АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК. Виробнича діяльність —процес або діяльність, яка здійснюється під контролем і відповідальністю інституційної одиниці

Читайте также:
  1. Вимоги до визначення поняття у словнику
  2. Він може перекласти цей текст без словника.
  3. Глосарій (Термінологічний словник)
  4. ГЛОСАРІЙ (термінологічний словник).
  5. Докладний термінологічний опис рухової дії
  6. Економічний словник
  7. Енциклопедичні словники, їх роль у навчанні та проф. діяльності.
  8. Етап автоматизації дій учнів з новими ЛО активного словника
  9. Завдання 4. Запишіть десять словників з Вашого фаху. Якими з них вам доводилося користуватися?
  10. Завдання, принципи та зміст словникової роботи
  11. КОРОТКИЙ ПОЛІТОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК
  12. КОРОТКИЙ словник ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧИХ ТЕРМІНІВ

Виробнича діяльність — процес або діяльність, яка здійснюється під контролем і відповідальністю інституційної одиниці, що використовує працю, капітал, товари та послуги з метою випуску товарів і послуг.

Дохід підприємства — економічний результат його господарської діяльності за певний період часу у вигляді конкретної економічної вигоди, отриманий унаслідок використання в господарському процесі залучених для цього економічних ресурсів в умовах конкретного рівня підприємницького ризику, досягнутого рівня конкурентних переваг, унаслідок інноваційної активності та відповідного конкурентного становища на певному сегменті ринку.

Доходи від операційної діяльності — це дохід від основної діяльності, дохід від інших видів реалізації, дохід від інших видів операційної діяльності.

Інституційна одиниця —господарська одиниця, яка може від власного імені займатися господарською діяльністю, здійснювати операції з іншими одиницями, нести відповідальність за неї.

Інші звичайні витрати — цевитрати на проценти та інші витрати, пов’язані з залученням іноземного капіталу, втрати від участі в капіталі, уцінки фінансових інвестицій і необоротних активів, інші витрати, не пов’язані з операційною діяльністю.

Інші операційні доходи — доходи від операційної оренди активів, операційних курсових різниць, реалізації оборотних активів, крім фінансових інвестицій тощо.

Коефіцієнти ліквідності (платоспроможності) підприємства — система відносних показників, які характеризують здатність підприємства своєчасно розплачуватися за своїми зобов’язаннями залежно від стану ліквідності активів. Для такої оцінки необхідне групування активів підприємства за ступенем ліквідності (ліквідні активи) та його фінансових зобов’язань — за терміном погашення.

Коефіцієнти оцінки фінансової стійкості підприємства — система відносних величин, які характеризують структуру капіталу підприємства, що використовується підприємством з позицій фінансової стабільності розвитку. Важливою характеристикою є частка власного капіталу в загальній сумі фінансових ресурсів.

Коефіцієнти рентабельності — система відносних показників, що характеризують здатність підприємства генерувати необхідний прибуток у процесі своєї господарської діяльності та визначають ефективність використання активів і власного капіталу.

Ліквідність — характеристика здатності окремих видів майнових цінностей бути швидко конвертованими в грошову форму без втрат своєї поточної вартості в умовах наявної кон’юнктури ринку. Найчастіше цей термін стосується характеристики окремих активів на балансі підприємства або окремих об’єктів інвестицій.

Маржинальний дохід — сума прибутку й постійних витрат або різниця між доходом та змінними витратами.

Надзвичайні витрати — невідшкодовані збитки від стихійних подій, пожеж, техногенних аварій, за винятком страхового відшкодування, тощо.

Платоспроможність — здатність підприємства вчасно розраховуватися за своїми фінансовими зобов’язаннями за рахунок достатньої наявності засобів платежу (залишку грошових коштів) та інших ліквідних активів.

Прибутковість — система показників, що характеризують здатність підприємства генерувати прибуток і здійснювати рентабельну діяльність. Рівень прибутковості характеризується системою коефіцієнтів рентабельності.

Прибуток підприємства — частина грошового доходу, який утворився в результаті виробничо-господарської діяльності. Визначається як різниця між доходами від реалізації продукції та сумою витрат на її виробництво; одна з форм доданої вартості, створеної на підприємстві.

Фінансова стійкість підприємства — характеристика стабільності фінансового стану підприємства, його можливості вчасно й повністю виконувати платіжні зобов’язання, що випливають з виробничих, торгових, кредитних та інших операцій грошового характеру, і на цій основі — достатності фінансової забезпеченості для неперервної діяльності відповідно до критеріїв надійності підприємства як ділового партнера.

Чистий дохід — дохід з усіх видів діяльності, зменшений на суму податків, що сплачуються з цього доходу.

ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)