АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фінанси_економісти_Тема 4. Система якості продукції. Плани та графіки використання цих ресурсів та їх розподіл повинні бути узгоджені із загальними завданнями організації

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  12. IV. Ямайская валютная система

Плани та графіки використання цих ресурсів та їх розподіл повинні бути узгоджені із загальними завданнями організації.

5. Функціонування системи якості повинно бути організоване так, щоб здійснювалося адекватне та постійне управління всіма видами діяльності, що впливають на якість. Система якості повинна бути орієнтована на проведення запобіжних дій, що виключають виникнення проблем, але в разі виникнення недоліків вона повинна своєчасно реагувати на них та усувати їх.

6. До складу системи якості мають входити документально оформлені методики управління складом, значенням та структурою функціональних та фізичних характеристик продукції як встановленими в технічній документації, так і реально досягнутими в продукції (так зване управління конфігурацією). Цей вид управління починається ще на етапі проектування і здійснюється протягом всього життєвого циклу продукції. Управління конфігурацією може охоплювати визначення конфігурацією, регулювання конфігурацією, облік стану та перевірку якості конфігурації.

7. Усі прийняті в організації елементи якості, а також відповідні вимоги та положення повинні бути документально оформлені у вигляді заяви (декларації) про політику, а також методик, викладених зрозуміло, систематизовано і в певній послідовності. У системі якості повинні бути регламентовані процедури ідентифікації, розсилання, комплектування та підтримання в робочому стані всіх документів з якості. Типом видом документа, який використовують для загального опису системи якості, є настанова з якості.

Головним призначенням настанови з якості є визначення всієї структури системи якості, правил її впровадження та організації функціонування. Керівництво повинно забезпечити підготовку та підтримання в робочому стані документально оформлених програм на будь-яку продукцію чи процес.

У Програмах якості повинні бути зазначені:

А) завдання у сфері якості (характеристика, технічні дані, ритмічність, ефективність, естетика, тривалість циклу, природні ресурси, утилізація, обсяг виробництва та надійність);

Б) поетапне розбиття процесів відповідно до прийнятих в організації методів праці (ілюстація, діаграми, таблиці-матриці тощо);

В) конкретний розподіл обов’язків, повноважень, відповідальності та ресурсів на різних етапах роботи над проектом;

Г) необхідні спеціальні документально оформлені методики та інструкції;

Д) відповідні програми випробовувань, контролю, огляду та перевірки якості на різних етапах;

Е) документально оформлена методика внесення до програми якості змін і поправок під час роботи над проектом;

Є) метод визначення досягнутих показників якості;

Ж) інші заходи, що забезпечують виконання поставлених завдань.

8. Для підтримки належного рівня дефективності функціонування системи якості необхідно проводити регулярні перевірки як якості продукції та процесів, так і самої системи якості.

Програма проведення перевірки якості повинна передбачати:

А) підготовку планів та графіків перевірки конкретних видів діяльності та ланок організаційної структури;

Б) призначення персоналу, що дає відповідну кваліфікацію для перевірок якості;

В) підготовку документально оформлених методик проведення перевірок якості, що передбачають реєстрацію даних та складання звітів за результатами перевірки якості і узгоджене проведення своєчасних коригувальних дій для усунення недоліків, виявлених під час перевірки.

Зауваження за результатами перевірки, відповідні висновки та узгоджені плани проведення коригувальних дій повинні реєструватися та передаватися керівництву, що відповідає за перевірену ділянку, для вживання відповідних заходів.

Звіт за результатами перевірки повинен включати:

А) усі випадки невідповідності або недоліків;

Б) пропозиції щодо проведення своєчасних коригувальних дій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)