АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологічний процес роботи станції

Читайте также:
  1. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  2. APQC структура классификации процессов SM
  3. B Хід роботи.
  4. g) процесс управления информацией.
  5. L.3.1. Процессы переноса вещества и тепла.
  6. RISC-процессоры 3-го поколения
  7. SUP: Допоміжні процеси
  8. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  9. VІІ. Оформлення роботи
  10. Адвокат в уголовном процессе
  11. Алгоритм виконання роботи
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

Технологічний процес роботи станції визначає система обробки потягів і вагонів, попереджуючи найбільш нецілеспрямований порядок і послідовність обробки потягів і вагонів, і ряду других операцій з обліком і використання передових методів і научної організацій праці.

В технологічний процесі указуються:

- Тех..операції, виконуючі на станції;

- Послідовність і тривалість виконання операцій;

- Працівники відповідаючі за виконання кожної операції.

Технологічний процес повинен забезпечувати:

1.Високу пропускну і переробну спосібність станції, ефективність праці.

2.Найкраще використання всіх тех.засобів.

3.Високу продуктивність праці при без заперечним додержані безпеки руху, продуктивності маневрів, місцевої безпеки, охорони праці.

Технологічний процес роботи станції розробляється на основі графіку руху і плану формування потягів, аналізу роботи станції і її окремих ланок об’єму і характеру вагонопотоків і маршрутів їх слідування; протяжністю операції.


 

1.10 Оперативне планування і керівництво роботою станції

Всією роботою вантажно – транспортного ЗЦ№3 керує начальник цеху. Загальне керівництво маневрової роботи на п/п ЗЦ№3 здійснює начальник зміни, він же ДСП ст. Центральна. Начальник зміни організовує роботу так, що після закінчення ПСО складацької бригади негайно приступали до розстановки вагонів по фронтам навантаження і розвантаження. Подання і прибирання вагонів по фронтам завантаження – розвантаження проводиться відповідно до місцевої інструкції про порядок виробництва маневрової роботи і згідно ТРА станції на п/к.

Керування роботою ст.Жовтнева по виконанню змінного плану і організацій роботи по тех.процесу здійснює ДСП.

ДСП керує оперативною роботою станції, узгоджує і зобов’язує роботу станції з потягом з потяговим диспетчером, черговим по відділу і начальником зміни по ст.Центральна; здійснює контроль за роботою стрілочників, складацьких бригад і других працівників зміни в згоді з ПТЄ і посадовими інструктажами. ДСП керує роботою по формуванню і розформуванню потягів; подачі і прибирання вагонів на обмінних колій, узгоджує пересування з ДСП ст.Центральна.

При ДСП ст.Центральна є оператор, який веде настільний журнал і підтримує зв'язок з під’їзним диспетчером.

Перед прибуттям потяга ДСП завчасно підготовлює маршрут прийому і відкриває вхідний сигнал. По прибуттю потяга на станцію жезл здається ДСП, який впевнившись в прибутті потяга в повному складі і провіривши приналежності жезла перегону, з якого він прибув, записує номер жезла в журнал руху потягів, вкладує жезл в жезловий апарат і повідомляє по телефону станцію відправлення про прибуття потягу.

По прибутті потягу з відштовхуючим локомотивом, ДСП отримавши першу частину жезла від машиніста під’їзного локомотива і другу частину від машиніста штовхача, зобов’язується з’єднати обидві частини, після чого вкласти жезл в апарат.

Для відправлення потягу ДСП ст. Жовтнева запрошує по телефону згоду ДСП ст. Центральна.

ДСП ст. Центральна, якщо немає перешкод для прийому потягу дасть по телефону згоду, і дозволяє витягнути жезл. Витягнувши жезл ДСП ст. Жовтнева зобов’язаний записати його № в журналі руху і вручити його машиністу відправляючогося локомотива.

Якщо ДСП узгоджує можливість відправлення зустрічного потягу з жезлом від прибуваючого без пропуску жезла через апарат, то в журналі руху загальних станцій проти № потягу повинна бути відмітка: (Узгоджено відправлення по жезлу від потягу №…, ДСП…).

На станції, де жезлові апарати винисені на стрілочні пости, № вилученого жезла повідомляється ДСП черговим стрілочного поста.

