АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ви завжди повинні відмовляти:

Читайте также:
  1. Великі програми повинні розроблятися так щоб їх супровід був максимально зручним.
  2. Після виконання роботи студенти повинні
  3. Плагіат не допускається. Всі посилання повинні бути оформлені правильно. Документ з невірно оформленими посиланнями на джерела або який містить ознаки плагіату не допускається.

Ø Якщо прохання необґрунтоване;

Ø Якщо завдання не дуже важливе;

Ø Якщо вам не вистачає знань або умінь;

Ø Якщо ви знервовані або засмучені;

Ø Якщо роботу явно повинні виконувати не ви;

Хочу навести яскравий приклад цінності часу:

Якось батько у поведінці свого сина побачив, що він не цінує час і витрачає його даремно. Тоді, щоб якось вплинути на сина батько повів сина на озеро і спитав його: «Сину, що ти бачиш коли дивишся на озеро?»

Син відповів: «Я бачу, як від озера віддзеркалюються гори, небо, хмари, дерева, птахи.»

Тоді батько сказав: "Правильно сину. Тепер візьми каміння і кинь його в озеро."Син кинув каміння в озеро і виникло багато краплин води.

Батько спитав: «А зараз що ти побачив?»

Син: «Багато краплин води.»

Батько: «А ще що?»

Тоді син зрозумів, що кожна краплина віддзеркалювала все те, що й озеро. Озеро це весь наш час, який відображає наше життя, а краплина це мить, яка наповнена всім розмаїттям, що й озеро. Тому ми з вами повинні цінувати кожну мить, як й життя в цілому і мати на увазі, що хвилину не повернути й даремно прожите життя також.

«Говорять час - гроші, а я говорю час життя.»

Менахем Мендл Шнеєрсон

Висновок: Уявіть, що час це найдорожчий діамант або те, що вам залишилося жити пів року. Як тоді ви будете відноситися до часу? Не час повинен вас контролювати, а ви його.Живіть усвідомлено в часі і знаходьте час для важливих справ, а не втрачайте його даремно:

o Знаходьте час для роботи, це — умова успіху;

o Знаходьте час для роздумів, це — джерело сили;

o Знаходьте час для гри, це — секрет молодості;

o Знаходьте час для читання, це — основа знань;

o Знаходьте час для дружби, це — умова щастя;

o Знаходьте час для любові, це — дійсна радість життя;

o Знаходьте час для веселості — це музика душі;

2.1 Сутність планування та його методи

На мою думку, основою планування є мета та час, які тісно взаємодіють між собою. Будь-яке ефективне планування формується в ієрархічному порядку. Спочатку виводять головну мету, потім довгострокові цілі, середньострокові, короткострокові, квартальні, місячні, декадні. Це можна порівняти зі сходами, які допомагають нам з легкістю піднятися на потрібний поверх. Такий спосіб формування цілей пояснюється тим, що менші за строком цілі і задачі та їх виконання, контролюють більш головні цілі, а також допомагає використовувати час ефективно та раціонально. Цей принцип ґрунтується на принципі, який називається: «Піраміда планування Франкліна».

  План на день    
  Короткостроковий    
  Довгостроковий план    
  Глобальна мета (особиста)    
Головні життєві цінності людини  
                 

Мал. «Піраміда планування Франкліна»


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)