулювання інвестиційних коштів. Натомість у країнах з розвиненою економікою за допомогою боргових цінних паперів підприємств залучають найбільші кошти. Зокрема, заданими Міжнародної федерації фондових бірж, питома вага облігацій у фінансуванні інвестицій США становить 72 %, Німеччини - 40,4, Великобританії — 81,2 %.

Усі нормативні документи, що визначають правові засади функціонування ринку інвестиційних послуг за своїм характером поділяються на дві групи:

1. Базові закони, які забезпечують побудову основ демократичної держави з вільною ринковою економікою, серед яких Конституція України, Цивільний кодекс України, Господарський кодекс, Закон України "Про власність".

2. Документи, що стосуються безпосередньо ринку інвестиційних послуг. Головними законами є Закон України "Про інвестиційну діяльність", "Про режим іноземного інвестування". Ним встановлені національний режим обігу іноземних інвестицій, правові можливості створення письмових умов їх залучення і встановлення обмежень за галузями, видами діяльності і територіями.

Серед важливих базових законів, що стосуються регулювання інвестицій є закони "Про цінні папери і фондову біржу" від 18 червня 1991 р. із наступними змінами і доповненнями, "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" від ЗО жовтня 1996 р., "Про заставу" від 2 жовтня 1992 р., "Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) еко­номічних зон" від 13 жовтня 1992 р., "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)" від 24 жовтня 2001 р.


Розділ VI. Ринок інвестиційних послуг


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)