АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порівняльні логістичні характеристики різних видів транспорту

Читайте также:
  1. G. Послуги з транспортування трубопроводами
  2. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  3. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  4. PR-текст, его сущностные характеристики
  5. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  6. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  7. Аналитические реакции, их характеристики
  8. Аналіз собівартості окремих видів продукції
  9. Аналітичні показники та середні характеристики рядів динаміки. Трендові моделі
  10. БЕЗПЕКА ВНУТРІШНЬОЗАВОДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ
  11. БЕЗПЕКА ВНУТРІШНЬОЦЕХОВОГО ТРАНСПОРТУ
  12. Биографические характеристики
Вид транс-порту Переваги Недоліки Сфера застосування
Заліз-ничний Висока провізна і пропускна здатність. Незалежність від клі­матичних умов, пори року і доби. Висока регулярність переве­зень. Відносно низькі тарифи. Висока шви­дкість доставки на великі відстані. Обмежена кількість перевізників. Великі капітальні вкладення у виробничо-технічну базу. Висо­ка матеріалоємність і енергоємність пере­везень. Низька до­ступність до кінце­вих споживачів. Не­достатньо високе збереження вантажу. Практично не обмежена
Морсь-кий Можливість міжкон­тинентальних переве­зень. Низька собівар­тість перевезень на далекі відстані. Висо­ка провізна і пропус­кна здатність. Низька капіталомісткість пе­ревезень. Обмеженість переве­зень. Низька швид­кість доставки. Зале­жність від географіч­них, навігаційних і погодних умов. Не­обхідність створення складної портової інфраструктури. Жо­рсткі вимоги до упа­кування. Мала часто­та відправлень. Практично не обмежена
Внутрішній водний (річ­ковий) Високі провізні спроможності на гли­боководних ріках і водоймах. Низька со­бівартість перевезень. Низька капіталоміст­кість. Обмеженість переве­зень. Низька швид­кість доставки. Зале­жність від нерівномі­рності глибин рік і водойм, навігаційних умов. Сезонність ро­боти. Недостатня на­дійність перевезень і збереження вантажу. Практично не обмежена
Автомобіль­ний Висока доступність. Можливість доставки вантажу «від дверей до дверей». Велика маневреність і гнуч­кість. Висока швид­кість доставки ванта­жу. Можливість ви­користання різних маршругів і схем до­ставки. Високе збе­реження вантажу, можливість його від­правлення маленьки­ми партіями. Широкі можливості вибору найбільш придатного перевізника. Менш жорсткі вимоги до упакування товару. Низька продуктив­ність. Залежність від погодних та дорож­ніх умов. Відносно висока собівартість перевезень на великі відстані. Низький рі­вень експлуатаційних показників. На короткі відстані (до 300 км)
Повіт-ряний Найвища швидкість доставки вантажу. Висока надійність. Найкраще збережен­ня вантажу. Най­більш короткі марш­рути перевезень. Висока собівартість перевезень, найвищі тарифи серед інших видів транспорту. Висока капіталоміст­кість, матеріало- і енергоємність пере­везень. Залежність від погодних умов. Недостатня географі­чна доступність. Практично не обмежена
Трубо-прові­дний Низька собівартість. Висока продуктив­ність (пропускна зда­тність). Високе збе­реження вантажу. Низька капіталоміст­кість. Обмеженість видів вантажу (газ, нафто­продукти і т.д.), об­межена доступність малих обсягів транс­портованих вантажів. Обмежена номенкла-ту­рою вантажів

 

Якщо відправника цікавить швидкість, його основний вибір зосереджується на повіт­ряному або автомобільному транспорті. Якщо його мета – мініма­льні витрати, вибір обмежується водним і трубопровідним транспо­ртом. Найбільше переваг пов'язано з використанням автомобільно­го транспорту, чим і пояснюється зростання його частки в обсязі перевезень. Однак остаточний висновок про варіант доставки вантажів ґрунтується на техніко-економічних розрахунках.

Доставка одним видом транспорту характерна для унімодального (одновидового) транспортування. Однак на практиці під час прийняття рішень про транспортування потрібно враховувати скла­дні компроміси між різними видами транспорту, для чого викорис­товують змішані – інтермодальні перевезення.

Інтермодальне транспортування – це перевезення двома або декількома різними способами. Мета інтермодального перевезення – одержати комбінацію переваг декількох окремих способів, уни­каючи при цьому їхніх недоліків. Це дозволяє забезпечувати інтег­ровані транспортні послуги з найменшими витратами, наприклад, комбінуючи низькі витрати перевезення по воді із гнучкістю авто­мобільного транспорту або високу швидкість повітряного переве­зення з витратами автомобільного транспорту.

