АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснення до творчого завдання

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Бесіда
(Учитель пропонує учням роздивитися зображення веселки на малюнках і фотографіях.)
• Уважно роздивіться малюнки. На якому з них художники зобразили веселку?
• Сонячні промінчики проходять крізь дощові краплі, і з’являється веселка. А чи побачимо ми веселку в похмурий день?
• Чому веселка так швидко зникає?
• Як ви вважаєте, що нам необхідно обов’язково намалювати поруч із веселкою?

(Учитель малює на дошці декілька простих варіантів композиції з різним взаємним розташуванням елементів.)

(Учитель пропонує учням відтворити в повітрі рухи, необхідні для зображення сонця, хмар, дощу, веселки. Пропонує виконати малюнок у робочому зошиті простим олівцем. Потім пояснює, як виконати роботу фарбами.)

(Учитель пояснює послідовність виконання творчого завдання.)
Спочатку намалюємо небо. Змішаємо на палітрі блакитну фарбу і широким пензлем розфарбуємо верхню частину аркуша зліва направо. Уважно стежимо за тим, щоб фарба в робочій зоні не висихала,— інакше на небі залишаться смуги.
Тепер намалюємо землю. Із зеленою фарбою можна змішати жовту, і отримаємо листочки, освітлені сонцем. Для тіні необхідно додати синьої фарби. Додаючи до зеленої фарби жовтої, білої, синьої, можна одержати необхідні кольори для малювання дерев, кущів, трави. Жовта і оранжева фарби допоможуть намалювати поле стиглої пшениці.
Тепер намалюємо веселку. Перша смужка веселки буде червоною. Потім унизу, ближче до землі, розміщуються оранжева, за нею — жовта, зелена, блакитна, синя і фіолетова смужки.
У нас вийшли дуже красиві і яскраві роботи. Погляньте, скільки на них різних кольорів!
• Давайте назвемо їх. (Учні називають кольори разом з учителем.)
Як довго ми називали кольори! Для того щоб не витрачати стільки часу, художники назвали всі ці кольори хроматичними. Слово «хромос» грецькою мовою означає колір. (Учитель пропонує учням уважно розглянути таблицю хроматичних кольорів.)
(Усі нові слова та поняття необхідно проговорювати разом із учнями по декілька разів. Учитель може запропонувати учням визначити, який настрій у нового слова та поняття, яке воно означає. Потім проспівати нове слово, дотримуючись визначеного настрою. Подібний підхід допомагає дітям легше запам’ятовувати складні слова та поняття.)

Бесіда
• Як ви вважаєте, який колір ми отримаємо, якщо додамо білої фарби до чорної? (Сірий)
Сірий колір може бути дуже світлим і дуже темним. І для нього художники придумали спеціальну назву: усі зміни тону від білого кольору до чорного називають ахроматичними кольорами. Літера «а» на початку слова означає, що чогось не вистачає. Ахроматичний — означає безбарвний.
(Учитель пропонує учням уважно розглянути таблицю ахроматичних кольорів.)


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)