АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні можливості файлової системи NTFS

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  3. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  4. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  5. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  6. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  7. Вентилятор системи охолодження дsодного моста
  8. Вибір системи виробничого навчання
  9. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  10. Вимоги для системи контролю доступу
  11. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  12. Виродження системи квантових частинок

 

При проектуванні системи NTFS особлива увага була приділена наступним характеристикам:

1. надійність. Високопродуктивні комп'ютери і системи спільного користування (сервери) повинні мати підвищену надійність, що є ключовим елементом структури і поведінки NTFS. Одним із способів збільшення надійності є введення механізму транзакций, при якому здійснюється журналювання файлових операцій;

2. розширена функціональність. NTFS проектувалася з урахуванням можливого розширення. У ній були втілені багато додаткових можливостей - вдосконалена відмовостійкість, емуляція інших файлових систем, потужна модель безпеки, паралельна обробка потоків даних і створення файлових атрибутів, обумовлених користувачем;

3. підтримка POSIX. До числа базових засобів файлової системи POSIX відноситься необов'язкове використання імен файлів з урахуванням регістра, збереження часу останнього звертання до файлу і механізм так званих "жорстких посилань" - альтернативних імен, що дозволяють посилатися на один і той же файл по двох і більше іменах;

4. гнучкість. Модель розподілу дискового простору в NTFS відрізняється надзвичайною гнучкістю. Розмір кластера може змінюватися від 512 байт до 64 Кбайт; він являє собою число, кратне внутрішньому кванту розподілу дискового простору. NTFS також підтримує довгі імена файлів, набір символів Unicode і альтернативні імена формату 8.3 для сумісності з FAT.

NTFS добре справляється з обробкою великих масивів даних і досить добре виявляє себе при роботі з томами об'ємом від 300-400 Мбайт і вище. Максимально можливі розміри тому (і розміри файлу) складають 16 Ебайт. Кількість файлів у кореневому і некореневому каталогах не обмежена. Оскільки в основу структури каталогів NTFS закладена ефективна структура даних, що називається "бінарним деревом" (як у файловій системі HPFS), час пошуку файлів у NTFS (на відміну від систем на базі FAT) не зв'язаний лінійною залежністю з їх кількістю.

Система NTFS також має певні засоби самовідновлення. NTFS підтримує різні механізми перевірки цілісності системи, включаючи ведення журналів транзакцій, що дозволяють відтворити файлові операції запису по спеціальному системному журналу.

Файлова система NTFS підтримує об'єктну модель безпеки NT і розглядає всі томи, каталоги і файли як самостійні об'єкти. NTFS забезпечує безпека на рівні файлів; це означає, що права доступу до томів, каталогам і файлам можуть залежати від облікового запису користувача і тих груп, до яких він належить. Кожного разу, коли користувач звертається до об'єкта файлової системи, його права доступу перевіряються за списком дозволів даного об'єкта. Якщо користувач має достатній рівень прав, його запит задовольняється; в протилежному випадку запит відхиляється. Ця модель безпеки застосовується як при локальній реєстрації користувачів на комп'ютерах з NT, так і при віддалених мережевих запитах.

Крім величезних розмірів томів і файлів, система NTFS також має вбудовані засоби стискування, які можна застосовувати до окремих файлів, цілих каталогів і навіть томів (і потім відміняти або призначати їх на свій розсуд).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)