АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Крок 4. Створення елемента управління редагуванням

Читайте также:
  1. Автоматичне створення форм
  2. Адреса регістра управління завершується на: 11
  3. Актуальність проблеми управління освітою
  4. Аналіз є однією із функцій управління
  5. БП. Управління людським капіталом
  6. Види нового товару. Процес створення нового товару
  7. Графік виконання робіт із вдосконалення організаційної структури управління поліграфічним підприємством
  8. Державне управління. Суб’єкти адміністративного права
  9. Державний борг, його економічні наслідки. Управління державним боргом
  10. До адміністративних витрат не відносять: відображаються загальногосподарські витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства.
  11. Договір про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності
  12. ДОКУМЕНТУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КОЛЕГІАЛЬНИХ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

1. Розташуйте на формі компонент Memo – текстовий редактор (вкладка Standard). Змініть властивість Name на Memo. Зітріть слово Memo з компонента Memo (для цього скористайтесь кнопкою «…» властивості Lines). Змініть значення властивості Align (вирівнювання) в alClient – компонент заповнить усю робочу область форми. Встановіть значення властивості ScrollBar на ssVertical – у компонента з’явиться вертикальна смуга прокручування.

Основною властивістю Memo є Lines – масив рядків, що містять текст компонента. У свою чергу Lines має властивість Count – загальна кількість символів компонента.

У властивості Lines також є два важливих методи: LoadFromFile; (читати з файлу) і SaveToFile; (записати у файл).

Властивість Modified (модифікований) компонента Memo вказує, чи змінився його зміст після останнього встановлення властивості Modified в false. Після збереження змісту Memo у файлі властивість Modified необхідно встановити в false.

Для очищення змісту компонента Memo використовують метод Clear.

Є також група методів для роботи з буфером обміну (Clipboard): CutToClipboard; – вирізати, CopyToClipboard; – копіювати, PasteFromClipboard; – вставити.

Усі ці властивості і методи доступні тільки під час виконання програми і не відображаються в інспекторі об’єктів (вони необхідні для написання коду програми).

2. Збережіть проект в особистій папці (File → Save All). Запустіть додаток і вивчіть його властивості.

Крок 5. Створення головного меню

1. Розташуйте на формі (у будь-якій точці) компонент MainMenu (вкладка Standard) і змініть його ім’я на MainMenu. Двічі натисніть ліву кнопку миші на компоненті MainMenu для виклику дизайнера меню (Editor.MainMenu) та, використовуючи контекстне меню (права кнопка миші), виберіть пункт Insert From Template… У вікні, що розкрилося, виберіть пункт File Menu і воно автоматично вмонтується в головну форму.

2. Аналогічно пункту 1 виберіть із шаблона (Insert From Template…) меню Edit Menu (меню редагування) і Help Menu (меню допомоги).

Видаліть непотрібні пункти меню (клавіша Delete). У меню File залиште New, Open, Save, Save As, Exit; у меню EditCut, Copy, Paste; у меню Help – About.

У меню Edit вставте додатковий пункт (клавішею Insert). Введіть ім’я (Name) EditSelectAll, CaptionSelect &All (при цьому символ А стане підкресленим: Select A ll, комбінація Alt+A слугує для прискорення доступу до даного пункту меню).

Перед цим пунктом створіть роздільник меню (для цього у властивість Caption ще одного створеного за допомогою клавіші Insert пункту меню введіть знак «-» і натисніть Enter).

Установіть клавіші швидкого доступу (властивість ShortCut) для пунктів меню: Ctrl+N – New, Ctrl+S – Save, Ctrl+O – Open, Ctrl+A – Select All.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)