АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 8. Система рахунку

Читайте также:
  1. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  2. IV. Ямайская валютная система
  3. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  4. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.
  5. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  6. Volvo и ее маховиковая система рекуперации энергии
  7. XI. Ендокринна система
  8. АВАРИИ НА КОММУНАЛЬНЫХ СИСТЕМАХ ЖИЗНЕОБЕСПЕЧЕНИЯ
  9. Автоматизированная информационная система для гостиниц «Отель- Симпл»
  10. Автоматизированная система управления гостиницей «Русский отель»
  11. Автоматична система сигналізації
  12. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.

Оцінюється будь-яка дозволена техніка завданих ударів дозволеною областю, що створює контакт з «помірною» силою, концентрацією, швидкістю, рівновагою. Дозволена техніка - це удари в дозволені області тіла. Дозволеною ударною областю руки або ноги має бути зроблений «чіткий (контрольований)» контакт. Рефері і судді повинні ясно (фактично) бачити мету і техніку завдання удару. Присудження балів за удар, засноване лише на звуці від удару, не зараховується. Спортсмен повинен стежити за зоною контакту, при виконанні техніки.

Вся техніка повинна виконуватися з «прийнятною (помірною) силою. За техніку, при якій спортсмен просто торкається, зачіпає або штовхає суперника, бали не нараховуються.

Якщо спортсмен атакує або захищається в стрибку, то він повинен приземлитися після стрибка у межах татамі і зберегти рівновагу для того, щоб отримати бал (торкатися підлоги, будь - якою частиною тіла, окрім ступень ніг, заборонено).

Якщо спортсмен опинився за межами татамі, після стрибка, він не отримує бали. Якщо спортсмен, якому повинен присуджуватися бал за виконану техніку, втратив рівновагу із-за нестійкості і торкнувся підлоги будь-якою частиною тіла окрім ступенів ніг, - бал не присуджується.

Ст. 8.1 Сигнали рефері і суддів при присудженні балів

Рефері і судді приймають рішення відповідно до своєї думки, заснованої на тому, що вони бачили. Ніхто, навіть офіційні особи, не можуть змінити рішення судді або рефері. Навіть, якщо суддя або рефері припускаються технічної помилки, головний рефері на татамі (один з двох головних рефері) не може змінити рішення.

Навіть якщо рефері або суддя допустили помилку, а офіційні особи прийняли рішення більшістю голосів, Головний суддя на Татамі може звернутися в Апеляційний Комітет, щоб обговорити це питання і з'ясувати, чи була здійснена серйозна помилка у виконанні правил. Головний суддя на татамі (один з двох головних рефері) може змінити рішення суддів або рефері, лише якщо рефері або суддя допустили «дійсно помилку».

«Дійсною помилкою» може бути:

1. неправильний підрахунок балів;

2. якщо рефері присудив бал спортсменові, який впав або заступив за межі татамі;

3. із-за помилки присудження балів (1 замість 2 за удар ногою в голову);

4. коли мінус бал не знятий після третього виходу;

5. коли спортсмен не дискваліфікований після четвертого виходу;

Два головні рефері на татамі повинні невпинно стежити за тим, щоб судді виконували свою роботу на належному рівні. Рефері не може присуджувати бали самостійно.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)