АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

класиф-я і загальна характеристика основних орг-управ функцій і форм діяльності прокуратури

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  5. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  6. II. Класифікація основних засобів
  7. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  8. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  9. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  10. III. Витрати діяльності
  11. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  12. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы

 

100. Спеціалізація слідчих: значення, порядок визначення та докуменального оформлення. Спеціалізація слідчих передб в п. 6.7. Наказу ГПУ № 1 та п. 4.1. Наказу ГПУ № 4 гн – з метою підвищ ефектив діял слідчого апарату орг прок-ри запровадити спеціалізацію слідчих. Оформлення спеціалізації слідчих здійснюється в прокуратурах районного рівня – наказом про розподіл обов'язків, в якому зазначається, який конкретно слідчий розслідує ті чи інші категорії справ. В прокуратурах обласного рівня – перший чи просто заступник прокурора області своїм розпоряджнням визначає який слідчий буде розслідувати ті чи інші категорії справ. В ГПУ спеціалізацію слідчих здійснює начальник Головного слідчого управління ГПУ та начальник Головного слідчого управління ГПУ з особливо важливих справ.

62. особливості організації роботи прокуратур районів у містах з районним поділом, пр регламентація щодо цього. Зважаючи на особ-сті діял прокуратур міст з район поділом, з метою розмежув їх повноваж з район в містах прок-ми Ген прок-ром було видано наказ №1/2 від 26.08.05 „про розмежув повноваж прок-р міст і районів у містах район поділом”. Орг-я роботи міських прок-р проводиться за галузевим і предметним принц-ми. З метою недопущ дублювання фун-й міських і район прок-тур встанов, що прок-ри міст з район поділом: 1) здійсн нагляд за додерж і застос зак міськими ОВВ та контролю, ОМС міста, уст й орг-ями міськ підпорядкув, їх посад та служб особами, а також за відповідністю зак; прийнятих ними пр актів; 2) здійсн нагляд за додерж зак підпр-вами, що забезпеч життєдіял міста, перелік яких визнач відповід наказами прокурорів областей; 3) у межах своєї компет-ї здійсн нагляд за додер зак у діял міських ОВС, податков міліції, СБ, міськ ізоляторів тимчас триманя, приймальників-розпод-ків та притулків для неповноліт; 4) провод ДС у кр справах, поруш міськ прок-рою, та в ін справах за доруч прокуратур вищого рівня; 5) беруть участь у розгляді судами подань про обрання запобіж заходу у вигляді взяття під варту та його продовж, скарг на дії та ріш у кр справах, які перебув у провадж слідчих прок-ри міста, а також піднаглядних їм ОВС і податк міліції; 6) ПДО у кр справах, закінчених слідчими прок-ри міста, в ін справах за доруч прокуратур вищого рівня, а також з власної ініціативи з урахув актуальності та складності з числа тих, по яких обвинув висновок затвердж прокурором міста; 7) беруть участь у розгляді судами справ за заявами та позовами міськ прок-ри. За наяв підстав вступ у справу, поруш за позовами ін осіб, на будь-якій стадії її розгляду, для предс-тва інтер гр-н і Д, коли виріш пит про поруш прав і свобод гр-н, визнання незакон пр-х актів, дій чи рішень орг міськ підпорядкування, їх посад та служб осіб; 8) у межах своєї компет-ї подають апеляції, вносять касац подання на незак суд ріш та заяви (подання) про перегляд ріш суду за нововияв та винятков обстав-ми, поруш клопотання перед проку-ми вищого рівня про перегляд суд ріш у порядку виключ провадж по справах, розглянутих судами за участю праців-в міськ прок-ри; 9) виріш звернення гр-н і ю.о про поруш зак міськими ОВВ та контролю, ОМС міста, піднаглядними їм п, у, о, їх посад та служб особами. Надається прок-рам міст з рай поділом повнов щодо коорд-ї діял по боротьбі зі злоч-тю всіх правоох орг міста незалеж від адміністрат поділу.

 

13. Орг-управлінські повноваження прок-р АРК і обласного рівня. Прок-рам АРК, обл-й, мКиєва і Севаст покладено безпос здійсн нагляду за додер зак відпов ОВВ та ОМС, правоох орг; провадити ДС у справах про зл, вчин посад і служб ос цих орг, та в ін важливих справах, що віднес до підслід-ті прок-ри; забезпеч ПДО у загал апеляц судах, орг-ю здійсн предс-тва інт гр-на або Д в місцевих, окруж спеціалізов та апеляц судах. Розмежув повноваж між орг прок-ри у межах АРК, областей, мКиєва і Севаст здійсн за потреби на основі зазнач положень наказами відпов прокурорів. Копії таких наказів надсил до організ-контрол підрозділу ГПУ. Такі прок-ри беруть до свого розгляду пит, що належ до компет-ї підпорядков прок-р, лише за винятков обставин та за розпорядж чи письмовою вказівкою керівника відпов прок-ри.

