АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна схема ветеринарної медицини України

Читайте также:
  1. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. Агальна характеристика конституційного права України.
  5. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  6. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  7. Адміністрації України М.Я.Азаров
  8. Адміністрація Президента України
  9. Акти Верховної Ради України
  10. Акти Президента України
  11. Алгоритм и блок-схема
  12. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України

 

Організації, установи і спеціалісти, які здійснюють ветеринарну службу Організації і установи, які забезпечують функціонування та розвиток цієї служби
Організації та установи державної ветеринарної медицини Науково-дослідні установи (інститути, лабораторії)
Організації та спеціалісти відомчої ветеринарної медицини Ветеринарна біологічна промисловість
Спеціалісти приватної ветеринарної медицини Промисловість і товаропровідна система органів ветеринарного постачання
  Ветеринарні навчальні установи

Перераховані вище лікувально-профілактичні установи є закладами загального профілю. Вони виконують різноманітні ветеринарні заходи, лікування хворих тварин, надають хірургічну та акушерську допомогу, організовують і проводять ветеринарно-санітарні заходи тощо.

Інші установи і організації державної мережі ветеринарної медицини виконують спеціальні функції.

Діяльність організацій і закладів державної ветеринарної медицини відбувається в трьох формах:

1. Ветобслуговування – проведення ветеринарно-санітарних профілактичних, протиепізоотичних заходів у всіх господарствах відповідного регіону.

2. Ветеринарно-санітарний контроль та нагляд у всіх господарствах, організаціях, незалежно від відомчої належності і підпорядкованості.

3. Загальне методичне керівництво ветеринарною медициною (настанови, інструкції, облік і звітність, семінари, методична література тощо).

Для всіх закладів і організацій державної ветеринарної медицини затверджені Типові положення, в яких сформульовані завдання, визначені функції і права.

Організації і установи державної ветеринарної медицини відіграють головну роль в розробці, організації і проведенні ветеринарних заходів. Вони виконують функції міжвідомчої загальнодержавної ветеринарної служби. Спеціалісти державної ветслужби мають право виступати в якості організаторів ветсправи, уповноважених органами виконавчої влади, керувати ветслужбою в районі, місті, області, республіці, а також контролювати ветеринарні заходи у всіх господарствах, незалежно від форми власності.

Державна ветеринарна медицина незалежна від господарств, підприємств, міністерств і відомств, тому вона завжди може дати об‘єктивну оцінку епізоотичного стану господарства, району, що особливо важливо для забезпечення ветеринарного благополуччя тваринництва й охорони здоров‘я населення від заразних хвороб, загальних для людини і тварин.

Ветеринарне обслуговування і ветеринарно-санітарний контроль та нагляд організовується за територіальним принципом. Організаційна побудова державної ветеринарії відповідає адміністративному поділу України.

Відомча ветеринарна медицина – це сукупність ветеринарних організацій і установ, які знаходяться в підпорядкуванні відповідного міністерства, які не відносяться до державної ветеринарної мережі.

До відомчої ветеринарної медицини відносяться спеціалісти, які працюють в господарствах, комплексах, птахофабриках, відгодівельних господарствах, заготконторах, кооперативних організаціях, на підприємствах з переробки продуктів і сировини тваринного походження тощо.

Органи і працівники відомчої служби не користуються міжвідомчими правами. Їхні функції і права обмежені рамками даного міністерства, відомства (господарства, підприємства, організації). Вони працюють під загальним керівництвом і контролем організацій та установ державної ветеринарної медицини.

Організаційна структура і штатна чисельність підприємств, установ та організацій державної ветеринарної медицини визначаються, відповідно, Державним комітетом ветеринарної медицини, Головним управлінням державної ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, Головними управляннями ветеринарної медицини в областях та містах Києві та Севастополі, а міністерств та інших центральних органів виконавчої влади - начальником служби ветеринарної медицини відповідного міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади за погодженням з Державним комітетом ветеринарної медицини України.

Управління ветеринарною медициною здійснює Державна та фітосанітарна служба ветеринарної медицини України. Служба є юридичною особою. Очолює його головний державний інспектор ветеринарної медицини України – голова служби. Голова фітосанітарної служби та його заступники призначаються на посади Кабінетом Міністрів України.

