АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рейтинг курортів, яким надають перевагу споживачі

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. Балльная рейтинговая оценка
  3. Балльно-рейтинговая оценка знаний обучающихся
  4. Балльно-рейтинговая система оценки результатов освоения
  5. Вам зберегти психологічну перевагу і контролювати ситуацію.
  6. Вартість послуг, що надаються юристом
  7. ВАРТІСТЬ ЮРИДИЧНИХ ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ НА ОСНОВІ ЮРИДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ
  8. Ваш рейтинг Рейтинг групи
  9. Відбулося таємне рейтингове голосування.
  10. Вплив митних тарифів на споживачів
  11. Вплив споживачів на якість продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві.
  12. Дворічна дитина під час гри надає перевагу

 
 

Оскільки певна кількість наших потенційних споживачів мають дітей і бажають проводити з ними корисний відпочинок, то варто приділити увагу задоволенню спільних потреб батьків і дітей.

Більшість опитаних вважають себе середньо забезпеченими, тому фірмі варто звернути на це увагу при встановленні цін на свої послуги.

 

 

Сегментування ринку

      Вік: більше 45 років     35-45 років     25-35 років     до 25 років
     
     
     

Дохід: до 50у.о. 50-150 у.о. більше 150 у.о.

 

 

Позиціонування товару на ринку

Фірма «Кріма-Транс» планує здійснити такі заходи для зайняття своєї ніші на ринку:

1. Впровадження нових маршрутів (по українських курортах) для учнів і студентів.

2. Акцент на обслуговування клієнта

3. Доступність фірми:

- легкий процес замовлення

- розміщення офісів фірми в центрі міста.

 

Товарна політика

1. Товар у задумі. Метою фірми є задоволення потреби споживачів у відпочинку (індивідуальному, груповому або сімейному). Відповідно до цього надаються різні умови проживання, різні курорти:

- оздоровчі – спеціально розроблені поїздки у Трускавець, Моршин, де клієнти можуть покращити стан свого здоров’я.

- Задоволення культурних інтересів – проведення різноманітних екскурсій по визначних місцях країни, відвідування музеїв, театрів, виставок тощо

- Задоволення ділових інтересів – участь наших клієнтів у наукових конференціях, семінарах, презентаціях.

2. Товар у реальному втіленні: оздоровчі властивості, розважальні послуги, які розробляються для різних вікових категорій (дискотеки, конкурси, змагання, кінотеатр тощо); комфортність у доставці (транспортне забезпечення); комфортність та сучасний сервіс в умовах проживання (сучасний дизайн у номерах, будиночках, на території санаторіїв та будинків відпочинку. Розробляється товарна марка фірми та проспекти з детальною інформацією про фірму та про послуги, які надає наша фірма.

3. Товар з підкріпленням. У послуги нашої фірми входить медичне страхування клієнтів, у деяких випадках (відпочинок у оздоровчому санаторії) і медичний огляд. Крім того, наша фірма забезпечує безпечне та комфортне перевезення, організацію екскурсій, походів, вечорів дозвілля; займається прокатом інвентаря; надає у певних випадках кредит. За допомогою розроблених спеціальних проспектів, фірма ознайомлює споживачів (клієнтів) із тим спектром послуг, які надає наша фірма.

Ціни      
високі               позиції товарів фірм-конкурентів
  середні (помірні)         незадоволена споживча потреба
  Низькі      
  низька висока Якість продукції

 

Рис. Схема позиціонування товару

 

На схемі видно, що залишається незадоволеною потреба в підприємстві, яке надаватиме туристичні послуги високої якості і за помірною ціною. Визначивши для свого виду послуг саме цю позицію, фірма з«Кріма-Транс» може знайти своє місце на ринку.

 

 

ЦІНОУТВОРЕННЯ

Фірма «Кріма-Транс» прагне до встановлення оптимальної ціни. Ціни часто змінюються потягом життєвого циклу товару. Ціни пов'язані з іншими складовими комплексу маркетингу підприємства. Рівень цін пов'язаний також з обраною системою його розподілу і витратами на його просування.

Для фірми основними цілями ціноутворення є максимізація поточного прибутку і збільшення частки ринку. Планується встановити відносно невисокі ціни з метою збільшення обсягів збуту, поліпшення позицій на ринку, прориву на нові цільові ринки, що на даному етапі спричинить отримання максимально можливого прибутку, а у майбутньому приведе до збільшення прибутків.