 

107. Якими є основні вимоги і пр підстави щодо організації діловодства в орг прок-ри? Хто несе відповідальність за стан і орга-ю діловодства в прок-рах районів (міст)? Орг прок-ри Укр здійсн діл-тво, ведуть документацію і листування держ мовою. Ведення діло-тва відпов до вимог держ стандартів та Інстр з діл-тва в орг прок-ри покладається на секретаріат (канцелярію). Загальне керів-тво роботою секретаріату здійсн один із керівників прок-ри зг з розподілом обов. Методичне керів-тво і контроль за станом діл-тва в апараті прок-ри та підпоряд-х прок-рах здійсн начальник секретаріату. Начальник секр-ату в межах наданих йому повнов зобов’яз: - здійсн контроль за обов’яз додерж в апараті прок-ри, у підпорядков прок-рах вимог держ стандартів на організац-розпор документацію, Інстр з діл-тва щодо орг-ції діловодних процесів, склад та оформ док-тів; - забезпеч періодичну перевірку стану діл-тва в апараті прок-ри та підпорядков прок-рах; - вжив необхідних заходів до скорочення служб листування; - всебічно сприяти раціоналізації, механізації та автоматизації діловодних процесів, вжив необхідних заходів щодо оснащення підрозділів секретаріату сучасним облад-ням та автоматизов роб місцями і локальними обчислювал мережами на базі ПК; - забезпеч орг-цію навч праців-в секретаріату та структур підрозділів з пит діл-тва. Відп-сть за орг-цію діл-тва у структур підрозділах, район прок-рах поклад на керівників цих підрозділів, район прокурорів.

 

61. позитивний досвід: понятійне визначення, порядок вивчення, розповсюдження і впровадження у практику. Велике знач для підвищення профес рівня прокурора, ін праців-ків набуває робота з док-ми, в яких міститься позитив досвід, накопичений орг-ми прок-ри Укр. Не м б предметом позитив досвіду перелік позитив результатів роботи, без наявності новизни з певного напряму діял, без розкриття методики їх одерж. У зв'язку з цим, прокурори мають відпрацювати си-му роботи з інформац листами, н-д: 1.Передбач номенклатурну справу та книгу обліку інф-них листів про позитив досвід. 2.Закріпити за одним, з найбільш досвідчених прац-ків, обов'язок щодо ведення обліку інф-них листів і контролю за впровадж рекомендованого досвіду в практику прок-ри району. 3.Ознайом кожного прац-ка, починаючи зі стажистів, з позитив досвідом, незалежно від дорученого напряму роботи. Книга обліку інф-них листів і справа, до якої долуч перші примірники всіх док-тів про позитив досвід прок-сл діял, мають бути доступними для усіх праців-в і не підляг здачі в архів.

21. порядок напрацювання і оформлення рішень коорд і міжвідом нарад, контроль за їх виконанням. По кожному із пит, винесених на коорд чи міжвід нараду, заздалегідь готується проект постанови, і тиражується в кіль-сті, необхідній для вручення кожному учаснику наради. Постанова склад із 2 частин: описової та резолютивної. В описовій вказ назва док-ту, зазнач місце та дата її прийняття, виклад сутність пит, звіти і пояснення з цього приводу (вказ посади і прізвища з ініціалами прац-ків, які звітували або давали пояснення) Далі опис-ся реальний стан законності з розглянутого пит, наявні недоліки в діял кожного правоохор орг з цього напряму, причини та умови, що сприяли такому стану речей. Закінчується описова частина, як правило, такими словами: „На підставі викладеного, з урахуванням обміну думок, нарада постановила:”При формулюванні резолютивної частини вказ, що приймають ріш рекоменд-го, а не імператив хар-ру. У кожному пункті резолютив частини постанови визнач конкретні виконавці (правоохор органи) та терміни викон. Постанови коорд (міжвідом) нарад підпис керівниками - учасниками, яких стос напрацьовані заходи. У 5-денний строк з дати підпис, примірники постанови надсил всім учасникам, які забезпеч якісне та своєчасне викон напрацьов нарадою заходів. З метою забезпеч викон постанов коорд нарад, керівники правоохор органів, у межах своїх повнов, можуть видавати накази, розпорядж, вказівки та ін організ-управ акти. Контроль за викон узгодж заходів здій-ть керівники кожного правоохор органу у межах своєї компет, а загальний контроль – прокурор, що головував на коорд нараді, шляхом одерж в установ терміни відпов інф-ї від указаних органів та обговорення на черговій нараді пит про хід (стан) викон попередньої постанови. В орг прок-ри поточний контроль за викон постанов коорд (міжвідом) нарад, проведених під головуванням Ген прок-ра Укр, прокурорів АРК та обл рівня, поклад на їх заступників та організ-контрол підрозділи, а проведених під головуваням заступ Генпрокурора, прокурорів АРК та областей – на керівників самостійних структур підрозділів відповід прокуратур.У міськрайпрок-х – контрол повнов-ми щодо викон постанов коорд нарад наділені перші керівники цих прокуратур. Під час провед коорд наради ведеться протокол, примірник якого після належного оформ і підпису головою у 5- денний строк надсил до прок-ри вищого рівня з додатком копій постанов.

