АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Співвідношення адміністративного затримання, приводу і доставлення

Читайте также:
  1. Багатовимірність людського буття: співвідношення біологічного і соціального в людині
  2. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  3. Державне управління. Суб’єкти адміністративного права
  4. Завідомо незаконні затримання, привід або тримання під вартою(371)
  5. Загальна характеристика фізичних осіб як суб’єктів адміністративного права
  6. Методи здійснення публічних видатків та проблеми співвідношення постатейного (бюджетно-кошторисного) та програмно-цільового фінансування
  7. Об’єднання громадян і громадяни, як суб’єкти адміністративного права.
  8. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Хто з видатних вчених вперше в історії науки досліджував проблему співвідношення свідомого й несвідомого?
  9. ОСНОВИ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВА УКРАЇНИ
  10. Певної професійної сфери та на основі цього співвідношення входить до певної терміносистеми як її невід’ємний елемент.
  11. Поняття адміністративного права, його предмет, метод та система.
  12. Поняття адміністративного права. Адміністративно-правові норми. Адміністративні правовідносини.

Затриманням в адміністративному праві називається допоміжний захід адміністративного припинення загального призначення (захід забезпечення провадження в справах про адміністративні правопорушення), який полягає у тимчасовому обмеженні свободи пересування і місцезнаходження і застосовується в разі, коли інші заходи адміністративного припинення неефективні для забезпечення належного виконання провадження в справі про адміністративне правопорушення і забезпечення притягнення правопорушника до відповідальності. Адміністративне затримання можливе лише в разі вчинення адміністративного правопорушення, затримання в разі скоєння злочину регулюється Кримінально-процесуальним кодексом. При цьому, КУпАП містить вичерпний перелік адміністративних правопорушень, за які різними державними органами затримання може застосоване до порушника.

Про адміністративне затримання складається протокол та повідомляються родичі затриманого.

Строк адміністративного затриманн я не може бути більшим за три години, у виняткових випадках цей термін може бути подовжено до трьох діб за вчинення певних чітко визначених правопорушень. Цей термін обчислюється з моменту доставлення правопорушника до органу, уповноваженого провадити адміністративне затримання.

Затримувати мають право:

§ органи внутрішніх справ (за більшість правопорушень, за які може бути застосоване затримання взагалі)

§ органи прикордонної служби (за правопорушення, пов'язані з перетином державного кордону України)

§ старшою посадовою особою воєнізованої охорони, розташованої біля охоронюваного об'єкту (за правопорушення, пов'язані з посяганням на об'єкти під охороною)

§ посадовими особами Військової служби правопорядку у Збройних Силах України (за правопорушення, вчинені військовослужбовцями, військовозобов'язаними, резервістами під час проходження зборів чи працівниками Збройних Сил України під час виконання ними своїх обов'язків

§ органами Служби безпеки України (за порушення законодавства про державну таємницю та про доступ до інформації)

§ посадовими особами органів і установ виконання покарань (арештних домів, колоній) та СІЗО (за порушення правил передачі предметів особам, які утримуються у вищезазначених установах)

§ посадовими особами, уповноваженими на те центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, - при порушенні законодавства про перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства і транзитний проїзд через територію України.

Адміністративне затримання не застосовується до іноземців, щодо яких діє право дипломатичного імунітету, народних депутатів ВР, прокурорів та суддів.

Кодекс України про адміністративні правопорушення


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)