АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність мети та її особливості

Читайте также:
  1. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  2. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  3. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  4. Велике князівство Литовське: особливості взаємодії культур литовської і давньоруської.
  5. Види конституції, їх структура та особливості
  6. Визначте сутність та види спілкування.
  7. Виникнення, сутність і зміст STP-маркетингу
  8. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  9. Витрати виробництва, їх сутність та види
  10. Відтворення населення та його регіональні особливості
  11. Внутрішньоособистісний конфлікт: сутність і проблеми попередження та розв’язання
  12. Вона не може залучити експерта самостійно через відсутність коштів чи з інших об’єктивних причин.

 

Якою б не була мета, вона в той чи іншій формі направлена на те, щоб змінити наш світ. Наскільки зміниться світ навколо залежить від вас. Мета у житті важливіша навіть ніж дорогоцінність часу, бо немає сенсу рахувати хвилини, не маючи мети й при цьому втрачати роки.

Я вважаю, що мета — це як компас, який постійно нам вказує куди йти і допомагає не відклонятися від курсу. Вона робить життя щасливим, осмисленим, наші дії становляться рішучими, ми почуваємо себе впевненими у собі. Таким чином, не буде проблем прокидатися кожного ранку, бо жага до досягнення мети настільки висока, що ти палаєш вогнем і хочеш, як можна раніше прокинутись і зробити побільше потрібних справ для досягнення кінцевої зупинки.

На мою думку, для досягнення мети потрібні певні умови без яких йти вгору неможливо.

По-перше, це віра в себе, впевненість у своїх силах та спроможність досягти будь-чого. Ми самі себе ставимо в певні рамки, перешкоджаємо бути щасливими, бо не віримо в те, що можемо стати тим, ким забажаємо. Слідуй своєю дорогою і не слухай, що інші говорять.

По-друге, Чому ми тривалий час проводимо за переглядом різноманітних телепередач, кіно або читаємо, обговорюємо те, що стосується інших людей, переживаємо чужі емоції? Я вважаю, це відбувається тому, що ми не маємо своєї чіткої мети, а також тікаємо від вирішення своїх глибоко закоренілих проблем у різних сферах життя. Якщо не мати чіткої мети, то й не матимеш чіткого результату. «Я досяг успіху у всьому, за що брався, тому, що я цього хотів. Я ніколи не коливався, це дало мені перевагу над рештою людства.» Наполеон

По-третє, треба мати терпіння протягом всього шляху, ніколи не здаватися, завжди йти вперед і вгору. Ні в якому разі не зупинятися на місці, бо якщо ти стоїш — згодом ти починаєш падати вниз.

По-четверте, велике значення має воля, яка полягає у боротьбі з самим собою. Самий страшний ворог людини — вона сама. Кожного разу, коли ми долаємо самих себе, прокидається відчуття впевненості та досягнення мети. Якщо людина хоче бути успішною, то вона повинна знати, що єдиною перешкодою є вона сама.

По-п’яте, не треба боятися ставити високу мету, бо у кожного з нас достатньо сил й здібностей, щоб її досягнути. Навіть, якщо не дійти до цілі, тоді на шляху до неї ми досягаємо значного успіху. А коли ставити невелику мету, то вона обмежує можливості.

По-шосте, треба в усьому, що з нами відбувається бачити тільки доброту. Важливо не те, що з вами відбувається а те, як ви до цього відноситися.

Висновок: Основою формування життя повного сенсу – це встановлення життєвої мети, яка повинна проходити крізь вашу сутність, яку ми встановлюємо у самоаналізі. Наше життя повинно тісно бути пов’язаним з компасом. Перед тим, як встановити мету, треба добре подумати і не шкодувати на це час, бо вона повинна:

· співпадати з життєвими принципами та ціннісними орієнтирами;

· бути реальною і відштовхуватися від можливостей;

· бути осмисленою.

Висновок по розділу: Перший розділ – це перший етап у формуванні життя повного сенсу завдяки самоменеджменту.

По-перше, ми з’ясували, що головне це напрямок у якому рухаємося, а потім вже час з яким також треба рахуватися.

По-друге, важливим є непереривна тяжка праця, боротьба з самим собою та розвиток здібностей та розкриття потенціалу.

По-третє, основа формування мети – це самоаналіз, який полягає у пошуку пріоритетів, цінностей, пізнання себе та навколишнього середовища, навичок, хисту, які сформувалися самостійно без втручання оточуючих.

По-четверте, мотивація слугує двигуном, як у постановці бажань, мети, так і в їхньому досягненні.

По-п’яте, мета допомагає жити осмислено, вона формується на основі самоаналізу та мотивації, а також її досягнення ґрунтується на таких чинниках:

· Віра в себе і свої сили;

· Чіткість мети;

· Терплячість у досягненні;

· Встановлення високої мети;

· Позитивне мислення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)