АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад вапняної ґрунтовки

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. II. Склад сім'ї призовника
  3. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  4. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  5. SLS-Склад Лайт
  6. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  7. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  8. VI. Помилки та ускладнення
  9. VI. Помилки та ускладнення
  10. VI. Помилки та ускладнення
  11. VVS Офис - Склад - Магазин v4.3.1
  12. Адміністративне правопорушення, його склад.

(на 10 л суміші)

Вапняне тісто 2,5—3,0 кг

Сіль кухонна 100 г

Вода До 10 л

Спосіб приготування. Вапняне тісто розчи­няють у 4—5 л води. Окремо в 1 л гарячої води розводять сіль. Розчин солі, перемішуючи, вливають у вапняний розчин і добавляють решту води. Перед застосуванням ґрунтовку проціджують.

Для приготування вапняної ґрунтовки можна застосо­вувати не тільки вапняне тісто, а й грудкове негашене вапно. Сіль у ґрунтовку добавляють лише під час роботи у літній період.

Ґрунтувальну суміш наносять на поверхню щітками або механізованим способом за допомогою фарбопульта. Суху підготовлену поверхню за 1—2 год до нанесення ґрунтовки змочують водою, щоб створити кращі умови для тверднення (карбонізації) вапняної плівки. Якщо поверхня волога, то змочувати її водою не потрібно.

Підготовляючи дерев'яні і цегляні поверхні під вапня­не фарбування, їх очищають від пилу, змочують водою і грунтують вапняною ґрунтовкою. Очищають поверхню від пилу щітками або струменем стисненого повітря, що подається по шлангу від компресора. При механізованому чищенні слід працювати в респіраторі і окулярах. Поверх­ню можна водночас очистити від пилу і змочити водою, якщо воду подавати на поверхню під тиском по шлангу, а не набризкувати її щіткою. Через кілька годин поверх­ню грунтують. Вапняні ґрунтувальні суміші наносять так само, як й інші суміші.

Підготовка поверхонь під фарбування силікатними су­мішами. Силікатні суміші застосовують для фарбування внутрішніх і зовнішніх обштукатурених, бетонних і кам'яних поверхонь. При підготовці поверхні її очищають від пилу, жирних плям від мінеральних масел, а по­шкоджені місця підмазують цементним розчином і добре затирають. Підготовлена поверхня повинна бути міцною, мати однорідну фактуру на всій площі, лише в такому разі її можна грунтувати.

Для грунтування фасадів перед фарбуванням силікат­ними фарбами застосовують розчин калійного рідкого скла густиною 1,15—1,18 г/см3 або розчин флюату маг­нію чи цинку густиною 1,12 г/см3. Внутрішні поверхні грунтують рідким склом густиною 1,2 г/см3. Для грунту­вання пористих поверхонь до складу ґрунтовки добавля­ють до 20 % дрібнорозмеленого мінерального наповнюва­ча (крейда, діатоміт, трепел тощо).

Склад силікатної

(на 10 л суміші)

Калієве рідке скло (силікатний клей) 10 л

Крейда мелена І—2 кг

Спосіб приготування. Крейду добре розти­рають з невеликою кількістю рідкого скла, після чого вдувають решту скла. Розчин перемішують і проціджу­ють.

Ґрунтувальну суміш наносять щітками або механізо­ваним способом. Якщо за певних умов поверхню потрібно шпаклювати, то це роблять силікатною шпаклівкою.

Склад силікатної шпаклівки

(у частинах за об'ємом)

Калієве рідке скло 1

Крейда мелена До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. У попередньо розведе­не до густини 1,15—1,18 г/см3 рідке скло при перемішу­ванні в розчинозмішувачі добавляють крейду до робочої в'язкості. Шпаклівку, що утворилась, перетирають на фарботерці.

Підготовка поверхонь під фарбування цементними су­мішами. Цементні суміші застосовують здебільшого для фарбування зовнішніх поверхонь, особливо з підвищеною пористістю. Міцне зчеплення фарбової плівки спостеріга­ється при фарбуванні конструкцій, виконаних з ніздрюва­тих бетонів. При підготовці поверхні її очищають від пилу, бруду, а пошкоджені місця підмазують цементною підмазкою. Підмазані місця затирають теркою, змочуючи поверхню водою.

Склад цементної підмазки

(у частинах за об'ємом)

Суха цементна фарба 1—2

Пісок мілкий просіяний 2

Вода До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. Цементну фарбу пере­мішують з піском у сухому вигляді (гарцюють). До суміші, що утворилась, вливають до робочої в'язкості воду і добре перемішують.

Підготовлену поверхню до нанесення ґрунтовки (пер­шого фарбування) рясно змочують водою до вологості 37—40 %. Грунтовку приготовляють із готової цементної фарби і наносять відразу після зникнення з поверхні краплинок води.

Склад цементної ґрунтовки

(у частинах за масою)

Фарба цементна 1

Вода 1

Спосіб приготування. Фарбу змішують з меншою кількістю води і перетирають на фарботерці. До пасти, що утворилася, вливають решту води і всю суміш перемішують.

Ґрунтовку можна наносити на поверхню фарбопуль­том або фарборозпилювачем. Проте найкраще наносити її жорсткими щітками.

Якщо виникає потреба в шпаклюванні поверхні, то її шпаклюють цементною шпаклівкою, яку можна приготу­вати з цементу або сухої цементної фарби.

Склад цементної шпаклівки

(у % до маси)

Цемент білий 92

Білила цинкові сухі 4

Хлорид кальцію З

Стеарат кальцію 1

Вода До робочої

в'язкості

Спосіб приготування. Цемент і білила спо­чатку змішують у сухому вигляді між собою, а потім з водою. Хлорид кальцію і стеарат кальцію окремо розво­дять у воді й добавляють до цементного тіста. Суміш, що утворилася, перетирають на фарботерці.

Склад цементної шпаклівки із цементної фарби

(у частинах за масою)

Фарба цементна 4

Вода 1

Спосіб приготування. Фарбу змішують з во­дою і утворену суміш перепускають через фарботерку.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)