Для інтермодального перевезення важливі системи перемі­щення продукції між способами перевезення. Тут ставиться мета домогтися безперебійного руху, і кращий спосіб для цього – вико­ристання модульних або одиничних вантажів. Тому всі види про­дукції поміщають у стандартні контейнери, для ефективного пере­міщення яких і для мінімізації затримок при перевантаженні з од­ного типу транспорту на інший або від одного перевізника до іншо­го використовують контейнерні порти й термінали. Альтернатива контейнерам – контрейлерне перевезення, коли вантажівка або трейлер для більш швидкого перевезення на велику відстань заїж­джає на залізничну платформу й перевозиться по залізниці.

 

3. В умовах жорсткої ринкової конкуренції спостерігається тенденція щодо диференціації послуг перевізників, тобто споживачам пропонують різні рівні якості будь-якої послуги і в будь-який момент. Розширення номенклатури послуг досягає такого рівня, що споживач починає вагатись, вибір утруднюється і купівля може забрати багато часу. Отже, виникає не менш складна проблема вибору виробника послуг.

Ця проблема особливо гостро відчувається на ринку змішаної міжнародної та міжміської доставки товарів, де послуги, наприклад перевізника чи складського терміналу, відокремлені одна від одної і не є цінністю для фірм. І лише експедитори, об'єднавши ці послуги, виставляють на продаж систему послуг, яка в змозі задовольнити реальні потреби покупця. Отже, експедитори по суті займаються перепродажем послуг перевізника, складських терміналів і т. д.

Вибір і оцінювання перевізника (експедитора) виробничою чи торговою фірмою полягає у пошуку та відборі потенційних перевізників сировини, матеріалів, комплектуючих виробів, готової продукції та ін.; оцінювання перевізника (експедитора) з точки зору забезпечення доставки товарів із необхідним рівнем якості (в необхідний термін, за прийнятною ціною та іншими критеріями) здійснюється на стадії пошуку і в процесі роботи з уже відібраним перевізником (експедитором). Якщо фірма вирішила, що виконувати перевезення власними силами недоцільно, то перевізника підбирають шляхом оголошення конкурсу, вивчення відповідних фірмових каталогів, аналізу рекламних оголошень у пресі, відвідування виставок, ярмарок тощо. У результаті формують перелік потенційних перевізників, з якими проводять подальшу роботу. Параметри відбору можуть бути різні (як правило, їх два-три, та в окремих випадках їх може бути й кілька десятків) у різних галузях економіки, але незалежно від специфіки галузі найважливішими є надійність обслуговування і прийнятна ціна наданого обслуговування.

До решти параметрів належать такі: терміни виконання поточних і термінових перевезень, наявність резервних потужностей у перевізників, організація управління якістю обслуговування у перевізників, кредитоспроможність і фінансовий стан перевізника та ін. Надійність обслуговування розуміють як дотримання перевізником зобов'язань щодо термінів доставки, відповідність умовам угоди доставки. Надійність обслуговування – це гарантованість обслуговування споживача.

Рівень якості обслуговування уже відібраного перевізника (експедитора) оцінюють за підсумками його діяльності за рік, півріччя і т. д. за участю різних зацікавлених підрозділів фірми – постачальних, технологічних, маркетингових тощо. Оцінювати можна: наприклад, за раніше розробленою шкалою оцінок якості обслуговування за різними параметрами, розрахунком рейтингу перевізника. Якщо рейтинг перевізника нижчий від допустимої величини, то угода на обслуговування підлягає розірванню.

 

4. До послуг транспорту належать не лише власне перевезення вантажу, а й будь-яка операція, пов'язана з його підготовкою і здійсненням. Наприклад, упаковка і маркування вантажів, їх пакетування, проміжне збереження, надання вантажовласнику необхідної інформації і т. д.

До послуг автотранспорту належать:

- перевезення вантажів пошти;

- вантажно-розвантажувальні послуги (навантаження, розвантаження,
перевантаження, внутрішньоскладські операції);

- послуги зі збереження вантажів;

- послуги з підготовки до перевезення засобів виробництва;

- надання засобів перевезення на умовах оренди, прокату;

- транспортно-експедиційні та додаткові послуги, що виконуються при
перевезенні вантажів, багажу та ін., з обслуговування підприємств, організацій, населення;

- перегін нових і відремонтованих засобів перевезення тощо.

Перевезення вантажу є основним видом послуг транспорту, який, як правило, супроводжують наданням одного або кількох видів інших послуг (навантаження, розвантаження, експедирування і т. д.).