 

32. Процес напрацювання управлін актів, його етапи. Прийняття управ рішень не слід розгляд як якийсь одночасний, відокремлений вольовий акт. Це про­цес, який відбув у певних часових межах і який склад з декількох етапів. На 1му етапі відбу­в накопич си-ми відомостей про стан керова­ної си-ми та її зовніш серед-ща. На 2 — встанов певна мета, якої є бажаним досягти. 3 етап полягає у визнач можливих способів або шляхів досягн мети, а 4 — у виборі з багатьох мож­ливих найкращого за ефек-стю досяг мети. На 5 етапі відбув фіксація прийнятого ріш і його реаліз-я. Службов док-т, що склад в прок-рі повинен мати обов’яз реквізити і стабільний порядок їх розміщ: найменув прок-ри, номер, дата, назва виду док, заголовок до тексту, текст, підпис, візи, позначка про викон док-та і направ його до справи. Усі служб док-ти підляг обов’яз датуванню. Датою док є дата його підпис або затвердж; для док, що приймається на опер нараді, протоколу – дата провед оператив наради; для спільних док-тів – остання дата їх підпис. Дата на док проставляється особою, яка його підпис або затвердж, в момент підпис або затвердж. Особа, що склала док (виконавець), обов’яз повинна вказати своє прізвище і номер службов тел на всіх вихідних док-х, за винятком відповідей заявникам, адвокатам, супровід листів. Такі реквізити вказ на лицевому або зворотному боці останнього аркуша док. Ця вимога є також обов’яз, якщо док підлягає розмнож. Ініціали виконавця не вказується.

 

33. Хар-ка процесів розробки прийняття та організації виконання управлінських актів. 109. які вимоги предяв до резолюцій на службов док-тах, назвати пр підстави щодо цього. Порядок розгляду док-в керівниками прок-ри, структур підрозділів встанов Регламентом прок-ри. Керівники прок-ри, структур підрозділів зобов’яз розглянути док не пізніше наступ дня з часу реєстрації, а терміновий – негайно і вчинити резолюцію, в якій слід визнач виконавців, порядок викон, у разі потреби – строк викон, після чого зазнач дату і особистий підпис. Заборон-ся вчин загал резолюцій, письм вимог внести пропоз-ї, доповісти. На док з термінами викон, які не потреб додатков вказівок, у резолюції зазнач: виконавець, підпис автора резолюції, дата. На док повинно бути не більше однієї резолюції. Ін резолюції можливі тільки тоді, коли є необ-сть деталізації порядку викон док. Резолюція на док вчин на вільному від тексту місці. У разі направ док для виріш у підпорядков прок-ри чи ін відомства за належністю, а також щодо законів, постанов ВРУ, указів і розпор ПрезУ, норматив актів КМУ, ін держ орг резолюція вчин на окремому аркуші.

 

35. Процедурні питання планування роботи в органах прокуратури. 1. В одному док зосереджено основні (пріоритетні) пит, які вимаг прокурор уваги протягом робочого півріччя, що забезп чіткість в роботі, робить її цілеспрямов, істотно полегшує контроль викон. 2. структура плану дозволяє наглядно побачити як здійсн керів-тво обласним апаратом на місцях. Чи є мож-сть у район (міськ) прокурорів проявляти власну ініціативу в інтер оператив та якісного викон поклад на них завдань і фу-й. Якщо умови несприят, коригується діял підрозд обл апарату. За сприят умов та відсут-ті ініціативи з боку прокурора, надається цільова практич допом, що у більшості випадків призвод до позитив результату. При застос вищезгад струк-ри (моделі) плану зберіг класич наук підхід до практики планув, коли в якості підстав склад плану викорис такі джерела інф-ції: статист звітність; повідом про поруш законів; інформ листи орієнтов хар-ру та про позитив досвід роботи; ріш колегії, опер нарад, постанови коорд нарад; плани роботи, завдання та доруч прокуратур вищого рівня; накази Генпрок Укр (за винятком тих, які містять повсякденні заходи і конкрет терміни їх реалізації); звернення депутатів усіх рівнів, ОВВ, гр-н.

