АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність, цілі і завдання ТПВ

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Тема 17.3. Технологічна підготовка виробництва

План

1. Сутність, цілі і завдання ТПВ

2. Організаційна система ТПВ і регламентація ТПВ

3. Проектування технологічних процесів

4. Обґрунтування вибору технологічного процесу

5. Документація технологічних процесів

6. Організаційна складова технологічних процесів

 

Сутність, цілі і завдання ТПВ

Технологічна підготовка виробництва (ТПВ) ‑ сукупність заходів, які забезпечують технологічну готовність виробництва, тобто наявність на підприємстві повних комплектів конструкторської і технологічної документації та засобів технологічного оснащення, потрібних для здійснення заданого обсягу випуску продукції з установленими техніко-економічними показниками.

Технологічна підготовка виробництва охоплює проектування тех­нологічних процесів виробництва, вибір та розміщення устаткування, визначення технічного оснащення, розроблення методів технічного контролю, нормування матеріально-технічних витрат і має забезпечу­вати випуск продукції потрібного рівня якості за встановлених термі­нів та обсягів випуску.

Під технологічною готовністю виробництва розуміють наявність на підприємстві повного комплекту конструкторської і технологічної документації, устаткування та його оптимальних планувань, засобів технологічного оснащення й системи організації процесів виготовлення нової продукції.

Передовий вітчизняний і зарубіжний досвід свідчить, що доцільно провадити інтегровану проектно-технологічну підготовку виробництва (цьому сприяють сучасні інформаційні технології, програмне забезпечення та технічні засоби), що значно скорочує цикл і відповідні витрати матеріальних, трудових і фінансових ресурсів.

Головна мета ТПВ полягає в проектуванні комплексу технологічних процесів, спрямованих на забезпечення мінімальних інвестицій та поточних витрат на виробництво певного обсягу виробів з високими параметрами якості.

Завдання ТПВ вирішують зазвичай служби та цехи підприємства, а в складних випадках підключають проектно-технологічні інститути га організації.

Основні роботи та можливі виконавці ТПВ на машинобудівному підприємстві показані в таблиці.

Основні функції та виконавці ТПВ

Роботи Виконавці*
Відпрацювання конструкції на технологічність у процесі ТПВ СГК, СГТ, СС
Визначення міжцехових та внутрішньоцехових маршрутів СГТ
Вибір заготовок, технологічних баз, типових технологіч­них процесів СГТ,СС
Визначення послідовності та змісту технологічних опе­рацій, складу засобів технологічного оснащення, засобів механізації та автоматизації технологічних процесів, засобів транспортування. СГТ,СС
Розрахунок і призначення режимів обробки СГТ
Розробка методик і технологічних процесів вимірювань, випробувань та контролю виготовлення виробів СГК, СГТ, СГМет, ОПС
Розрахунок матеріальних і трудових нормативів СГТ, ВПЗ
Оформлення замовлень і технічних завдань на проектування виготовлення та поставку засобів технологічного оснащення СГТ
Оформлення робочої документації на технологічні процеси СГТ, СС
Проектування засобів технологічного оснащення СГТ, ОПС,СС
Виготовлення та налагоджування засобів ЦДВ, ОПС
Здача-прийом технологічних процесів і оснащення виробничими цехами, складами, службою технічного контролю СГТ,ЦДВ,ОПС, ВЦ, С, ВТК

1 Умовні позначення: СГК - служба головного конструктора; СГТ - служба головного технолога; СГ Мет - служба головного металурга; СС - служба стандартизації; ОПС - організації і підприємства суміжники; ВПЗ - відділ праці і а заробітної плати; ВТК - відділ технічного контролю; ВЦ - виробничі цехи; І |ДВ - цехи допоміжних виробництв; С - склади.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)