АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис товару

Читайте также:
  1. Product Positioning (Позиціонування товару)
  2. Вартість і ціна товару «робоча сила»
  3. Види нового товару. Процес створення нового товару
  4. Гранична корисність товару, виражена в грошах
  5. Марка товару. Типи марок та їх значення в сучасній маркетинговій діяльності. Брендинг.
  6. Оцінка альтернативних пропозицій просування товару
  7. Правило життєвого циклу товару. Характеристика товарів згідно з матрицею «Бостонської Консалтингової групи».
  8. Система завоювання ринку та позиціонування товару
  9. Теорії, що визначають вартість (цінність) товару. Закон вартості
  10. Фактори, що впливають на поведінку споживача та процес прийняття рішень про купівлю товару на споживчому ринку.
  11. Форми особистого продажу товару

Резюме

Метою роботи є розробка бізнес-плану - створення нової туристичної фірми ТОВ "Smart Voyage". Передбачається співпраця з декількома найбільшими туроператорами, що спеціалізуються на різнобюджетных напрямках.

Бізнес-план розробляється на основі аналізу ринку туристичних послуг, оцінки споживчих характеристик туризму. Ресурсами для створення такої фірми будуть служити власні і позикові (кредит у банку) кошти підприємця.

Необхідні інвестиції для проекту становлять 95 000 грн.: власні кошти – 50 000 грн., позиковий капітал (кредит у банку) – 45 000 грн. Кредит береться на чотири роки під 18% річних.

Чиста поточна вартість (NPV) усього вкладеного капіталу – 1027183, 87 грн. Це означає, що за вкладені в проект кошти інвестори отримають винагороду в розмірі 1027183, 87 грн.

Індекс прибутковості (PI) дорівнює , він вказує на те, що на 1 гривню вкладеного капіталу буде отриманий прибуток грн.

Внутрішня норма доходності – 15,71%. Цей показник свідчить про те, що реалізація даного проекту гарантовано принесе інвесторам прибуток, більший ніж альтернативна вартість їх вкладень в інші проекти.

Дисконтований термін окупності – .

Всі показники свідчать про те, що проект являється економічно вигідним і його слід прийняти.


 

План маркетингу

Опис товару

Туризм належить до високоліквідної галузі, тобто галузі з швидкою віддачею.

Туризм став одним з найважливіших чинників економіки, на сферу туризму доводиться близько 6% світового валового національного продукту, 7% світових інвестицій, кожне 16-те робоче місце, 11% світових споживчих витрат. Таким чином, в наші дні не можна не відмітити того величезного впливу, який надає індустрія туризму на світову економіку. Класифікація туризму як окремої галузі сфери послуг описана на рисунку Б.1.

Для економіки України з її найбільш розвиненими туристсько-рекреаційними центрами: Чорноморським узбережжям, Карпатами, Слов’яногір’ям, Азовським узбережжям і унікальними містами, які поєднують прикмети старовини і сучасності, значення міжнародного туризму полягає в тому, що, по-перше, це сфера швидкого обігу капіталу, при відносно невеликих капіталовкладеннях; по-друге, це ефективний засіб модернізації інфраструктури і, по-третє, можливість створення нових робочих місць як у державній, так і в регіональній економіці. Тому є актуальним використання ефективних механізмів управління туристично-рекреаційним потенціалом нашої країни, управління розвитком потенціалу туристичних фірм, що і обумовило актуальність теми даної дипломної роботи.

Туристичний ринок – це сфера задоволення потреб населення в послугах, пов'язаних із відпочинком та змістовним проведенням дозвілля в подорожі. В основі виокремлення туристичного ринку лежить специфіка туристичної послуги.

Туристична послуга має такі ознаки як невідчутність, нерозривність процесу виробництва/споживання, неможливість накопичення та неоднорідність якості. Туристичною послугою може вважатися тільки комплекс послуг з задоволення різноманітних потреб туриста: у відпочинку, харчуванні, переміщенні та інших, які сприяють забезпеченню мети подорожі.

Туристичні послуги за значенням в процесі подорожування поділяються на основні, без яких неможливе подорожування (послуги розміщення, харчування, транспортного та екскурсійного забезпечення тощо), додаткові, що сприяють комфортності подорожування (побутові, торгівельні, комунікативні, інформаційні, банківсько-фінансові, медичні, спортивно-оздоровчі, культурні тощо) та супутні, які підвищують ефективність та сприяють повній реалізації мети подорожі (виробництво та реалізація сувенірів і туристичного спорядження, облаштування пляжів, оглядових майданчиків, реставрація пам'яток тощо).

Комплекс туристичних послуг, благ та товарів, що забезпечують реалізацію мети подорожі, є туристичним продуктом (турпродуктом). Турпродукт в формі тура виступає товаром на туристичному ринку. Таким чином, ринок туристичних послуг можна розглядати як сферу реалізації туристичного продукту та товарів туристського призначення. Характерною ознакою туристичного ринку є переважання реалізації туристичних послуг над товарами (в приблизному співвідношенні 75-80% до 25-15%).

Класифікація туристичних підприємств дозволяє освідомити своє місце на ринку, показана на рисунку Б.2.

На сьогоднішній день у м. Харкові існує значна кількість незалежних і різних за профілем і спеціалізацією турпідприємств (туроператор, турагентство, готель, ресторан, турбюро) з різними цілями. Туристична діяльність в Україні існує в двох формах: туроператорська і турагенська діяльність.

Туроператори – це юридичні особи, створені згідно із законодавством України, для яких виключною діяльністю є організація та забезпечення створення туристичного продукту, реалізація та надання туристичних послуг, а також посередницька діяльність із надання характерних та супутніх послуг і які в установленому порядку отримали ліцензію на тур операторську діяльність.

Турагенти – це юридичні особи, створені згідно із законодавством України, а також фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють посередницьку діяльність з реалізації туристичного продукту туроператорів та туристичних послуг інших суб'єктів туристичної діяльності, а також посередницьку діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг і які в установленому порядку отримали ліцензію на турагентську діяльність.

Структура туристського ринку показана на рисунку Б.3

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)