АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фізико-хімічні властивості кроні

Читайте также:
  1. БОРОШНОМЕЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА
  2. Будова і властивості аналізаторів.
  3. ВИДИ ТКАНИН. РЕГЕНЕРАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ РІЗНИХ ТКАНИН
  4. ВИДИ, ВЛАСТИВОСТІ ТА ОДИНИЦІ ВИМІРЮВАННЯ ІОНІЗУЮЧИХ ВИПРОМІНЮВАНЬ
  5. Властивості аналізаторів
  6. Властивості і ознаки документів
  7. Властивості кальцію і магнію
  8. Властивості Конституції України. Охорона Конституції України
  9. Властивості матерії.
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Властивості ядра
  12. Вплив різних факторів на процеси бродіння та реологічні властивості тіста.

Визначаються складом рідкої частини крові - плазми. Плазма крові складається з 90-92 % Н20, органічних і неорганічних речовин. Білки складають в плазмі крові 7-8 %, а решта частини глюкоза (5,5 ммоль/л), амінокислоти, ліпіди, гормони, вітаміни. Мінеральні речовини плазми (0,9 %) - це катіони Ка\ К+, Са2+ і аніони СІ", НСОз і ПРО,2'. Якщо прийняти в'язкість води за 1, то в'язкість крові 5 у.о., відносна густина 1,050-1,060.

Осмотичний тиск крові визначає умови підтримки нормальної структури і функцій клітин. Осмотичний тиск цс сила, що визначає рух розчинника через напівпроникну мембрану з менш концентрованого розчину в більш концентрований. Для крові це величина - 7,6 атм, обумовлена концентрацією N301 та ін. неорганічних речовин.

Розчин, який має однаковий з кров'ю осмотичний тиск, називається ізотонічним або фізіологічним розчином. Таким розчином є 0,9% розчин К'аСІ. Розчини, що мають вищий осмотичний тиск, мають назву гіпертонічних, нижчий - гіпотонічних.

Онкотичний тиск - це тиск, який залежить від загальної кількості органічних речовин плазми і складає 30-40 мм рт.ст. Визначає розподіл води між тканинами і кров'ю.

Активна реакція крові (рН) обумовлена співвідношенням [Ґ і ОН" іонів. Кров має слаболужну реакцію рН артеріальної крові - 7,4; венозної крові - 7,35. Крайні межі змін рН сумісні з життям - 7,0-8,0. Зміщення рН крові в кислу сторону - ацидоз, в лужну - алкалоз. Основні шляхи підтримки рН:

- буферні системи рідких середовищ організму і його тканин;

- органи виділення.

В крові є 4 буферні системи: І. Буферна система гемоглобіну. Ця система представлена відновленим гемоглобіном (ННЬ) і його калієвою сіллю (КІІЬ). В тканинах НЬ виконує функцію лугу, а в легенях поводиться як кислота.

3. Карбонатна буферна система утворена вугільною кислотою (Н2СО3) і бікарбонатом натрію (N314003)

4. Фосфатна буферна система утворена дигідрофосфатом натрію (NaHCO3) - має властивості слабкої кислоти і гідрофосфатом натрію (Na2НР04) має властивості лугу.

5. Буферна система білків плазми крові, які мають амфотерні властивості.

19. В крові є 4 буферні системи: 1.Буферна система гемоглобіну. Ця система представлена відновленим гемоглобіном(НHb) і його калієвою сіллю (КHb). В тканинах Hb виконує функцію лугу, а в легенях поводиться як кислота.
2. Карбонатна буферна система утворена вугільною кислотою (Н2СО3) і бікарбонатом натрію (NaHCO3).
3.Фосфатна буферна система утворена дигідрофосфатом натрію (NaH2РО4)- має властивості слабкої кислоти і гідрофасфатом натрію (Na2HРО4) - має властивості лугу.

4.Буферна система білків плазми крові, які мають амфотерні властивості.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)