АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охарактеризуйте здобутки зовнішньої політики України за 1991-2012 рр

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. Агальна характеристика конституційного права України.
  4. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  5. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  6. Адміністрації України М.Я.Азаров
  7. Адміністрація Президента України
  8. Акти Верховної Ради України
  9. Акти Президента України
  10. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  11. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  12. Апам'ятовуючі пристрої комп'ютера. Поняття внутрішньої та зовнішньої пам'яті

Із проголошенням незалежності Україна почала брати активну участь у міжнародних відносинах, як повноправний суб'єкт міжнародного права. Основні принципи зовнішньої політики України визначені в Декларації про державний суверенітет України (1990), ухвалених Верховною Радою в «Основних напрямках зовнішньої політики України» (1993), в Конституції України (1996).

Одним з основних напрямків зовнішньої політики України є прагненням інтегруватись у європейські структури і зокрема з входженням у Європейський Союз (ЄС).

Дуже важливим є підтримання дружніх взаємовигідних зв'язків з країнами СНД.

Україна є членом декількох регіональних міждержавних організацій, зокрема Центральноєвропейської ініціативи (з 1996 р.) та Чорноморського економічного співробітництва (1994) що дає їй можливість розширяти співробітництво в таких галузях, як зв'язок, енергетика, транспорт, екологічна безпека, наука і технологія, статистика, інформація, культура.

Україна стала членом Світової організації торгівлі, що надає їй додаткові можливості для захисту своїх економічних інтересів по всьому світу.

Одне з найбільших досягнень України за роки незалежності полягає саме в закріпленні і розвитку нашої країни, як країни-члена ООН, яка відіграє певну роль у світовій політиці.

У короткий період незалежної України було ухвалено найважливіші законодавчі акти: Декларація прав національностей України, Закон «Про громадянство України», «Закон про свободу совісті і релігійні організації» тощо. У 1992 р. були затверджені Гімн, Прапор і малий герб України – тризуб. Дуже важко проходив процес ухвалення Конституції України (28 червня 1996 р.), який розтягнувся на п'ять років.

Ухвалення Конституції заклало основи становлення Української держави, як демократичної, соціальної і правової.

Важливим чинником у державному будівництві є створення збройних сил України, митної та прикордонної служби.

Розбудова демократичної правової держави відбувається за активної участі різних політичних партій. В Україні на сьогодні зареєстровано 189 політичних партій.

Сьогоднішнє керівництво держави здійснює рішучі кроки, спрямовані на подолання розбалансованості між економічними і політичними перетвореннями, досягнення економічних успіхів. Зафіксовано зростання промислового виробництва та вантажообігу. Спостерігається зростання обсягів будівництва. Є також зрушення у зовнішній торгівлі. Спостерігається зростання експорту і поліпшення платіжного балансу держави.

Нинішня влада вишукує шляхи виходу з кризового становища. Верховною Радою прийнято Бюджетний кодекс, Податковий кодекс. Удосконалено надання пільг багатодітним родинам. Держава встановлює контроль над питанням вчасної виплати заробітних плат населенню, керівництво держави вимагає серйозно карати тих посадовців, які затримують виплату зарплати.

Україна, як держава, що стала на шлях ринкових перетворень, не зможе побудувати високо розвинуте сучасне суспільство без активного залучення іноземного капіталу. Саме над цими завданнями працює Президент України В.Ф.Янукович та український уряд.

Активно залучаються іноземні інвестиції, здійснюється взаємодія з різними фінансовими інституціями. Важливою метою структурної стратегії є зниження рівня енергетичної та іншої ресурсної залежності України від зовнішніх чинників і зміцнення економічної безпеки держави.

Актуальним постало завдання наповнити Українську державу національним змістом та здійснити всі необхідні перетворення для надання їй демократичного, правового і соціального характеру. Бо саме такими рисами характеризується сучасна цивілізована держава.

За роки незалежності в Україні активно розвивається наука. НАН України залишається світовим центром матеріалознавства. Значні здобутки українських вчених у сфері охорони здоров’я.

Сьогодні Україна відома на світовому ринку своєю космічною продукцією: ракетами-носіями «Зеніт», «Циклон» та «Дніпро», космічними апаратами «Січ». Україна гучно заявила про себе світові участю в міжнародному проекті «Морський старт».

Загалом за роки незалежності українськими ракетними комплексами здійснено 115 успішних пусків ракет-носіїв із космодромів різних країн.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)