АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До переваг самоменеджмента Л. Зайверт відносить:

Читайте также:
  1. Анализ реализации функций системы самоменеджмента на предприятии (на примере ООО «ХХХ»)
  2. Види стратегій по підтримці конкурентних переваг по М.Портеру.
  3. Визначення конкурентної переваги фірми в даному сегменті
  4. Домогосподарства як суб’єкт ринкових відносин, їх переваги
  5. Загальне визначення, переваги та недоліки гідропривода
  6. Задачи и проблемы самоменеджмента и тайм менеджмента
  7. Информация и коммуникация - фаза, свойственная в определенной степени всем функциям, так как и коммуникация, и обмен информацией необходимы на всех фазах самоменеджмента.
  8. Конкурентні переваги підприємств на ринку туристичних послуг
  9. Концепция Л. Зайверта – рациональное использование времени
  10. Лекция 1. Теоретические основы самоменеджмента
  11. Лекция 2. Критерии эффективного самоменеджмента

ü виконання роботи з меншими витратами;

ü краща організація праці;

ü кращі результати праці;

ü менше поспіху і стресів;

ü більше задоволення від роботи;

ü велика мотивація праці;

ü підвищення кваліфікації;

ü менша завантаженість роботою;

ü менше помилок при виконанні своїх функцій;

ü досягнення професійних і життєвих цілей найкоротшим дорогою.

Головною перевагою самоменеджменту Л. Зайверт вважає, раціональне використання і збереження найдефіцитнішого і найважливішого особистого ресурсу — власного часу. [6, 40 c.]

Але я не згоден з думкою, що головною превагою є раціональне використання часу. Безперечно, ефективне використання часу займає важливе місце у самоменеджменті, але більш значне місце має правильно встановлені життєві цінності та мета. Чим відрізняється тайм менеджмент від само менеджменту? Різниця полягає у тому, що тайм менеджмент — це керування часом у обставинах й кордонах, які сформувалися й під які ми розписуємо свій щоденний графік. Також це управління тими речами, які заповнюють день і здається, що ти зробив багато справ, але треба запитати себе до чого вони мене ведуть. Це різновид захисту людини від проблем і знайдення свого призначення, бо вона замінює більш важливіші справи на менш потрібні або зовсім не потрібні. Самоменеджмент — це керування не тільки часом, але й перш за все метою, обставинами. Тобто, ми повинні виконувати ті завдання і створювати ті обставини, які ведуть нас до мети і є головними у житті, а потім вже розподіляти час, який слугує інструментом. Щоб яскравіше проілюструвати, наведу філософську історію:

Професор філософії, стояв навпроти аудиторією, взяв скляну банку й наповнив її камінням, а потім запитав студентів: «Чи повна банка?»

Відповіли: «Так, повна».

Тоді професор висипав в банку горішки, який зайняв вільне місце між камінцями. Професор знов запитав: «Чи повна банка?»

Відповіли: «Так, повна.»

Тоді професор взяв пісок й насипав в банку. Звичайно, пісок зайняв повністю існуюче вільне місце. Професор знов запитав студентів:

«Чи повна банка?»

Відповіли: «Так, й на цей раз однозначно, вона повна.»

А зараз я хочу, щоб ви зрозуміли, що банка — це ваше життя. Каміння — це найважливіші речі вашого життя: мета, родина, здоров’я — все те, що необхідно, щоб ваше життя залишалося повним навіть у випадку, коли все інше втратити.

Горішки — це речі, які для вас стали важливими: автомобіль, дім, кар'єра. Пісок — це все інше, дрібниці.

Якщо почати наповнювати банку піском, тоді не залишиться місця, де ви могли б розмістити каміння та горішки. Так й у нашому житті, якщо витрачати весь час і всі сили на дрібниці, тоді не залишається місця для важливіших речей. Займайтесь тим, що вам приносить щастя. Приділяйте увагу, перш за все, камінням, тобто самим важливим речам у житті, визначте свої пріоритети, а інше — це тільки пісок.

Але головна сутність самоменеджменту це щоденна праця над собою, яка полягає у саморозвитку:

v здібностей управляти собою;

v розумних, особистих цінностей;

v чітких особистих цілей;

v постійне особисте зростання;

v навику вирішувати проблеми;

v винахідливості і здібностей до інновацій;

v високій здатності впливати на людей, які оточують;

v вдосконалення позитивних якостей;

v боротьба з негативними якостями та звичками;

v розкриття потенціалу.

Таким чином самоменеджмент — це поєднання праці над собою, мети, якою ми палаємо та часом, який ми повинні цінувати і використовувати з найбільшим ефектом. Робота над цими трьома чинниками та їх поєднання дає досягти головну функцію самоменеджменту - зробити нас щасливими та почувати життя повного сенсом.

Висновки: На відміну від тайм-менеджменту, який керує часом у складених обставинах, самоменеджмент орієнтується на принципі компасу та досягненні мети. Самоменеджмент ґрунтується на поєднанні: самовдосконаленні, постановці та досягнення мети, управління часом. Знайдення своєї мети, каміння у житті та створення умов, обставин для їх досягнення — основа ефективного самоменеджменту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)