АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модель комунікацій SMTP

Читайте также:
  1. S-образная модель роста популяции
  2. Аналітична математична модель поверхні (підводного аппарата)
  3. Англо-американская модель
  4. Апарат штучного дихання ручний портативний. Модель 120
  5. Базовая эталонная модель взаимодействия открытых систем
  6. Бихевиористская» модель семейного воспитания.
  7. БРИТАНСКАЯ МОДЕЛЬ БУХГАЛТЕРСКОГО УЧЕТА
  8. Верна ли предлагаемая модель?
  9. Геополитическая модель современного мира.
  10. Графічна модель грошового ринку
  11. Гуманистическая» модель семейного воспитания.
  12. Движение национального дохода. Модель Дж. Кейнса

Звіт

з лабораторної роботи №2

на тему «ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ПРОТОКОЛУ SMTP»

з курсу

“Комп’ютерні мережі”

 

Виконав ст. гр. КНз-31

Гельман Є.Л.

Прийняв доцент

Буров Є.В.

 

Львів 2013

 

ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ПРОТОКОЛУ SMTP

 

Мета роботи. Метою лабораторної роботи є детальне вивчення моделі, команд найпопулярнішого протоколу електронної пошти, засвоєння на практиці особливостей проведення сеансу зв'язку з використанням цього протоколу.

 

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

 

Протоколи електронної пошти.

 

Електронна пошта - один з найбільш ефективних засобів комп'ютерних мереж В сучасних мережах діють декілька поштових систем: Х.400. UUCP, SMTP, MHS Їх поділяють на системи з безпосереднім встановленням сполучення між абонентами і пошти (SMTP) та системи в яких передавання пошти виконується через проміжні ланки (X 400 UUCP) Найбiльш популярною системою електронної пошти, завдяки простоті та розповсюдженості стеку протоколів TCP/IP, стала система протоколу SMTP.

Режими роботи з поштою поділяють на онлайнові та оффлайнові. В онлайнових режимах встановлюсться сполучення в реальному масштабі часу. В оффлайнових -клієнт видає повідомлення для сервера пошти, який може його відіслати в інший час

SMTP (Simple mail transfer protocol. RFC 821) e складовою частиною стеку TCP/IP. SMTP працює з повідомленнями що складаються з семибітових символів. Коли з транспортної підсистеми надходить один байт, програма онулюе старший біт Тому для передавання довільних двійкових даних доводиться попепредньо перекодовувати,їх з використанням утиліт, або користуватися протоколом MIME.

 

Модель комунікацій SMTP.

 

SMTP - це застосування, яке забезпечуе передавання поштових повідомлень через одну або декілька транспортних систем. Власне транспортна підсистема встановлює між надавацем та отримувачем пошти надійний інформаційний канал в якому зберігається послідовність передавання та отримання даних. Якщо транспортна підсистема одна, то встановлюеться один канал між

 

Рис. Модель комунікацій SMTP

відправником та отримувачем. Якщо повідомлення передається через декілька різних транспортних підсистем на шляху передавання можуть бути декілька каналів

Взаємодія SMTP-надавача та передавача відбувається в діалоговому режимі. Кожна команда SMTP- надавача підтверджується відповіддю SMTP-отримувача. Кожна відповідь має цифровий код та символьне пояснення до нього. Порядок проходження сеансу SMTP наступний.

Внаслідок запиту користувача між SMTP-надавачем та SMTP-отримувачем встановлюеться двонапрямлений надійний канал. SMTP-отримувач може бути кінцевим отримувачем, або посередником. Після цього учасники обмінюються текстовими командами та відповідями.

Спочатку SMTP-надавач командою MAIL визначае адресу користувача-відсилача пошти. Якщо SMTP-отримувач погоджуеться прийняти пошту він відповщає 'ОК'. Після цього у декількох рядках визначаються користувачі - отримувачі пошти. Поштова адреса кожного отримувача є аргументом команди SMTP. SMTP-отримувач підтверджуе або відхиляє кожного отримувача. Після узгодження отримувачів SMTP-надавач видає команду DATA i починає передавати рядки повідомлення. Повідомлення закічується крапкою в окремому рядку. Закінчується сеанс командою QUIT.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)