У сучасних умовах вказаний перелік послуг необхідно доповнити маркетинговими, комерційними, інформаційними, страховими послугами тощо. Попит на послуги певного транспорту визначається, зокрема, розвитком у регіоні інших видів транспорту, ступенем їх інтеграції, рівнем тарифів різних видів транспорту, якістю послуг, що надаються споживачам підприємствами різних видів транспорту.

Для забезпечення надійного ринку збуту своїх послуг спеціалізовані підприємства вимушені підтримувати високий рівень якості та ефективності обслуговування споживачів. Ця мета досягається за рахунок відповідного рівня МТЗ, розвиненої системи складських і контейнерних терміналів, сучасної вантажно-розвантажувальної техніки, комп'ютерних засобів інформатики та управління.

Проблема оцінювання якості послуг є досить складною. Відповідно до стандарту ISO 8402 - 86 якість послуг визначають як "сукупність властивостей і характеристик послуги, які надають їй здатність задовольняти обумовлені або передбачені потреби".Отже, вимоги, що ставлять споживачі до доставки товарів, безпосередньо випливають із їх потреб. В інших випадках передбачувані потреби повинні бути встановлені та визначені за допомогою маркетингових досліджень.

Потреба в послугах транспорту має бути задоволена швидко, а інколи – негайно. У багатьох випадках незадоволена у відповідний час потреба стає непотрібною для споживача, тобто попит є минущим.

При визначенні якості необхідно враховувати такі особливості послуг транспорту:

– послуга не може бути поза процесом її виробництва, відповідно,
нагромаджуватись;

– продаж послуги – продаж процесу праці, отже, якість послуг – це якість
процесу праці;

– послуга є конкретною споживчою вартістю лише в певний проміжок
часу на певному напрямку, що різко обмежує змогу її заміни на ринку;

– на послуги змінюється попит у часі і в просторі;

– транспорт не має великих можливостей для згладжування нерівномірностей і особливо піків попиту;

– пропозиція послуг відрізняється малою гнучкістю щодо попиту, який
змінюється у часі та в просторі;

– пропозиція послуг, як правило, менш надійна з точки зору технології, ніж
пропозиція інших послуг (вплив метеорологічних і кліматичних умов);

– створення додаткової провізної здатності для безперешкодного задоволення усіх коливань попиту коштує дуже дорого.

Отже, в умовах ринку якість визначають як той рівень споживчих властивостей і надійності послуги, що потрібен ринку (споживачу), і який виробники здатні забезпечити за прийнятною ціною. Тобто, кожний вид послуг має певну сукупність властивостей і характеристик, що задовольняють потреби споживача.

Одним із найзначніших параметрів якості обслуговування споживачів є час (терміни) доставки вантажів. Споживача послуг приваблюють мінімальні терміни доставки, а також максимальне збереження вантажу, зручності при прийманні та здачі вантажів і змога отримання достовірної інформації про тарифи, умови перевезення і місце розташування вантажу, тоді він готовий до відповідних затрат. Діяльність транспорту має базуватись на потребах клієнта. Споживача не цікавлять витрати підприємства транспорту на здійснення обслуговування. Якість доставки передбачає також швидкість і регулярність доставки вантажів, збереження вантажів при перевезенні, ліквідацію надлишкових перевантажувальних операцій. Перші два параметри впливають на своєчасне реагування на зміни кон'юнктури ринку та скорочення товарних запасів.

Вивчення попиту на послуги транспорту свідчить про те. що споживачі основною вимогою із доставки вантажів вважають її своєчасність. Із підвищенням вимог споживачів до якості товарів потреби виробників у сучасній надійній доставці зростають. Основні вимоги, що пред'являють споживачі до послуг транспорту, такі: надійність перевезень; мінімальні терміни (тривалість) доставки; регулярність доставки вантажу; гарантовані терміни доставки, в тому числі доставка вантажу точно в термін; безпека перевезень; забезпечення збереження вантажів при доставці; зручності при прийманні та здачі вантажів; наявність додаткових послуг; наявність різних рівнів транспортного обслуговування; пристосованість до вимог клієнтів (гнучкість обслуговування); відлагоджена система інформації і документування; супроводження вантажу до кінцевого пункту призначення; організація доставки вантажу "від дверей до дверей"; прийнятна вартість перевезень; оптимальна дислокація пунктів відправлення і доставки; можливість отримання достовірної інформації про тарифи, умови перевезення і місце розташування вантажу; наявність необхідної транспортної тари; наявність необхідного перевантажувального обладнання у пунктах перевалки; ліквідація проміжних перевантажувальних операцій.

Усю інформацію, яка стосується якості послуги, мають вивчати якнайретельніше, порівнювати та аналізувати. Подібна інформація дозволяє визначити характер і обсяг проблем, пов’язаних з якістю послуги, відповідно до досвіду та побажань споживача.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)