 

41. Контроль за додержанням планової дисципліни: поняття та сутністью Контроль - це спостереж, нагляд з метою перевірки; перевірка, а також спостереж з метою перевірки; облік, перевірка рахунків, звітності. Контроль в управлін знач - це спеціально спланов і здійснюв си-ма перевіроч дій, щодо забезпеч викон поклад на орг прок-ри Конст та Законом фу-й по здійсн нагляду, розслідув діянь, що мають ознаки зл, ПДО в суді, предс-тву інт гр-на або Д суді у випадках, визнач зак. Контрол діял склад з таких елементів: 1) перевірка фактичного викон планів, завдань; 2) перевірка шляхів і засобів викон планів, завдань. Це дозволяє оцінити роботу конкрет осіб дійсно з ділової сторони. Отже, контроль передб й оцінку дій, спрямов на досягнуті ті або ін показники; 3) вжиття заходів щодо виправ положення, усун недоліків, заохоч або, навпаки, покар осіб. Процес контр діял містить у собі ряд послідов стадій, а саме: 1) вибір об'єкта контролю, встанов мети і засобів його здійсн; 2) перевірка, ревізії або нагляд, що дозволяє вияв фактичне полож справ; 3) аналіз, що поляг в зістав досяг-го з заданими параметрами, оцінка результатів; 4) прийняття ріш за підсумками контролю, інф-я відпов орг, направ їм пропоз і рекоменд; 5) забезп викон ріш, прийнятого за результатами контролю. Процес контр діял вваж завершеним, коли усунуті недоліки в діял підконтрол об'єкта, вжиті заходи щодо недопущ їх надалі, а наявний позит досвід роботи розповсюдж серед ін підконтр об'єктів.

47. Значення аналітич досліджень для прокурор діяльності. За якими напрямами мають проводитись комплексні аналітич дослідження? Для визнач проблемних пит та вияв недоліків в орг-ї роботи орг прок-ри, пошуку шляхів поліпш управлін діял викорис мож-сті узагальнення статистич даних та матер аналіт дослідж. Аналіт роб здійсн за необхідності поглиб вивч проблеми, якщо висновок про стан додер зак-сті, бор-би зі злоч-тю, орг-ї діял прок-ри на підставі статист та оператив даних зробити неможливо. За результатами аналіт дослід вживаються заходи до усун недоліків, а також вносяться конкрет пропоз-ї щодо підвищ ефект-сті роботи та рівня коор-ції діял по боротьбі зі злоч-тю, удоскон зак-тва та відомчих актів, що стос орг-ції та порядку діял прок-ри. Забороняється встанов підпорядков прокурорам обов’язкову тематику і періодич-ть склад док аналіт спрямування

36. Процес планування і його стадії. Планування склад з таких основ стадій: 1. Інформ забезпеч (постійний збір необхід інф-ї про стан злоч-сті, додер зак, відомості про діял підпорядков органів). Для планув роботи потрібна інф-я про: - поточне зак-во і зміни до нього; - стан зак-сті в регіоні; -стан прокур діял в підпорядков прок-рах; -стан керованої підси-ми (кадрове та інформ забезп, планув; підготовка, прийняття і реалізація управ рішень, контроль викон); -ха-р і спрямов наук досліджень у сфері управ прокур си-мою, впровадж їх у практику; -ефек-сть управ дій самого суб'єкта управління; 2. Аналіз зібраної інф-ції і формулюв на цій основі пріорит завдань, адже перед прок-рою одночасно стоять різноманітні завдання. Проблема поляг в тому, щоб з врахув реальних мож-стей прок-ри (перш за все кадрових) вибрати і включити до плану ті, що виплив із реального стану додер законів. Планові заходи попередньо поділ на етапи, зазнач строки реалізації, наявний час та виконавці. 3. Підготовка проекту плану, під час якої вироб планова версія з альтернатив варіантами для обговор. 4. Обговорення проекту плану — важлива стадія планув, метод його експертної оцінки при розгляді всіх альтернатив варіантів і пропоз-й. Серед учасників обговорення повинні бути особи, які займалися підготовкою й аналізом інформац обґрунтув, складанням проекту плану. 5. Затвердження плану — нетривала за часом дія, яка тягне важливі наслідки: з цього моменту план стає управ рішенням, обов'язков для викон. 6. Організація виконання плану поклад на організ-контр службу, галузеві управління та відділи. Безпосер виконують план працівники, які за значені у відпов його пунктах.

