АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Т е м а 6. Національне господарство та основні макроекономічні показники його результативності

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  3. Біоелектричні показники серця (ЕКГ)
  4. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  5. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  6. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  7. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  8. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  9. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.
  10. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  11. Господарство та матеріальна культура ранньородової общини в період верхнього палеоліту
  12. Гроші як капітал. Основні форми капіталу.

Національне господарство і його матеріальна основа. Необхідність визначення стану та тенденції національної економіки. Система національних рахунків. Валовий внутрішній продукт. Методи розрахунку величини ВВП. Динаміка реального ВВП, її обсяги та темпи. Дефлятори ВВП. Економічне зростання та його різновиди. Економічне зростання в Україні.

Національний ринок як чинник формування і функціонування національного господарства. Структура національного ринку. Сукупний попит та сукупна пропозиція. Макроекономічна рівновага та її значення. Структурні особливості розвинутих ринкових систем та їх саморегулююча здатність. Економічна роль держави.

 

Т е м а 7. циклічні коливання та макроекономічна нестабільність

Економічні коливання та їх причини. Фази та види ділового циклу. Екстернальні та інтернальні теорії економічних коливань. Теорія економічної кон’юнктури М. Туган-Барановського, її значення для світової економічної науки. Сучасні економічні кризи та їх особливості.

Безробіття, його форми. Соціальні та економічні втрати від безробіття. Сучасні методи боротьби з безробіттям. Безробіття та його динаміка у незалежній Україні. Формування ринку праці в Україні. Зайнятість населення, його структура і динаміка в економіці України. Найважливіші напрями реалізації політики зайнятості населення в Україні на сучасному етапі.

Інфляція, її види та типи. Причини виникнення та методи боротьби з інфляцією. Економічні і соціальні наслідки гіперінфляції в Україні.

Т е м а 8. економічна політика держави

Державне регулювання ринкової економіки: функції та методи. Сучасні напрями економічної політики в Україні.

Гроші та банківська система країни. Кредитно-грошова (монетарна) політика держави та її інструментарій.

Фінанси та фінансова система країни. Сутність, структура і функції бюджетної системи. Фіскальна політика. Економічний зміст податкової системи. Податкова політика.

 

Т е м а 9. Україна і світова економіка

економічні основи світового господарства. основні форми міжнародних економічних відносин. Чинники розвитку міжнародного поділу праці.

Міжнародна торгівля і ефективність національної економіки. Теорії міжнародної торгівлі. Зовнішньоторговельна політика.

Міжнародна валютна система: валютний курс, валютний ринок, валютна політика.

Платіжний баланс країни і взаємозв’язок рахунків платіжного балансу.

Зовнішньоекономічні проблеми та інтеграція України у світову економіку.


ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ занять


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)