АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

II. Вивчення нового матеріалу

Читайте также:
  1. I. Анализ конечных результатов нового учебного года
  2. I. Вивчення нового матеріалу
  3. I. Вивчення нового матеріалу
  4. I. Сприйняття нового матеріалу.
  5. II. Закріплення вивченого матеріалу
  6. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ
  7. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  8. II. Сприйняття нового матеріалу
  9. III. Вивчення нового матеріалу
  10. III. Вивчення нового матеріалу
  11. III. Изучение нового материала.

Урок № 3 Як фарби стали кольорами. Осінній листочок. Конспекти уроків образотворчого мистецтва (малювання), 1 клас

Мета:
навчальна: ознайомлювати учнів із матеріалами та інструментами для роботи фарбами; навчати передавати форму та колір листка дерева, правильно розташовувати зображення на аркуші паперу, малювати трьома-чотирма фарбами, працювати на вологому папері;
розвивальна: формувати в учнів уміння сприймати й аналізувати колір та форму реального предмета; викликати в учнів інтерес до творчості;
виховна: виховувати естетичне сприйняття навколишнього світу; виховувати художній смак; зміцнювати в дітях бажання малювати.

Обладнання: навчальні плакати, репродукції картин відомих художників, різнокольорове осіннє листя та яблука. матеріали та інструменти: альбом для малювання; простий олівець;
гумка; фарби — гуаш або акварель; пензлі № 4, 6; ємність для води; серветки для витирання рук і пензлів; палітра.

Тип: урок формування нових знань.

Методи і засоби роботи: евристична бесіда; практична робота на базі засвоєного матеріалу.

Хід уроку № 3 Як фарби стали кольорами. Осінній листочок. Конспекти уроків образотворчого мистецтва (малювання), 1 клас

І. Організаційний момент

II. Вивчення нового матеріалу

Випереджальне завдання
Учитель показує два яблука, різні за формою, розміром та кольором. Пропонує учням описати кожне яблуко (розмір, колір, форма) і знайти подібне та відмінне у них.

Слово вчителя
У кожного в наборі знаходяться червона (зелена) фарба. (Показує.)
Про яблуко ми сказали, що воно червоного (зеленого) кольору. Колір завжди прив’язаний до предмета. Раніше художники знаходили фарби в природі.
Ви самі вдома можете спробувати розфарбувати що-небудь природними фарбами. Буряковий сік дає бордовий колір, відвар лушпиння цибулі — жовтий та оранжевий, дубова кора — темно-коричневий.
У давнину художники використовували замість фарб різнобарвну глину: білу, жовту, сіру. Червону фарбу добували з мушель морських пурпурниць. Коштувала вона дуже дорого.
Природні фарби дуже довго зберігають свій колір. На минулому уроці ми говорили про наскельні малюнки. Вони збереглися до наших часів саме завдяки природним фарбам. Сьогодні фарби виготовляють на заводах із штучних матеріалів. Зрозуміло, вони часто не такі стійкі, але й коштують значно дешевше. А щоб фарба стала кольором, нам потрібно за допомогою пензлика нанести її на предмет чи аркуш паперу.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)