45. Основні організаційно-управлінські обов’язки керівника органу прокуратури. Орг-я праці і керівництво роботою прок-ри; нагляд за викон зак слідчими прок-ри; орг-я взаємодії прок-ри з ін держ орг сфері зміцнення зак-сті і правопор; предс-тво. Обов’язки міськрай прокурора: загал керів-тво роботою прок-ри; орг-я прок нагляду за викон зак, спрям на розкриття зл і запобіг їм; керів-тво та нагляд за викон зак слідчими прок-ри при провадж ДС; орг-я боротьби з коруп; нагляд за зак-стю розгляду заяв і повідом про зл, що надходять до прок-ри; провед опер нарад праці-ків; орг-я і провед коорд нарад правоох орг; орг-я і планув роботи прок-ри; контроль за викон керівних док-ів прок-р вищого рівня та особистих ріш; інформ-аналіт забезпеч міськрайпрок-ри; навч і вихов кадрів; пит статист звітності; пит забезп гласності та інформ держ ОВ, гром-сті про стан зак-сті та заходи щодо її зміцнення; керів-тво і контроль за роботою канцелярії прок-ри; орг-я роботи зі зверненнями гр-н до прок-ри; та ін.

46. загальна характеристика та сутність інформаційно-аналітичної діяльності органів прокуратури. Під інф - аналіт забезпеченням прок - слідч діял розум сукуп організ-х, пр-х, матеріал - техніч та ін умов, а також дії прок - слід праці-ків щодо цілеспрямов пошуку, збору, обліку, накопич, розподілу, опрацюв ( аналізу, узагальн ), збереж та передачі інф-ї, необхідної для практич потреб орг та підрозділів прок-ри. Аналіт дослідж - вивч шляхом аналізу чи узагальн інф-них потоків, що харак-ть стан діял (функціонув) орг прок-ри по викон поклад на них завдань, з тим, щоб виявити позитив досвід для відпов його закріп і розповсюдж, або з'ясув причини, які негатив вплинули на кінцеві результати цієї діял та прийняти ріш про шляхи поліпш ситуації. Оперативна інф-я - та що накопич в процесі діял орг прок-ри за певними напрямами чи то з певних пит, або надається за відпов запитами ін відомствами у конкрет визнач формі, придатній для викор при підготовці організац-управ док-в, у т ч аналізів і узагальнень. Це м б: інф-я орг МВС про стан зак-сті та заходи щодо її забезп, а також док, матеріали, ріш, розпор, інструкції, накази та ін акти п, у, о.

 

2. Організаційна структура системи управління в органах прокуратури. Структура орг прокуратури хар-ся: 1. За принципом рівнів ієрархії – багаторівнева– має 3 рівні з неоднорід ланками; 2.За хар-ром підпоряд-сті– суворо централізов – всі нижчестоящі прокурори підпорядков вищестоящ, а вищестоящі– Генпрокурору; 3. За цільовим признач та функціями, що викон – фіксована – визначена в законі, а її структура– перемінна– визначати структуру і штати має право лише Генпрокурор; 4. За принципом групування елементів системи на підсистему – складна – є територіальні та спеціалізовані (предметно-галузеві прокуратури). 5.За побудовою просторових зв’язків в системі органів та в окремих орг – лінійно-функціонального типу; За порядком прийняття управлін рішень – єдиноначального типу організації діяльності з елементами колегіальності (колегії, науково-методичні ради). Колегія – дорадчий орган, їх рішення вводяться в дію наказом керівника. Найбільшим обсягом управлінських повноважень володіє Генеральний прокурор України. Далі – обласні - в нас є 31 прокуратура обласного рівня. В містах з районним поділом, поряд з прокуратурами районів, є прокуратури міст, які здійснюють координаційні і ін. функції управління стосовно районних прокуратур. Останньою найчисельнішою ланкою є прокуратури міст, районні, міжрайонні, районні в містах, а також прирівняні до них прокуратури (822 прокуратури).

