АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до змісту звіту виробничої практики

Читайте также:
  1. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  2. Вибір бази практики
  3. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  4. ВИЗНАЧЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРОГРАМИ ПРОЕКТОВАНОГО ЦЕХУ
  5. Вимоги безпеки під час виконання роботи.
  6. Вимоги для системи контролю доступу
  7. ВИМОГИ ДО БЛАНКІВ ДОКУМЕНТІВ ТА ОФОРМЛЮВАННЯ ДОКУМЕНТІВ
  8. Вимоги до виробничих приміщень
  9. Вимоги до вступу у магістерській роботі
  10. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРУКУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ
  11. Вимоги до документів.
  12. Вимоги до дослідницької роботи

Вступ. Обсяг 2 – 3 сторінки. Студент визначає мету та завдання практики, розкриває роль, яку відіграє підприємство даної галузі в системі народного господарства, важливість забезпечення комплексного розвитку галузі і планування діяльності конкретного об’єкта.

Розділ І. Характеристика підприємства (до 8 сторінок). У ході написання цього розділу студент:

- наводить організаційну структуру підприємства;

- розкриває завдання, що стоять перед основними підрозділами і відділами;

- наводить приклади механізму забезпечення злагодженої роботи підрозділів;

- висвітлює порядок взаємодії його структурних підрозділів.

- знайомиться з нормативною базою діяльності підприємства, установи, організації;

- наводить структуру чисельності працівників;

- характеризує рівень укомплектованості кадрами;

- наводить приклади розрахунку планової чисельності (основних категорій працівників);

- визначає показники руху кадрів.

Розділ ІІ. Робота юридичного відділу чи юрисконсульта (16 – 18 сторінок) органу управління підприємством, установою, організацією.

Цей розділ вважається найсуттєвішим так як у ньому характеризується робота, яку буде безпосередньо виконувати студент, після закінчення ВНЗ. Студент повинен дати аналіз правових актів, якими керується у своїй діяльності юридичний відділ підприємства, установи, організації, у якій студент проходить виробничу практику. Також у цьому розділі студент аналізує роботу юридичного відділу чи юрисконсульта юридичної особи:

- виконання покладених на нього обов’язків щодо здійснення організації та забезпечення належного виконання актів законодавства, інших нормативних актів і документів, співпраця з керівництвом щодо вирішення правових питань виробничої, економічної та соціальної діяльності юридичної особи;

- здійснення координації роботи, участь у підготовці перевірок відповідності законодавству проектів наказів та інших актів юридичної особи, що регулюють відносини структурних підрозділів, їх майнову відповідальність;

- участі у підготовці, укладанні та контролі за виконанням господарських договорів (контрактів) з іншими підприємствами, установами, організаціями, дачі правової оцінки їх проектам;

- сприяння додержанню законності у реалізації прав трудового колективу під час вирішення ним питань виробничого характеру і соціального розвитку; участі у підготовці і укладанні колективного договору, консультування виборних органів трудового колективу з питань законодавства, що стосуються їх повноважень;

- участь у підготовці заходів щодо зміцнення трудової дисципліни, забезпечення охорони праці на робочому місці; надання правової допомоги працівникам юридичної особи, які потребують соціального захисту;

- забезпечення правильного застосування норм трудового, житлового, пенсійного, іншого законодавства, що зачіпають права і законні інтереси працівників;

- організація і проведення роботи, пов’язаної із підвищенням рівня правових знань працівників юридичної особи, інформування про законодавство, роз’яснення існуючої практики його застосування, дача консультацій з правових питань.

У розділі ІІІ також висвітлюються індивідуальні завдання (3– 5 сторінок). Цей пункт включається в програму з метою надбання студентом під час практики умінь та навичок самостійного розв’язання правових, наукових або організаційних завдань. В звіті повинно бути коротко і конкретно описана робота, особисто виконана студентом. Виконання одного або декількох індивідуальних завдань активізує діяльність студента, розширює його світогляд, підвищує ініціативу і робить проходження практики більш конкретним і цілеспрямованим.

В цьому підрозділі доцільно навести зразковий перелік індивідуальних завдань, зміст яких конкретизується і уточнюється під час проходження практики керівниками від навчального закладу і бази практики. Матеріали, отримані студентом під час виконання індивідуального завдання, можуть в подальшому бути використані для підготовки доповіді, статті або для інших цілей по узгодженню з кафедрою та базою практики.

Розділ ІV. Охорона праці. (до 3 сторінок). Охарактеризувати нормативно-технічні документи і стандарти з охорони праці, які діють на цьому підприємстві, установі, організації, ознайомитися з контролем за станом охорони праці та плануванням роботи з охорони праці.

Висновки (3 – 4 сторінки).У висновках студент узагальнює свою роботу, що виконувалася під час проходження практики та викладає основні пропозиції щодо удосконалення правової роботи в державному органі, на підприємстві, установі, організації. Ці пропозиції мають бути логічно пов’язані з теоретичною частиною, вони повинні мати пропозиції щодо вдосконалення діяльності юридичного відділу чи юрисконсульта державного органу, підприємства, установи, організації (бази виробничої практики) або супроводжуватися посиланнями на провідних фахівців з проблеми дослідження і на статистичні матеріали, якщо пропозиції мають більше теоретичний, ніж прикладний характер.

В кінці звіту, перед додатками студент повинен скласти список використаних джерел, на які він посилався в процесі підготовки звіту. Такі посилання повинні бути відображені по тексту звіту в квадратних дужках. Оформляється список використаних джерел відповідно до встановлених вимог.

Додатки. Документи, які підшиваються до звіту як додатки, оформляються акуратно, від руки (при бажанні студента вони можуть бути надруковані), мають наскрізну нумерацію сторінок. Всі аркуші повинні бути зшиті. По тексту звіту повинні бути обов’язково посилання на додатки.

В звіті не повинно бути дослівного переписування матеріалів баз практики (історія бази, технічних описів тощо), а також цитування літературних джерел.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)