АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бесіда за змістом прочитаного уривку

Читайте также:
  1. II. Співбесіда з хворим (з'ясування скарг, збір анамнезу).
  2. Бесіда.
  3. Вправа 31. Поставте модальне дієслово, що підходить за змістом (інколи можливо кілька варіантів), у потрібній особі та числі та перекладіть речення.
  4. Евристична бесіда.
  5. Екскурсїі-огляди, розглядання предметів і бесіда про них, екскурсії за межі дошкільного закладу
  6. Іспити складають за екзаменаційними білетами, затвердженими кафедрою. Виукладач повинен попередньо ознайомити студентів зі змістом екзаменаційних питань.
  7. Публічний виступ як специфічна форма репрезентації усного професійного мовленя (доповідь, промова,лекція, бесіда).

Орієнтовні питання для бесіди.

- Коли ви вперше, читаючи твір, дізналися про Захара Беркута? Що вам відомо про його походження, заняття?

- Як змальовує письменник зовнішність Захара Беркута?
- Чому Захар Беркут мав авторитет серед тухольців?
- Яке значення ще для молодого Захара Беркута мало його перебування у старця Акинтія? Що нового дізнався він під час чотирилітньої подорожі?
- До якої справи Захар Беркут мав хист? Чим займався на схилі літ?
- У чому вбачав тухольський ватажок смисл свого життя? Які слова були провідною золотою ниткою в житті тухольського старця?
- Які плоди своєї довголітньої діяльності мав Захар Беркут?
- Що було одним із головних старань Захара Беркута?
- Яким було ставлення тухольського ватажка до сусідніх громад?
- Прихильником якої віри був Захар Беркут? Які сили природи допомагають йому прийняти правильне рішення і подолати ворога? До кого звернені його молитви?
- Як Захар Беркут ставиться до зрадництва Тугара Вовка?
- Чому Захар Беркут не погодився на пропозицію Тугара Вовка обміняти полоненого Максима на вихід татар з кітловини? Що в цей період відчував старий Беркут? Чи можна його засуджувати за таке ставлення до сина?
- Якими були останні слова Захара Беркута? Що він пророкував для майбутніх поколінь? Який заповіт залишив нащадкам?
- У чому сила тухольського ватажка?
- Чому смерть Захара Беркута ні в кого не викликала сліз?

V. Підсумок уроку.
VІ. Оголошення результатів навчальної діяльності.
VІІ. Домашнє завдання.
Усім учням
Заповнити таблиці: «Проблема вибору людини у вирішальній ситуації»


Дидактичний аналіз уроку №1

Дата: 4.10.2011 Предмет: Українська література Клас: 9-В

Вчитель: Швець Лариса Дмитрівна

Тема уроку: Біблія

Мета уроку: Узагальнення та систематизація, контроль та корекція знань учнів з теми “Біблія”; сформувати уявлення про біблійні книги в давній Україні; вміти розповісти про Старий і Новий Заповіти; переказувати і тлумачити біблійні легенди, притчі; пізнання і засвоєння християнської моралі: ідеалів правди, чесності, патріотизму, скромності, любові до ближнього.

Мета відвідування: Проаналізувати роботу вчителя, учнів, тип уроку та основні етапи уроку.

Тип уроку: Узагальнення та систематизації знань, умінь і навичок.

Контроль та корекція знань, умінь і навичок.

Основні етапи уроку та їх ефективність

Організаційний етап Учні підготовлені до активної робота на уроці; вчитель подав чіткий план уроку.
Постановка мети уроку Учитель сформував учням мету уроку  
Перевірка домашнього завдання Під час перевірки домашнього завдання були використаний метод усного опитування з місця; Форми опитування: індивідуальні, усні; Організація опитування: чітка та зрозуміла.
Актуалізація опорних знань Перевірка домашнього завдання сприяє актуалізації опорних знань та подальшої роботи;
Введення нових знань Оптимально підібраний навчальний матеріал сприяв гарному засвоєнню учнями даної теми; Під час уроку були реалізовані принципи науковості, доступності, зв'язку з життям, міжпредметних зв'язків; Наявна ефективна робота з підручником та іншими джерелами; Мова вчителя сприяла ефективному засвоєнню знань; Раціональне використання часу.
Відтворення знань, оволодіння учнями способами діяльності закріплення та удосконалення знань Вчитель чітко формує завдання і запитання; Ефективно використовує засоби активізації діяльності учнів.
Узагальнення знань Методи узагальнення і систематизації знань були раціональними та ефективними; В кінці уроку були виділені істотні ознаки та сформульовані висновки; Навчальні посібники, Smart дошка використовуються доцільно та ефективно; В активну роботу вдалося включити більшість учнів класу.
Контроль засвоєння, перевірка знань Запитання і завдання відповідали меті уроку; Раціонально використані такі методи перевірки знань, як індивідуальне опитування; Були поставлені додаткові запитання з метою перевірки міцності, глибини усвідомлення;
Підведення підсумків Вчитель формує висновки про ступінь успішності та реалізацію завдань навчання. Стимулює подальшу навчально-пізнавальну діяльності учнів.
Визначення і пояснення домашнього завдання Завдання відповідають меті навчання; Домашнє завдання запропоновані для покращення і поглиблення знань учнів з даної теми.

