АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаткові операції при підготовчих роботах

Читайте также:
  1. Агент генеральний агентські операції
  2. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  3. Арифметичні операції
  4. Банківські операції на міжнародних ринках.
  5. Безготівкові операції банків
  6. Біржові операції
  7. Біржові операції з цінними паперами
  8. Валютний кліринг валютні операції
  9. Валютні операції на умовах спот
  10. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  11. Відобразити вказані операції в бухгалтерському обліку.
  12. Відобразити ці операції в бухгалтерському обліку.

У процесі підготовки старих, а іноді й нових поверхонь доводиться виконувати додаткові роботи для усунення різних дефектів. Поверхня, яку треба фарбувати, може бути забрудненою, з плямами жиру, іржі, кіптяви.. Якщо цих плям не зчистити з поверхні, то вони проступатимуть крізь шар фарбової плівки.
Щоб видалити жирні плями від несохнучих мінеральних масел і кіптяви, поверхню промивають 5-процентним розчином кальцинованої соди. Для приготування такого розчину на відро води беруть 400—500 г соди.
Плями кіптяви можна видалити 2—3-процентним розчином соляної кислоти.
Іржаві плями, що утворилися внаслідок затьоків води на поверхні від несправностей водопроводу, каналізації тощо, видаляють 10-процентним розчином мідного купоросу або 2-3-процент-ним розчином соляної кислоти. Якщо плями великі і різко проступають на поверхні, то така обробка може не дати потрібного
результату. У таких випадках плями покривають каніфольним лаком або швидкосохнучою білою емалевою фарбою.
Поверхні, що раїніше були покриті олійною фарбою, але забруднені, промивають гарячою водою з милом або содою.
Якщо плівка відстає на великих ділянках, то спочатку доводиться знімати всю плівку, робити підготовку, а потім вже фарбувати поверхні. Стару олійну плівку можна зняти трьома способами: механічним, вогневим і хімічним.
При механічному способі плівку знімають металевими шпателями, скребачками або стамесками. При цьому нерідко пошкоджують зовнішній накривний шар штукатурки, який потім доводиться перетирами, добавляючи відповідного розчину. Цей спосіб застосовують для всіх поверхонь, крім дерев’яних.
При вогневому способі олійну плівку випалюють паяльними лампами або спеціальними електроплитками і зразу ж очищають металевим шпателем. Працюючи з паяльною лампою, треба стежити щоб вона не коптіла. Коли на поверхні виявляється кіпоть, її промивають 1—2-процентним розчином соляної кислоти. Цей спосіб застосовують тільки для обштукатурених і металевих поверхонь.
При хімічному способі плівку розм’якшують спеціальними сумішами, після чого вона легко знімається металевим шпателем.
Спосіб приготування. Окремо приготовляють водний розчин каустичної соди, для чого 2,5 кг соди розчиняють у 10 л води. Вапняне тісто перетирають з крейдою і в суміш вливають розчин соди до потрібної в’язкості. Працювати з каустичною содою треба дуже обережно, бо вона може уразити шкіру.
Суміш наносять на поверхню шпателем суцільним шаром товщиною 1т—2 мм. Через 1—1,5 год олійна плівка розм’якає і її можна легко зяяти шпателем. Рекомендується знятий шар пасти складати в дерев’яний ящик, щоб її можна було використати кілька разів.
Недоліком хімічного способу є те, що в процесі обробки плівки поверхня просочується лугами і її доводиться промивати 1-процентним розчином соляної або оцтової кислоти.
Для видалення лакофарбових плівок, а також очищення металу від корозії застосовують різні хімічно активні пасти, які руйнують або розчиняють фарбові покриття (паста «Целлогель», лужні пасти тощо).
Для видалення з металевих поверхонь лакових плівок застосовують пасту-з мив ку, приготовлену на ацетоні. Склад її такий (у процентах за вагою): ацетон — 83, бензин — 10, парафін — 7.
На поверхню, яку треба очистити від старої лакової плівки, за допомогою (рогожної або волосяної щітки пасту намазують тонким шаром. Через 3—5 хв плівка повіністю розчиняється, після чого метал витирають ганчірками. Для очищення 1 м2 поверхні витрачається біля 800 г пасти.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)