АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інженерна підготовкавиробницта

Читайте также:
  1. Запорізька державна інженерна академія, кафедра ОіА
  2. Інженерна механіка
  3. Інженерна-геодезія – Engineering geodesy
  4. Напрям «Інженерна механіка (спеціальність «Технологія машинобудування»)
  5. Соціально-інженерна ф-ція.Соціальна технологія.

Приймаючи до уваги яскраво виражену специфіку ремонтних робіт і робіт по реконструкції будинків і споруд, інженерна підготовка вимагає особливого підходу,щоявляє собою комплекс підготовчих заходів, організаційного, технічного, технологічного і планово-економічного, напрямку що є початком виконання основних робіт і забезпечують своєчасне проектування і здійснення ремонту і реконструкції об'єкту в задані строки.

Головне завдання інженерної підготовки виробництва полягає в тому, щоб створити необхідні умови для планомірного початку основних будівельно-монтажних робіт по ремонту і реконструкції будинків індустріальними методами з високими техніко-економічними показниками ефективності.

З урахуванням особливостей цивільних будинків, завдання і методи інженерної підготовки ускладнюються. Це визвано детальною розробкою технології і організації виробництва специфічних робіт, таких як розбирання, підсилення і заміна будівельних конструкцій, що виконується, як правило, в умовах об'єктів які експлуатуються, в житлових будинках.

Процес інженерної підготовки умовно можна розділити на два етапи: організаційний, підготовчий.

1. Організаційний етап. В цей період замовник, проектної генпідрядної організації розробляють організаційно-технологічні заходи, які передують початку підготовчих робіт на об'єкті ремонту чи реконструкції.

Замовник вирішує такі питання:

- погоджує, затвердження в установленому порядку і передає генпідряднику розроблену проектно-кошторисну документацію;

- забезпечує фінансування реконструкції (ремонту);

- укладає угоду з ген підрядною організацією;

- забезпечує фронт робіт будівельникам (зупинка експлуатації, відселення жителів і ін.);

- забезпечує місця ремонту і реконструкції, електроенергією, газом, паром, водою.

Проектна організація може розробляти проект організації робіт (ПОР). При цьому

враховуються дані до проектного обстеження об'єкту, подані замовником данві про доцільність етапів виконання робіт, можливої послідовності робіт, строках ззупинки виробництва чи відключення низьких комунікацій.

Генпідрядна будівельна організація в цей час укладає угоду на виконання робіт з субпідрядними організаціями, робить замовлення на виготовлення, постачання та комплектацію необхідних конструкцій, виробів і матеріалів, розробляю проекти виконання робіт (ПВР).

2. Підготовчий етап. В цей час виконують заходи і роботи пов'язані безпосередньо з підготовкою будівельного майданчику. Підготовчі роботи діляться на поза майданчикові і ті, що виконують на майданчику. Позамайданчикові роботи виконують поза межами об'єкту ремонту чи реконструкції і включають (при необхідності):

- будівництво під'їздних шляхів для завезення будівельної техніки, а також конструкцій і матеріалів;

- улаштування мереж електроенергії, водо- і тепло забезпечення;

- улаштування проміжних баз складування матеріалів.

Майданчикові підготовчі роботи виконуються на території об'єкту, який ремонтується чи реконструююється. До них відносяться:

- знесення чи перенесення будинків та шляхів;

- вимкнення, демонтаж, захист, перенесення діючих інженерних мереж і обладнання;

- улаштування тимчасови будинків, споруд, складів, площадок укрупненої збірки конструкцій;

- улаштування тимчасових під'їздів, проїздів, інженерних мереж, будинків і споруд;

- улаштування тимчасової огорожі, згідно СНиП ІІІ-4-80*.

Як було відмічено раніше основними проектними документами, де визначена технологія, етапи і строки ремонту і реконструкції цивільних будинків-є проект організації будівництва (ПОБ) і проекту виконання робіт (ПВР). Ці документи розробляються в відповідності вимог ДБН "Організація будівельного виробництва".

Проект організації робіт включає в себе:

- календарний план в якому висвітлені технологічні обґрунтування послідовності виконання робіт на окремих участках, ділянках, секціях, під’їздах або будинках, обґрунтовано тривалість ремонтно – будівельниз робіт;

- будівельний генпідрядний план на якому повинні бути нанесені всі будинки, споруди і мережі які підлягають перенесенню або будівництву, постійні і тимчасові під’їдні шляхи і дороги, розміщення основних засобів механізації, розміщення знаків геодезичної сітки об’кту, позначення небезпечних зон площадки реконструкції, тимчасові площадки для складування матеріалів і конструкцій, обладнання та рештків від розбирання і демонтажу, сміття;

- організаційно – технологічні рішення реконструкції які конкретизують технологічну послідовність робіт. При цьому особливу увагу приділяють збереженню наближених до об’єкту реконструкції будинків, цехів від дії шуму, пилу, динамічних фактрів;

- відомості об’єктів робіт;

- відомості необхідних машин і механізмів та графік їх роботи;

- графік необхідних робітників за фахом;

- пояснювальна записка з змістовним обгрунтуванням методів і технологічну послідовність виконання будівельно-монтажних робіт, обгрунтування потреби матеріально-технічних ресурсів, машин, механізмів питання охорони праці і навколишнього середовища.

В проекті виконання робіт (ПВР) прийняти рішення в ПОБ конкретизуються з урахуванням

умов виконання будівельно-монтажних робіт (БМР).

ПВР складається із слідуючих розділів:

- календарний план виконання робіт;

- будгенплан;

- графік постачання матеріально-технічних ресурсів;

- графік роботи основних механізмів;

- технологічні карти на виконання окремих видів робіт, з врахуванням специфіки конструкцій і конструктивів;

- перелік інвентаря і конструкції пристосувань, схеми стропування і складування вантажів;

- вказівки по контролю якості робіт і забезпеченню стійкості окремих конструкцій і будинку в цілому;

- вказіки по охороні праці і заходи по збереженню навколишнього середовища.

ПВР розробляє підрядна організація, погоджує його з замовником і відомчим комітетом

″Держнаглядохоронпраці ″. Виконання робіт по ремонту, реконструкції без наявносі ПВР категорично забороняється.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)