Фірма завжди прагне встановити ціну, яка повністю покриває усі її витрати, а також дає можливість отримати справедливу норму прибутку.

Фірма застосовує стратегію єдиних цін, тобто встановлює однакову ціну для всіх споживачів. Така ціна чітко позначається на упаковці чи самому товарі і такий підхід зміцнює довіру споживачів і зручний у практичному використанні.

Розрахунок ціни можна проводити з використанням трьох моделей, що базуються на витратах, попиті чи конкуренції. В даній курсовій роботі використовується модель ціноутворення, що орієнтується на попит. Обрана модель базується на законі попиту, який стверджує, що ціна обернено пропорційно впливає на величину попиту на нього.

Для оцінки взаємозв'язку між ціною і попитом(рівнем його збуту) фірма на протязі декількох місяців проводить ринкове тестування(пробний маркетинг).

Проведений регресійний аналіз показав, що в цьому діапазоні взаємозв'язок близький до лінійного і визначається рівнянням регресії:

N=231,76-0,0865*Ц

Математична модельцієї задачі має вигляд.

П=[Ц*N - (F + V*N)] à mах

де П - прибуток, який отримує фірма від реалізації продукції за досліджувальний період;

F - постійні витрати фірми на виробництво і збут продукції за даний період.

V - змінні витрати на одиницю продукції, (зарплата працівників,плата за електроенергію тощо).

F = 103500 V =197,56

Постійні витрати фірми – це орендна плата, плата за опалення, електроенергію, оплата праці менеджерів тощо. Ці витрати не залежать від обсягу випуску продукції. Постійні витрати на одиницю продукції можуть суттєво коливатися залежно від обсягів виробництва і збуту товару.

Змінні витрати фірми – це витрати на комплектуючі,заробітна платня робітників.

Сумарні постійні та сумарні змінні витрати формують сумарні витрати, що входять до собівартості.

Оскільки N = b0 + b1*Ц, то

dП/dП=(Ц*N-(F+V*N))’=(N*(Ц-V)-F)’=((b0 – b1*Ц)*(Ц-V)-F)’

Звідси Цопт = =((b0 – b1*V)*Ц+ b1*Ц*Ц- b0*V-F). Підставивши дані, знаходимо, що Цопт = (231,76-0,0865*197,56)*Ц+0,0865*Ц*Ц-231,76*197,56-103500= 0,0865*Ц*Ц+214,75*Ц-149286,5=566,07 грн. Отже, ми знайшли ціну збуту, яка є оптимальною.

Збутова політика

Маркетингова збутова політика являє собою комплекс дій і заходів, спрямованих на розподіл і фізичне просування товарів та послуг від виробника до кінцевого споживача. Методи розповсюдження послугтім елементом комплексу маркетингу.

Збутова політика фірми поєднується з іншими елементами комплексу маркетингу і характеристиками товару, його позиціюванням на ринку та ціновими стратегіями щодо збуту товару. Одним з основних елементів є канал розподілу.

При використанні послуг посередників виробник, в певній мірі, втрачає контроль над реалізацією товарів, проте значною мірою виграє у їх розповсюдженні. Як наслідок – більшість підприємців вважає вигідним залучення посередників у свої канали розподілу.

Фірма «Кріма-Транс» є молодою на ринку туристичних послуг і охоплює далеко не визначальний сегмент даного ринку. Тому недоцільним було б використовувати канали розподілу високих рівнів. Фірма «Кріма-Транс» в своїй діяльності використовує прямий канал розподілу.

Прямий канал розподілу пов’язаний із переміщенням послуг безпосередньо від виробника до споживача. Отже, щоб скористатися послугами туристичної фірми «Кріма-Транс» споживач звертається в офіс фірми і після спілкування з консультантом (за бажанням клієнта) вибирає той вид послуг, який його найбільше влаштовує. Тут відбувається пряма передача „товару” до споживача, за даних умов не потрібні послуги посередників, оскільки вони тільки б ускладнили комунікаційний процес між фірмою і клієнтом.

Фірма «Кріма-Транс» в перспективі планує відкрити представництва в містах, які після маркетингового дослідження виявилися найпривабливішими для наших споживачів. На цьому етапі діяльності необхідними будуть деякі реорганізації в маркетинговій політиці фірми. Тобто необхідним буде перехід від каналу розподілу нульового рівня до каналів розподілу вищих рівнів, в основному по довжині. В дальших перспективах, за умов розвитку і розширення діяльності фірми може виникнути потреба у використанні другого, і вищих рівнів каналів розподілу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)