АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І. Одноланцюгові конвеєри

Читайте также:
  1. БЕЗПЕКА ВНУТРІШНЬОЦЕХОВОГО ТРАНСПОРТУ
  2. Будова складових частин скребкових конвеєрів
  3. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  4. Загальні відомості
  5. Загальні закономірності радіобіологічних реакцій рослинного організму
  6. Машини для грунторийних робіт

Вимоги до схем автоматизації аналогічні вимогам, викладеним у 7.14 для стрічкових конвеєрів. Специфічні вимоги: автоматичне відключення конвеєра при обриві ланцюга, зупинка скребкового конвеєра, на який транспортує вантаж несправний конвеєр, або всіх скребкових конвеєрів лінії.

Автоматизація конвеєрів як таких, що знаходяться окремо, так і працюючих у лінії, здійснюється аналогічними засобами й апаратурою, що використовуються для стрічкових конвеєрів. Порив і зупинка ланцюгів контролюються одним магнітоіндуктивним датчиком швидкості, що встановлюють у точці С (рис. 8.6, а). Де б не порвався ланцюг, датчик спрацьовує. Якщо його поставити в точці А, то при обриві в точці В ланцюг продовжує рухатися по всьому контурі, за винятком ділянки ВС, і датчик не спрацьовує. Реле швидкості повинне ма­ти витримку часу на відключення 1 - 3 с. На вітці, що збігає, ланцюг зазнає дуже значних коливань через нерівномірність ходу (див. пункт 8.5) та з інших причин, унаслідок чого вона може іноді зупинятися на час до 1 с. Відсутність витримки часу на відключення викликало б помилкові зупинки двигуна.

Рис. 8.6. Установка датчиків автоматичного контролю:

а - на одно ланцюговому конвеєрі; б – на дволанцюговому конвеєрі.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)