 

Урок було розпочато своєчасно. Серед учнів був іменинник, якого Лариса Дмитрівна привітала, що свідчить про позитивну атмосферу в класі. Далі вчитель організував і налаштував клас на подальшу роботу. В кабінеті завчасно була увімкнена SMART дошка для показу презентацій, виконаних учнями. Освітлення було тільки штучним, для кращого перегляду робіт. Кабінет був провітрений і відповідав усім санітарно-гігієнічним нормам.

Вчитель діяв чітко за планом уроку і дотримувався його структури. Компоненти уроку відповідали обраному типу, етапи уроку вибудувано логічно та послідовно. Розподіл часу: організаційний момент – 3 хв., перевірка домашнього завдання– 15 хв., викладення нового матеріалу – 15 хв., узагальнення знань – 5 хв., перевірка засвоєних знань – 5 хв., підведення підсумків уроку – 1 хв., повідомлення домашнього завдання – 1 хв. Учні розкрили тему уроку, за допомогою матеріалів, підготовлених вдома. Після чого вчитель розкрив тему більш ширше.

Учні відповідали невпевнено, ця тема виявилася їм малоцікавою. Лариса Дмитрівна запропонувала роз’яснити проблемні місця з теми уроку. Учні пожвавилися і були задоволені результатом. На уроці було реалізовано розумове і моральне виховання.

Завдяки усній перевірці більша половина отримали оцінки до журналу.

Вчитель володіє вмінням організувати навчальну діяльність учнів, забезпечувати трудову дисципліну; умінням розподіляти та зосереджувати увагу, діяти у публічній ситуації; умінням активного слухання; комунікативним вмінням; володіє педагогічним тактом, культурою педагогічного спілкування; темп роботи - прискорений; стиль і тон роботи - жвавий, рішучий; присутні спостережливість, емоційність.

На уроці учні закріпили вивчений матеріал, пізнали його більш детально за допомогою наочності, деякі навіть принесли Біблію і зачитали з неї невеликі фрагменти всьому класу. Мети було досягнено – клас поглибив свої знання і пізнав елементи християнської моралі, зацікавився питанням «Хто з українських письменників у своїх творах звертається до біблійних сюжетів?». Що й стало, власне, домашнім завданням.

 

Дидактичний аналіз уроку №2

Дата: 5.10.2011 Клас: 9-В Предмет: Українська мова

Вчитель: Швець Лариса Дмитрівна

Тема уроку: Цитата як спосіб передачі чужої мови

Мета уроку: формувати навички і вміння застосовувати раніше набуті знання про цитату як спосіб передачі чужої мови; розвивати уважність, вдумливість, синтетико-аналітичне мислення; виховувати любов і повагу до краси слова, до безцінних природніх надбань.

Мета відвідування: Проаналізувати роботу вчителя, учнів, тип уроку та основні етапи уроку.

Тип уроку: Засвоєння нових знань

Хід уроку:

І. Організаційно-вступна частина – 1 хв
ІІ. Перевірка домашнього завдання, актуалізація і корекція опорних знань – 10 хв

ІІІ. Повідомлення теми та мети уроку. Мотивація навчальної діяльності. – 3 хв

ІV.Вивчення нового матеріалу (вступні, мотиваційні, пізнавальні вправи) - 15 хв
V. Застосування знань, умінь і навичок – 10 хв
VІ. Підсумки уроку. Оцінювання – 5 хв

VІІ. Повідомлення домашнього завдання – 3 хв


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)