Спеціалістам ветеринарної медицини Державна та фітосанітарна служба ветеринарної медицини України Автономної Республіки Крим, Головних управлінь областей, міст Києва та Севастополя, районів, міст надаються повноваження державних інспекторів ветеринарної медицини.

Керівництво ветеринарною медициною в Автономній Республіці Крим здійснює Головне управління державної ветеринарної медицини Автономної республіки Крим. Головне управління очолює головний державний інспектор ветеринарної медицини – начальник управління, який призначається на посаду Державним комітетом ветеринарної медицини за погодженням з Урядом Автономної Республіки Крим.

Керівництво ветеринарною медициною в областях, містах Києві та Севастополі здійснюють відповідно Головні управління державної ветеринарної медицини в областях та в містах Києві та Севастополі. Головні обласні, Київське та Севастопольське міські управління очолюють головні державні інспектори ветеринарної медицини – начальники управлінь, які призначаються на посади Державним комітетом ветеринарної медицини за погодженням з обласною, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Керівництво ветеринарною медициною в районах, містах здійснюють відповідно районні, міські управління державної ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини. Управління очолюють головні державні інспектори ветеринарної медицини – начальники управлінь, які призначаються на посади начальником управління державної ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, обласного управління державної ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини за погодженням із відповідними місцевими державними адміністраціями.

Керівники державних органів управління ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю на державному кордоні України та транспорті Державного комітету ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини, інших установ державної ветеринарної медицини є одночасно головними державними інспекторами ветеринарної медицини відповідно Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст, регіональних служб державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті.

Заступники керівників державних органів управління ветеринарної медицини за посадою є заступниками відповідних головних державних інспекторів ветеринарної медицини.

Система державної ветеринарної медицини включає:

· Державна та фітосанітарна служба ветеринарної медицини України з підпорядкованими йому Головними управліннями державної ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим; Головними управліннями державної ветеринарної медицини в областях та містах Києві та Севастополі; міськими та районними управліннями державної ветеринарної медицини; Інститутом лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи; зональними спеціалізованими лабораторіями ветеринарної медицини з хвороб тварин; міжобласними спеціалізованими державними лабораторіями ветеринарної медицини з хвороб птиці; корпорацією “Укрзооветпромпостач”; асоціацією “Украгробіовет”; підприємствами з виробництва засобів захисту тварин та заходів ветеринарної медицини; Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів і кормових добавок; Державним науково-контрольним інститутом біотехнології та штамів мікроорганізмів; іншими науково-дослідними установами; регіональними службами державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні України та транспорті; підрозділами ветеринарної міліції із забезпечення карантинних ветеринарних заходів тощо;

· Головне управління державної ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, Головні управління державної ветеринарної медицини в областях та містах Києві та Севастополі підпорядкованими їм, відповідно, республіканським, обласним та міськими державними закладами ветеринарної медицини, обласними госпрозрахунковими ветеринарно-санітарними загонами, районними та міськими управліннями державної ветеринарної медицини, обласними державними підприємствами ”Ветзоопромпостач”, підрозділами відомчої ветеринарної міліції із проведення карантинних ветеринарних заходів;

· Районні управління державної ветеринарної медицини з підпорядкованими їм районними державними лікарнями, дільничними лікарнями, дільницями, пунктами ветеринарної медицини та державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках;

· Міські управління державної ветеринарної медицини з підпорядкованими їм міськими державними лікарнями, дільничними лікарнями, дільницями державної ветеринарної медицини, державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках;

· Регіональні служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні України і транспорті з підпорядкованими їм прикордонними та транспортними пунктами державного ветеринарного контролю.

Організаційна структура і штатна чисельність підприємств, установ та організацій державної ветеринарної медицини визначаються, відповідно, Державним департаментом ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини, управлінням державної ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, обласними, Київським та Севастопольським міськими управліннями державної ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини, а міністерств та інших центральних органів виконавчої влади – начальником служби ветеринарної медицини відповідного міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади за погодженням з Державним департаментом ветеринарної медицини з державною інспекцією ветеринарної медицини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)