 

50. Вимоги щодо форми, структури, якості аналітичних розробок. Аналіт док склад, як правило, з чотирьох частин:- вступної;- описової (констатуючої);- аналітичної; - резолютивної (висновки і пропозиції – рекомендації). У вступ частині вказ: - дата, місце, підстави і приводи провед аналіт дослідження (на викон плану роботи, завдання, вказівки; у зв’язку з ростом рівня злочинності загалом чи окремих її видів);- нормативні, методичні, інформ матеріали, у т.ч. система показників для провед аналіт дослідження; - мета дослідження; - пит та період, що досліджуються; - учасники дослідження (за необхідності). В описовій частині ( в залеж від виду дослідження ): - розкрив фактич стан справ (стан законності) у піднаглядній сфері шляхом виокрем проблем або негатив тенденцій, що набули розвитку; - зазнач характерні причини й умови допущ порушень з наведенням прикладів на підтвердж виклад аргументів. В аналітич частині: - зазнач кількісні та якісні хар-ки наявних порушень, зважаючи на їх чисельність і динаміку, позит та негатив тенденції розвитку, з посиланням (у разі необхідності) на відпов таблиці, графіки, діаграми, схеми розроб на стадії підготовки до аналіт роботи; - висвітл рівень прокур нагляду (стан управ діял) щодо предмета вивч, зазнач недоліки та упущ в роботі прокурорів і причини, що їх обумовили. Резолютивна частина вміщає: - бачення (прогнозув) можливих наслідків за умови залиш проблем без виріш або через подальший розвиток негатив тенденцій; - висновки щодо стану наглядової, управ чи ін діял; - пропоз щодо імовірних (конче необхідних) заходів, спрямов на усун причин, які зумов поруш законів або наявні недоліки в наглядовій, управ чи ін діял, шляхів підвищ ефектив роботи, у тому числі що стос координації спільних зусиль правоох орг по боротьбі зі злоч-тю, удосконал зак-тва та відомчих актів з пит організації роботи прокуратури та ін відомств; - рекомендації щодо способу реалізації аналіт док-та. Структура аналіт док-та наводиться, зазвичай, у плані, складення якого рекоменд у даному посібнику, на підставі узагальнення багаторіч практики проведення і документал оформлення аналіт досліджень (аналізів, узагальнень). Окрім 4х згаданих розділів (частин) структура аналіт розробки може передб додатки до аналізу (узагальнення), в т.ч.у вигляді таблиць статист показників, схем, діаграм, графіків. У будь-яких випадках завершений аналіт док (аналіз чи узагальнення) має відпов за структурною побудовою плану, що затвердив(схвалив) відпов керівник прок-ри.

 

101. Вимоги, що перед'являються до організації робот з питань ведення обліку і звітності в органах прокуратури. Назвати нормативно-правові документи. Заступ Генпрокурора, прокурори АРК, обл, мКиєва і Севаст, військ прокурори регіонів та Військ-Морськ Сил Укр, керівники структ підрозділів апаратів, міським, район, міжрай та прирів до них прокурорам організов належний первинний облік роботи, ведення статист звітності та ефектив нагляд за достовірністю обліку зл. Поклад на зазнач керівників персонал відпо-сть за даний напрям роботи. Прокурори областей безпос керують роботою стпомічників з пит статистики. Забезп своєчасне і повне відображ результатів прок-сл роботи в док-х первинного обліку, достовірність статист показників та надання працівниками прок-ри карток обліку зл, осіб, які їх вчин, та руху кр-х справ. Необхідно не допускати ведення невстанов звітності. Облік та звітність – це важливі елементи правильної організаці орг прок-ри. Достовірна, об'єктивна, оперативна та цілісна статист інф-я дозволяє прокурору правильно спрогноз та оцінити стан справ, намітити заходи щодо зміцн зак-ті на всіх ділянках прокурорської діяльності, покращети організацію роботи. Статистична звітність в органах прокуратури, яка базується на матеріалах первісного обліку роботи прокурорів та слідчих, дозволяє фіксувати визначені закінчені процесуал рішення. Статист звіти про роботу склад особисто міськими (район) міжрайон, а також ін прирів до них прокурорами на підставі док-в первин обліку. Ця робота поклад на Відділ статистич інформації та аналіт роботи ГПУ, старших помічників прокурорів областей з пит статистики. Стпомічники прокурорів областей з пит статистики копії довідок за результатами перевірок та док-в прокур реагув направ до відділу статист інформації та аналіт роботи ГПУ у 5-денний термін з дня їх підпис. Норматині акт з цього приводу: Наказ ГПУ № 1/3 від 26.12.2005 року;

 