Черговий стрілочного поста при ручному управлінні стрілками по вказівках ДСП готує маршрути прийому, відправлення і маневрові маршрути. ДСП по стрілочному зв’язку викликає чергових СП які беруть участь в приготуванні маршруту і дає їм завдання, один стрілочник повторює завдання, а інші кажуть (вірно), і не зупиняючись приступають до приготування маршруту, переводячи стрілки в потрібне положення. Після повідомляють ДСП про готовність маршруту. ДСП дає наказ проводжати потяг.Стрілочник зі згорнутим жовтим прапорцем проводжає потяг з установленого ТРА ст. місця. При прийомі потяга стрілочник спочатку впевнюється в вільності колії, а потім доповідає ДСП: (маршрут прийому потяга зі станції Центральна на 4 колію готов, колія вільна, вхідний сигнал відкритий), і зустрічає потяг з розгорнутим жовтим прапорцем. При маневрах сигнали – вперед, назад, тихіше, зупинка.

Прийомоздавальник УЗ спільно з працівниками п/к оглядачами вагонів здійснюють контроль за технічним і комерційним стану вагонів. Передача вагонів оформлюється помітками прийомоздатчіка або натурними листами ф ДУ – 1а (на подачу) і (на прибирання) вагонів на із п/п. Власник вантажні і пусті вагони здає дорогі по маневрам. Відмітку прийомоздатчіка (на подачу) вагонів на п/к оформляє в двох екземплярах прийомоздатчік ст.Вечірній Кут. Ці ж документи (на прибирання) вагонів з п/к оформляє в двох екземплярах прийомоздатчік ЗЦ №3. Помітки підписують прийомоздатчіки ст. Вечірній Кут і ЗЦ №3. Тимчасовими здачами вагонів на п/к вважається час закінчися обробки вагонів технічному і комерційному відношенні з одночасовим виконанням ПСО і оформленням пам’ятки (на подачу) вагонів на п/к. тимчасовим поверненням вагонів з п/к вважається час закінчення обробки і прийому маршруту або групи вагонів в технічному і комерційному відношенні з оформленням помітки (на прибирання) вагонів з п/к.


Графік обробки складу порожніх вагонів по прибуттю на станцію Жовтнева

 

Найменування операцій Продо. Опер.   Час в хв. Виконавці  
До Приб. Після прибуття
1.Отримання від сусідньої станції повідомлення про відправлення потяга і інформації робітника ст. і п/п про №, час прибуття і колії прийому.                         ДСП  
2.Вихід на колії прийому робітників, які беруть участь в обробці потягу.                     Роб.ППВ,пр.-сд.,скла.бр.,оператар техкон.
3.Відчеплення по тягового локомотива івыдпуск автогальм.                     Робітники ППВ, локомотивна бригада
4.Сдавання натурного листу в технічну контору.                     Робітники ППВ
5.Списування складу.                       Оглядач вагонів  
6.Комерційний огляд і підготовка складу під завантаження(прибирання)                     Робітники по прибиранню вагонів.прийом.здатчік
7.Розформування складу                     Скла.бр. локомотивна бригада.
8.Продовження операцій у підготовці вагонів під завантаження                     Робітники ППВ, локомотивна бригада
9.Прийомоздаточні операції                     прийом.здатчік
  Підсумок                      

 


 

Графік обробки складу завантажених вагонів по прибуттю (збірного потягу).

 

Найменування операцій Продо. Опер.   Час в хв. Виконавці
До Приб. Після прибуття
Отримання від сусідньої ст. повідомлення про відправлення потягу.           ДСП
Інформування робітників тех. контори, ППВ, комерц. огляду про №, часу прибуття і колії прийому потяга.           ДСП
Вихід на колію прийому робітників які беруть участь в обробці потягу.         Робітн.ППВ,пр.-сд., склалад.бри, оператар техкон.
Отримання вантажних документів машиніста, визначення місця положення відчепленої групи вагонів в складі. Доклад ДСП, отримання положення на відчеплення вагонів         Складацька бригада, робітники тех.контори,ДСП
Відчеплення і розформування вагонів, подача їх на приймально відправну колію         Складацька бригада, робітники ППВ
Технічний і комерційний огляд         Робітники ППВ, прийом.здатчік
ПСО         Прийом.здатчік, представ.п/п
Загальний час          

 

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)