АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація документів життєвий цикл електронних документів

Читайте также:
  1. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  2. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  3. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  4. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  5. Бюджетна система України та бюджетна класифікація
  6. Види документів та їх класифікація.
  7. Види документів та їх класифікація.
  8. Види документів, що свідчать про педагогічну освіту в Японії
  9. Види і класифікація економічних наук
  10. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  11. Види кредитів, їх класифікація та економічна характеристика
  12. Види мислення, їх класифікація

Лекція №1 Основні поняття та визначення

Документ – це передбачена законом матеріальна форма одержання, зберігання, використання і розповсюдження інформації, шляхом фіксації її на папері, на магній, кіно- відео- фото-плівці, або на іншому носієві.

Електронний документ – це документ, інформація в якому представлена у електронному вигляди, включаючи обов’язкові регістраційні атрибути включаючи цифровий підпис

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) – це сукупність даних отримана за допомогою криптографічного перетворення змісту електронного документа, який дає змогу підтвердити цілісність документа та ідентифікувати (аутинтифікувати) особу, яка підписала цей документ.

Цілісність – це властивість інформації, яка забезпечую той факт, що інформація не була змінена навмисно або випадково користувачем або системою.

Справжність(правдивість) – властивість інформації що дає змогу підтвердити що підписувач є тим за кого він себе видає.

Шифрування – криптографічне перетворення інформації з метою приховування її змісту.

Конфіденційність – це властивість інформації яка з наперед завданою ймовірність захищає данні від несанкціонованого користувача.

 

Лекція 2

Класифікація документів життєвий цикл електронних документів.

Структура обігу електронних документів

Взагалі електронний документообіг має типову структуру.


 

 
 

 


Класифікація документів це поділ документів на види, групи, типи за узагальнюючими ознаками споріднення. Основною метою є покращення роботи діловодних служб шляхом підвищення їх ефективності при пошуку та доведенні документів до адресата, тощо.

Наприклад:

1. За найменуванням

· Заява

· Службовий лист

· Наказ

2. За місцем виникнення

· Внутрішні

· Зовнішні

3. За напрямом

· Вхідні

· вихідні

4. За ступенем власності

· звичайні

· для службового користування

· таємні

· цілком таємні

· особливої важливості

5. За терміном зберігання

· звичайні

· безстрокові

· постійного зберігання

· тривалого зберігання (поналд10 років)


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)