АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фінансова звітність за міжнародними стандартами з першого кварталу 2012 року

Читайте также:
  1. Бухгалтерська та статистична звітність будівельних підприємств.
  2. ВЕТЕРИНАРНИЙ ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ
  3. Взаємовідносини України з міжнародними фінансовими інституціями.
  4. ВИСТУП ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ АВГУСТИНА ВОЛОШИНА ПРИ ВІДКРИТТІ ПЕРШОГО ЗАСІДАННЯ СЕЙМУ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ
  5. Всі висновки про фінансову звітність, структура яких відрізняється від структури безумовно-позитивного висновку - це
  6. Глава 13 БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК, ЗВІТНІСТЬ ТА АУДИТ
  7. Для звичайних диференціальних рівнянь першого порядку
  8. для студентів першого курсу
  9. З дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні»
  10. Заборона міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.
  11. Заняття за темою «Фінансова система та фінансовий механізм»
  12. Звітність

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ. ЛИСТ від 05.09.2011 р. N 31-08410-07-29/21847

Щодо складання фінансової звітності

(Витяг)

Відповідно до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” (далі – Закон) від 12.05.2011 р. N 3332-VI публічні акціонерні товариства, банки, страховики, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Зазначена норма набирає чинності з 1 січня 2012 року.

Відповідно до статті 14 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” підприємства зобов’язані подавати квартальну та річну фінансову звітність.

Ураховуючи зазначене,

Квартальна фінансова звітність підприємств, зазначених у частині другій статті 121 Закону, складається за міжнародними стандартами, починаючи з першого кварталу 2012 року.

Порядок складання перших фінансових звітів за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) визначено МСФЗ 1 “Перше застосування міжнародних стандартів фінансової звітності”, яким керуватимуться підприємства, що вперше застосовують МСФЗ.

Єдині підходи до формування з бухгалтерського обліку інформації про податкові різниці та її розкриття у фінансовій звітності визначає Положення бухгалтерського обліку “Податкові різниці”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 25.01.2011 р. N 27.

З метою створення належного методичного забезпечення ведення бухгалтерського обліку тимчасових та постійних податкових різниць до набрання чинності зазначеним Положенням передбачається затвердження методичних рекомендацій з його застосування.

 

Директор Департаменту податкової,

митної політики та методології бухгалтерського обліку

 

Строк подачі річної фінансової звітності

Строк подачі річної фінансової звітності встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 №419. В 2012 році подати річну фінансову звітність потрібно до 9.02.2012 року.

Строк зберігання документів 1095 днів

Податковий кодекс України. Стаття 44. Вимоги до підтвердження даних, визначених у податковій звітності |

Згідно з п.44.3. Податкового кодексу платники податків зобов’язані забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи- не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а у разі її неподання – з передбаченого цим Кодексом граничного терміну подання такої звітності.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)