102.Якою є періодичність формування статистичної звітності про роботу прокурора Ф № П та про роботу досудового слідства і дізнання Ф № 1 СЛ, Ф № 1 СЛМ? Назвати терміни подання їх до прокуратур вищого рівня. Відпов до Наказу ГПУ № 17 від 14.03.2005 року, прокурори усіх рівнів звіт за формою №П “Про роботу прокурора” складають щоквартально у 2 примірниках, один з яких направляєть прокурору вищого рівня у паперовому та електрон вигляді, а другий залишають у себе. Відповідно до Наказу ГПУ від 16.03 2004 року № 32/12 ок звіт Ф № 1 СЛ є поштово-квартал для орг прок-ри, включ військові, органів внутрішніх справ, СБ і податкової міліції. Форма СЛМ є поштово-місячною і склад наростаючим підсумком щомісяця, за винятком квартальних, піврічних і річного звітних періодів. Звіти форми № 1СЛ та № 1 СЛМ склад окремо по кожному відомству. Звіти Ф № П подаються у такі строки: Прокурорам районів у містах з район поділом - прокурору міста до 3 числа за звітним періодом; прокурорам міст з районним поділом - прокурору обласного рівня до 5 числа за звітним періодом; міським, районним, міжрайонним та прирівняним до них прокурорам - прокурору обласного рівня до 3 числа за звітним періодом; військовим прокурорам гарнізонів - військовому прокурору регіону до 3 числа за звітним періодом; прокурорам АРК, областей, міст Києва і Севаст - до ГПУ до 7 числа за звітним періодом; військовим прокурорам регіонів - до Головного управління військових прокуратур до 7 числа за звітним періодом; головному управлінню військових прокуратур - до відділу статистичної інформації та аналіт роботи Головного управління організаційного та пр забезпеч ГПУ до 8 числа за звітним періодом; начальникам управлінь та відділів ГПУ - до відділу статистичної інформації та аналітичної роботи Головного управ організац та пр управління до 5 числа за звітним періодом.

 

3. Класифікація і характеристика основних організаційно-управлінських функцій прокуратури. Функції зумовлені завданнями прок-ри. Зовнішні функції – ті, що передб в законі. Внутрішні – для виріш пит внутріш хар-ру. Функції управління в орг прок-ри – це основні напрями цілеспрямов діял, що здійсн в орг прок-ри з метою досягн узгодженості щодо орг-ї прокур нагляду і ДС, що реаліз в управлін процесі через визначені процедури. Для аналізу сутності функцій і для управлінської практики істотне значення має класиф-я функцій управління. Класиф-я функцій прок-ри: за змістом виконуваних робіт: 1. загальні функції управління – властиві всій системі управління в цілому і окремим її ланкам (прогнозув, планув, раціоналізації системи управління, контролю, керівництво) – вони виклад в наказі ГПУ № 1 від 19.09.2005. Це універсал види (напрями) діял суб'єктів соціал управління. Це більш-менш відокрем групи певних видів управлін діял, котрі закріп за суб'єктами управління, напрямів їхньої робо­ти, що хар-ся спільністю властивих їм ознак, які здійсн на всіх рівнях системи управління та розрізн лише за обсягом і межами свого здійсн відпов до уп­равлін ієрархії. Вони познач як функції управління, що мають наскрізний хар-р; 2. забезпечуючі (допоміжні) функції управ (кадрова, орг-я статистики, фінансово-господарська, систем-ції зак-тва, діловодство, матеріально-технічне забезпеч). 3. Спеціальні - У наук літературі пи­т про спеціальні функції управління не розгляд. Спеціальні функції мають ще 2 групи: 1- уп­равлін функції, що реаліз щодо орг прок-ри; 2 - функції управ си-ми, що спрямов на ус­танови, які є в оператив управлінні орг прок-ри, управлін функції, пов'яз з реаліз галузевих функцій та завдань си-ми орг прок-ри, функції управління в орг прок-ри, непов'яз з реалі­з завдань, що поклад на прок-ру відпов до КУ. Загальні, спеціальні та забезп-чі функції існують поряд і у взаємодії одна з одною. Планування – мета – забезпеч викон завдань прок-ри – створюється план. Є 3 види планування: перспективне (незастосов у нас), поточне, оперативне. Керівництво – мета – досягн узгодж-сті. Є стратегічне, оперативне керівництво. Контроль – мета – щоб завдання були вчасно і правильно викон. Види: поточний, підсумковий, перевірка викон на місці.

