АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Географічне положення

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. II. Прикінцеві та перехідні положення
  10. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  11. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ
  12. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):

На території Оженинської сільської ради розташовано чотири населених пункти: Оженин,Стадники,Країв,Бродів. Село Оженин поділяється на власне саме село Оженин та Оженин -1, до якого входять Високий хутір та колишнє селище цукрового заводу.

Село Оженин є адміністративно-територіальним центром сільської ради і знаходиться на відстані 12 км від районного центру м. Острог,45км. від обласного центру м. Рівне.

Населення становить 4868 жителів.

Площа населеного пункту становить 5,23км.кв.

Густота населення 913,38 осіб/км.кв.

Географічні координати 50*26'31”пн. ш. 26*28'59”сх.д.

Середня висота над рівнем моря 208 м.

Основною структурно-планувальною одиницею населеного пункту є квартали з одно та двосторонньою забудовою. Село забудовано компактно одноповерховими та багато поверховими будинками.

В адміністративно-громадському центрі зосереджені сільська рада, клуб, магазини, 3 школи, 2 дитячих садки, лікарська амбулаторія, залізнична станція Острог інші підприємства та організації різної форми власності (приватні підприємства,магазини,заклади громадського харчування,перукарні...).

Через село проходить автошлях Острог - Рівне.

Рельєф території села рівнинний, хоча поза межами села поля в деяких місцях розчленовані ярами.

Грунтові води залягають на глибині більше 3 метрів. Ґрунтоутворюючими породами в населеному пункті є лесовидні суглинки.

Територія села безпечна щодо затоплення повеневими водами. Небезпечні геологічні процеси відсутні. Основу грунтового покриву складають сірі опідзолені та темно-сірі опідзолені грунти.

Село радіофіковане, електрифіковане, має телефонний зв’язок, повністю газифіковане.

Централізоване водопостачання та каналізація присутні.

Село Стадники друге на території сільської ради і знаходиться на відстані 14 км. від районного центру м. Острога і 43км. від обласного центру м. Рівне.

Населення села становить 658 жителів.

Площа населеного пункту становить 96,4 га.. Основною структурно-планувальною одиницею населеного пункту є квартали в основному з одно-та двох-сторонньою забудовою.Забудова садибного типу.

За функціональною ознакою територія населеного пункту є сельбищною.

Через село проходить автошлях Рівне-Остріг. В селі функціонує школа,ФАП,працює два магазини де здіснюється торгівля товарами змішаного типу. Село електрифіковане,газифіковане, телефонізоване. Центральне водопостачання та каналізація присутні.Вулиці мають частково тверде покриття. Рельєф території рівнинний. Підгрунтові води залягають на глибині бменше 3 метрів.

Грунтоутворюючими породами є лесовидні суглинки.Основу грунтового покриву складають сірі опідзолені та темно-сірі опідзолені грунти.Територрія села безпечна щодо затоплення повеневими водами.Небезпечні геологічні процеси відсутні.

Село Країв третє село на території сільської ради і знаходиться на відстані 15 км.від районного центру м.Острога і 43 км від обласного центру м. Рівне.

Населення села становить 543 жителі.

Площа населеного пункту становить173.5 га.

Основною структурно-планувальною одиницею населеного пункту є квартали в основному з одно- та двох-сторонньою забудовою.Забудова садибного типу.

За функціональною ознакою територія населеного пункту є сельбищною.

Автомобільне транспортне сполучення з районним центром. В селі функціонує школа,ФАП,працює два магазини де здіснюється торгівля товарами змішаного типу. Село електрифіковане,газифіковане, телефонізоване. Центральне водопостачання та каналізація присутні. Вулиці мають частково тверде покриття. Рельєф території рівнинний. Підгрунтові води залягають на глибині менше 3 метрів.

Грунтоутворюючими породами є лесовидні суглинки.Основу грунтового покриву складають сірі опідзолені та темно-сірі опідзолені грунти.Територія села безпечна щодо затоплення повеневими водами. Небезпечні геологічні процеси відсутні.

Село Бродів четверте село на території сільської ради і знаходиться на відстані 13 км.від районного центру м.Острога і 44 км від обласного центру м. Рівне.

Населення села становить 394 жителі.

Площа населеного пункту становить 81.7 га.

Основною структурно-планувальною одиницею населеного пункту є квартали в основному з одно- та двох-сторонньою забудовою.Забудова садибного типу.

За функціональною ознакою територія населеного пункту є сельбищною.

В селі функціонує школа,ФАП,працює один магазин в якому проводиться тргівля товарами змішаного типу. Село електрифіковане,газифіковане, телефонізоване. Прокладено централізований водогін.Автомобільне транспортне сполучення з районним центром. Вулиці мають частково тверде покриття. Рельєф території рівнинний. Підгрунтові води залягають на глибині менше 3 метрів.

Грунтоутворюючими породами є лесовидні суглинки.Основу грунтового покриву складають сірі опідзолені та темно-сірі опідзолені грунти.Територія села безпечна щодо затоплення повеневими водами. Небезпечні геологічні процеси відсутні.

Віддаль до найблищих сільських рад:

Хорівської сільської ради-7км.

Могилянівської сільської ради-10км.

Бугринської сільської ради Гощанського р-ну.-12 км.

Новосілськівської сільської ради Здолбунівського р-ну.-12 км.

Віддаль до найблищих сусідніх районних центрів:

смт.Гоща-30км.

м.Здолбунів-49км.

Клімат території помірно континентальний з м”якою зимою та досить теплим, з достатньою кількістю опадів, літом.Однак останні зими дещо морозні, а літо посушливе.

В цілому клімат території можна вважати комфортним для життя та сприятливим для господарської діяльності, в першу чергу для розвитку сільського господарства.

Перспектива розширення та забудови можлива після розроблення генерального плану забудови населених пунктів Оженинської сільської ради.

 

Природні ресурси

На території сільської ради є землі вкриті лісами та чагарниками загальною площею 1.8га, 2 ставки загальною площею 7.2га.

Через територію сільської ради (Бродів,Стадники) протікає річка Горинь.

В околицях населеного пункту є корисні копалини осадового походження: крейда, пісок.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)