АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до проектованого виробу

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  3. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  4. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  5. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  6. Аналіз і компонування інформації для проекту в різному форматі. Презентації майбутнього виробу.
  7. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  8. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  9. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  10. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги
  11. Ветеринарно-санітарні вимоги до будівництва і експлуатації м'ясопереробних підприємств
  12. Види обліку. Господарський облік. Основні функції та вимоги.

Розробка технічного завдання

Призначення проектованого виробу.

 

Жилети стали необхідним елементом сучасної моди. В них можна піти за покупками, на роботу чи на побачення. Вони роблять нас сучасними, жіночими і елегантними.

Мода примхлива. Але жилет завжди в моді і залишається улюбленим одягом дівчат, жінок. Жилет – модна родзинка будь-якого гардероба! В одязі жилет може виступати як самостійний елемент так і в ансамблі, додаючи завершеність костюму. Вони пасують до всього. Їх носять зі спідницями, брюками, сукнями, джинсами.

 

Вимоги до проектованого виробу.

       
   
 
 

 


1.1.3. Історична довідка та сучасні тенденції.

Жилет (від фр. Gilet) - чоловічий або жіночий верхній одяг без рукавів. У класичному варіанті надягають під піджак. Складова частина класичного чоловічого костюма –„трійки”.

Жилетка – це також і жіночий одяг без рукавів, який одягають поверх плаття, блузки, гольфа.

Одяг виник дуже давно. Отримати уявлення про гардероб первісної людини допоміг вченим муміфікований труп Етці – мисливця бронзового століття, знайдений в 1991 році в Альпах (на кордоні між Австрією та Італією). Верхнім одягом йому служив плащ, сплетений з трав’яних волокон. Під плащем був одяг, зшитий з козячих шкір – безрукавка довжиною до колін. Це був перший спогад про безрукавку – пращура жилетки.

           
   
     
 
 
 

 


Рис. 1. Одяг мисливця бронзового століття

 

Існує кілька версій походження слова жилет. За однією з них, ярмаркові балагури, яких у Франції називали Жиль, носили безрукавку. За іншою, кравця, який першим зшив жилет, звали Жиле. Ну і ще один варіант - предок жилета був родом з Туреччини (безрукавка – желек). Потім безрукавку перейняли араби, потім іспанці, потім французи. І лише наприкінці XVIII століття жилет потрапив до Росії. Він був одним з елементів військового обмундирування. І тільки з XIX століття цей предмет, нарешті, стали носити модниці всього світу.

Жилет постійно мінявся. Непостійними були не тільки його довжина і крій, але також форма вирізу, характер застібки, форма кишень і ґудзиків.

У середині XIX століття жилет став частиною жіночого гардероба. На відміну від чоловіків, жінки носили жилети поверх іншого одягу.

       
   
 
 

 


 

Рис.2. Жилети різних століть.

 

З давніх часів населенням Карпат та Прикарпаття використовується свій жилет, жителі його називають кептар – безрукавний хутряний кожушок. Виготовляють його з овечої шкіри і оздоблюють вовною, бляшаними кружальцями, лелітками, стеклярусом, колосовим бавовняним шнуром, вишивкою, аплікацією.

Кептар має значну локальну варіативність щодо довжини та прийомів оформлення. Для нього характерне симетричне розміщення декору з перевагою геометричного орнаменту.

Сьогодні різні кептарики ми можемо побачити в музеях нашого міста в колекціях народного одягу ХІХ-ХХ ст. Знайомство з ними дає змогу відчути естетичні уподобання наших предків, зрозуміти функціональні, конструктивні та художньо-естетичні особливості вбрання різних історико-етнокультурних регіонів України.

 

 


 

 

Рис. 3. Українські кептарі

 

Сьогодні жилет використовується в абсолютно різних варіантах.

                   
     
 
     
 
   
 
 

 

 


Рис.4. Сучасні тенденції

Жилет також складова частина шкільної форми. Шкільна форма допомагає налаштуватися на роботу. Дитина при цьому зі шкільної лави звикає носити одяг і розуміє, що костюм – це щось більше, ніж просто одяг. Це – засіб комунікації. Від того, як ти виглядаєш, залежить, як з тобою будуть спілкуватися оточуючі.

           
     


 

Рис. 5. Шкільна форма


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)