 

 

7. Правове становище і діяльність прокуратури в зарубіжних країнах. Виходячи з того, яке місце займає прокуратура в системі державних органів, можна виділити такі 4 групи країн: 1 - країни, де прокуратура входить до складу Мін юстиції, хоча при цьому може відноситись до органів правосуддя і діяти при судах, а прокурори можуть належати до суддівського корпусу (магістрати). Н-д, Франція, Німеч, Польща; 2 - країни, де прокуратура повністю включ до складу суд системи і знаходиться при судах або користується в межах судової влади адміністративною автономією. Н-д, Іспанія, Болгарія, Латвія. 3 - країни, де прокуратура виділена в самостійну систему і підзвітна парламенту або главі держави. Н-д, Словаччина, Угорщина, Македонія. 4 - країна, де прокуратури або прямого її аналога взагалі не існує. Н-д, Великобританія, де прокуратура не має особливого інституту. Види держав, залежно від місця прокуратури в системі органів державної влади (За Грицаєнком): Держави, де прокуратура підпорядкована виконавчій владі (Данія, Мексика, США, Польща, Швеція, Естонія). Держави, де прокуратура входить до складу Мін’юсту (Австрія, Франція, Японія). Держави, де прокуратура введена до складу судової системи (Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, РФ). Держави, де прокуратура вділена в самостійну систему і підзвітна парламенту або главі уряду чи держави (Білорусія, Бразилія, Сербія, Хорватія). Держави, де прокуратура виділена в складну систему і підзвітна уряду чи главі держави (В’єтнам, Китай, Корея, Куба). Держави, де прокуратури взагалі немає (служби США, юридичні служби Англії, Австралії, Індії, Канади, Сінгапуру). У більшості постсоціалістичних держав прокуратура звичайно є організаційно-відокремленою системою органів. Систему очолює Генеральний прокурор, який призначаються законодавчим органом країни (н-д, Угорщина, Словенія). У більшості розвинутих держав романо-герман пр системи прокуратура знаход в адміністративному підпорядкув Мін’юсту, проте, при цьому діє в межах судової системи (Н-д, Італія, Франція). В ряді країн центральне управління прокурор служби взагалі відсутнє (Н-д, Австрія, Греція). Практично в усіх державах Європи прокуратура здійснює кримін переслідування і ПДО в суді. Ін функцій, звичних для української прокуратури, Європейська прокуратура не має.

 

86. 87. 88. По виїздах. Виїзди на місця для перевірок діяльності підпорядкованих прокуратур, надання практичної допомоги, пошуку та вивчення позитивного досвіду організації роботи здійснюється лише за планом роботи прокуратури області, рішенням колегії або за розпорядженням прокурора області. Організація виїздів у підпорядковані прокуратури працівників структурних підрозділів прокуратури області покладається на їх начальників та заступників прокурора області, а на комплексні перевірки – на керівника групи. Розпорядження щодо виїзду на комплексні та галузеві перевірки за участю кількох структурних підрозділів готуються організаційно-контрольним відділом і підписуються прокурором області. Виїзди працівників різних структурних підрозділів здійснюється, як правило, одночасно. Для цього організаційно-контрольним відділом готується графік виїздів. Виїзд до підпорядкованих прокуратур для перевірки або надання практичної допомоги працівника структурного підрозділу здійснюється за його мотивованим рапортом, за погодженням із начальником структурного підрозділу та за згодою відповідного заступника прокурора області і за затвердженим ним планом. До підпису розпорядження про виїзд у відрядження заступник прокурора області повинен перевірити наявність у працівника затвердженого плану перевірки, а також вивчення ним статистичної інформації, що характеризує стан законності з питання, яке підлягатиме перевірці. Про дату виїзду працівник підрозділу із затвердженим планом роботи повідомляє працівника організаційно-контрольного відділу, який реєструє його у журналі обліку, де зазначає дату, період і мету виїзду, його підстави, прокуратуру районної ланки та виконавців. При виїзді в прокуратури районної ланки, у тому числі, з метою надання практичної допомоги, працівники повинні перевіряти стан первинного обліку і достовірність статистичних даних щодо діяльності на конкретному напряму роботи. У разі виявлення фактів перекручення статистичної звітності копії довідок (рапортів) про результати виїзду надаються старшому помічнику прокурора області з питань статистики для вжиття заходів щодо їх усунення. Результати виїздів доповідаються: - щодо виконання планових заходів заступниками прокурора області – прокурору області; -щодо інших заходів (позапланове надання практичної допомоги, перевірка звернень громадян тощо) начальником самостійного структурного підрозділу – заступнику прокурора області. За наслідками доповіді прокурор області або заступник прокурора області приймає рішення щодо їх реалізації.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)