АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Традиційні файлові системи

Читайте также:
  1. Еволюція світової валютної системи.
  2. Нетрадиційні прийоми економічного аналізу.
  3. Особливості ісламської кредитно-банківської системи.
  4. Пухлини сечової і статевої системи.
  5. Тема 9. Кредитна та банківська системи.
  6. ТРАДИЦІЙНІ ЗАСАДИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ В КИЇВСЬКІЙ РУСІ
  7. Традиційні прийоми економічного аналізу.
  8. Файлові системи VFAT і FAT32
  9. Фінанси підприємств як основа фінансової системи. Сутність та функції фінансів підприємств

Основні поняття. Бази даних, банк даних, інформаційна система.

 

1.1. Традиційні файлові системи.

1.2. База даних.

1.3. Базові визначення.

1.4. Компоненти банку даних.

1.5. Розподіл обов’язків в системах з базами даних.

1.6. Історія розвитку СУБД.

1.7. Класифікація банків даних.

1.8. Переваги та недоліки СУБД.

 

Скорочення:

- ЄС ЕОМ – єдина серія електронних обчислювальних машин;

- ІЗ – інформаційне забезпечення;

- БД – база даних;

- БнД – банк даних;

- АБД – автоматизований банк даних;

- СУБД – система управління базою даних;

- ІС – інформаційна система.

 

Традиційні файлові системи.

 

У традиційних пакетних системах обробки інформації, які функціонували донедавна на машинах типу ЄС ЕОМ, дані були організовані у вигляді незв'язаних між собою локальних інформаційних файлів лінійної структури. Суть такого підходу до організації інформаційного забезпечення (І3) полягає в тому, що файли проектуються окремо для кожної конкретної задачі чи для їх комплексів. Такі системи інколи називаються файловими.

Незважаючи на відносну простоту організації файлові системи мають ряд недоліків, головними з яких є такі.

1. Надлишковість даних. Файлові системи характеризуються значною надлишковістю, оскільки нерідко для розв'язування різних задач управління використовуються одні й ті самі дані, розміщені в різних файлах.

Через дублювання даних у різних файлах пам'ять на зовнішніх запам'ятовуючих пристроях використовується неекономно, інформація одного й того самого об'єкта управління розподіляється між багатьма файлами. При цьому досить важко уявити загальну інформаційну модель предметної області.

2. Неузгодженість даних. Ураховуючи, що одна і та сама інформація може розміщуватися в різних файлах, технологічно важко простежити за внесенням змін одночасно в усі файли. Через це може виникнути неузгодженість даних, коли одне і те саме поле в різних файлах може мати різні значення.

3. 3алежність структур даних і прикладних програм. При файловій організації логічна і фізична структури файла мають відповідати їх опису в прикладній програмі. Прикладна програма має бути модифікована при будь-якій зміні логічної чи фізичної структури файла. Оскільки зміни в одній програмі часто потребують внесення змін до інших інформаційно пов'язаних програм, то інколи простіше створити нову програму, ніж вносити зміни в стару. Тому цей недолік файлових систем призводить до значного збільшення вартості супроводження програмних засобів. Зазначимо, що інколи вартість супроводження програмних засобів може досягати близько 70 % вартості їх розробки.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)